הארץ אורח
|
פורסם: שלישי 13.02.07 14:08 נושא ההודעה: פרקליטי הנשיא יחרימו הדיון בהדחתו בכנסת |
|
|
עדכון אחרון - 14:03 13/02/07
פרקליטי הנשיא יחרימו הדיון בהדחתו בכנסת
מאת גדעון אלון
טוענים כי לא יעלה על הדעת שיצטרכו להציג ראיות בטרם ניסו לשכנע את מזוז לחזור בו מהגשת כתב האישום
פרקליטיו של הנשיא, עורכי הדין ציון אמיר ואביגדור פלדמן, הודיעו כי לא יבואו מחר (רבעי) לדיון בוועדת הכנסת בהדחתו של נשיא המדינה, משה קצב, בגין התנהגות בלתי הולמת. במכתב ששיגרו ליו"ר הוועדה, ח"כ רוחמה אברהם, הם מותחים ביקורת חריפה על החלטת הכנסת לדון בהדחתו של הנשיא עוד בטרם החל הליך השימוע אצל היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז. הוועדה נענתה לבקשת מזוז, ולא זימנה אותו לדיון.
פרקליטי קצב מגדירים את קיום הדיון בכנסת "משפט שדה שערורייתי וחמור שעלול לפגוע בזכויותיו המהותיות של הנשיא כנשיא ושל הנשיא כאזרח", וטוענים כי "בשלב זה אין בפני הח"כים שום חומר ראיות" למעט הודעת היועץ המשפטי כי הוא שוקל הגשת כתב אישום. לטענת פרקליטי הנשיא, קיום דיון בנסיבות אלו "עלול להיתפס כקל דעת, פופוליסטי, ואינו לכבודה של הכנסת", ו"יש מי שעלול לפרש את הצעדים הללו כהיסחפות אחרי דעת קהל מתלהמת, השגת רווחים פוליטיים מידיים גם במחיר מהלכים חוקתיים חפוזים ולא שקולים".
לדבריהם, הנשיא עדיין מבקש לשכנע את היועץ המשפטי כי חומר החקירה נגדו אינו מצדיק את העמדתו לדין, ו"לא עולה על הדעת" כי בטרם הציג הנשיא את טענותיו ליועץ, ייאלץ הנשיא "לטעון להגנתו, לרבות הצגת ראיות, עדויות, תצהירים ונימוקים משפטים, בפני כנסת ישראל, גוף שאינו מנוי על מערכת המשפט במדינה".
הדין בהדחת קצב בוועדת הכנסת יתקיים לבקשת 40 חברי כנסת מכל הסיעות, למעט המפלגות הדתיות. מזוז לא ישתתף בדיון, לאחר שהסביר לוועדה כי בשלב הנוכחי, בטרם נערך לנשיא שימוע, הוא לא יוכל למסור לוועדה פרטים נוספים כלשהם על החשדות נגד הנשיא, מעבר להודעה שפירסם בחודש שעבר על כוונתו להעמידו לדין בכפוף לשימוע. מזוז הדגיש כי אם בכל זאת יוזמן, הוא יופיע לוועדה, אך לא יוכל לתרום לה מידע חדש. הוועדה החליטה לוותר על השתתפותו של מזוז בישיבה מחר, אך ציינה כי אם יהיה צורך הוא יזומן לאחת הישיבות הבאות.
ההערכה היא כי הדיונים בהדחת הנשיא בוועדה יימשכו 3-4 ישיבות, ובסיומן תתקיים הצבעה, שבה נדרש רוב של 75% מחברי הוועדה (19 מתוך 25 הח"כים). לפי שעה, אין לתומכי ההדחה רוב. אם תומכי הדחת הנשיא יצליחו לגייס את הרוב הדרוש, תועבר ההכרעה למליאת הכנסת, שבה זקוקים תומכי ההדחה לרוב של 90 חברי כנסת.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/825435.html |
|