מעריב אורח
|
פורסם: ראשון 13.05.07 11:39 נושא ההודעה: צה`ל בעד פעולה בעזה – שב``כ והשרים נגד |
|
|
צה"ל בעד פעולה בעזה – שב"כ והשרים נגד
3 רקטות קסאם נחתו הבוקר בשטחים פתוחים בנגב המערבי כאשר בצהריים ידון הקבינט בכניסה קרקעית לרצועה בעקבות הירי הגובר. המחלוקת בין גורמי הביטחון צפויה להגיע לשיא
עמיר רפפורט, אורי יבלונקה ומאיר סויסה
13/5/2007 11:01
הקבינט הביטחוני ידון בצהריים בדרכי התגובה לירי הקסאם שהתגבר משמעותית, וגם הבוקר נחתו שלוש רקטות בשטחים פתוחים בנגב המערבי. בדרג הפוליטי ובמערכת הביטחון גוברת התנגדות לפעולה קרקעית של צה"ל בעומק רצועת עזה, אך השרים ישמעו את התוכניות השונות, מה שצפוי להביא את המחלוקת בין גורמי הביטחון לשיא: השב"כ מתנגד בתוקף לפעולה נרחבת ברצועה, בעוד שבתוך צה"ל עצמו אין תמימות דעים שפעולה כזאת רצויה.
צה"ל, על כל פנים, יציג היום בפני השרים מגוון של
סקר: רוב נגד פעולה ברצועה
סקר מעריב-טלסקר מגלה כי רק שליש מהציבור תומך בפעולה צבאית רחבה כתגובה להסלמה בגבול הרצועה. בקרב תושבי שדרות המצב שונה
לכתבה המלאה
אפשרויות פעולה מול החמאס. הוויכוח לגבי דרכי הפעולה האפשריות הוא נוקב. קצינים בפיקוד הדרום צפויים להשמיע את הטענה כי צה"ל חייב לעבור למתקפה בהקדם האפשרי, שכן החמאס עלול לבצע ניסיונות נוספים לחטיפה לאורך הגבול או להוציא פיגועים דרך מנהרות לתוך שטח ישראל.
בפיקוד הדרום מוטרדים מאוד מכך שהחמאס ניצל את החודשים האחרונים, שבהם היתה רגיעה יחסית, כדי להבריח כמויות עצומות של נשק אל תוך רצועת עזה וכן כדי לאמן לוחמים. השילוב של אימונים מסודרים ואמצעי לחימה מתקדמים עלול להציב בפני צה"ל אתגר חסר תקדים אם יוחלט על פעולה עמוקה ברצועה, ואולם בפיקוד הדרום סבורים כי ככל שהעימות יתרחש מוקדם יותר, כך תקטן הסכנה לכוחות הפועלים.
בפיקוד הדרום סבורים גם כי פעולה שתפגע בתשתית החמאס ברצועת עזה תסייע לפת"ח להתגבר עליו במאבקים הפלשתיניים הפנימיים. הרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי, עשוי להשמיע בדיון את עמדתו לגבי היקף הפעולה הרצוי. עד כה לא ידוע על עמדה חד-משמעית שמיוחסת לו.
השב"כ מתנגד לפעולה ברצועה. צילום ארכיון: פלאש 90 /images/archive/gallery/577/167.jpg
השב"כ: ישראל לא יכולה להתערב במאבקי הפלשתינים
כך או כך, מי שצפוי להתנגד לפעולה נרחבת מאוד ברצועת עזה הוא ראש השב"כ, יובל דיסקין. על פי העמדה של השב"כ, שתושמע אף היא לשרים, ישראל אינה צריכה להתערב במאבקים הפלשתיניים הפנימיים. עוד נטען כי פעולה נרחבת ברצועה עלולה להביא יותר נזק מאשר תועלת, שכן היא יכולה למוטט את המוסדות האזרחיים של הרשות הפלשתינית.
הסיבה העיקרית שבגללה מתנגדים בשב"כ לפעולה נרחבת היא החשש שכאשר צה"ל ייסוג בסופו של דבר מהרצועה, החמאס ישקם במהירות את יכולותיו והמצב יהיה אפילו יותר גרוע מאשר כיום. בכל מקרה, סבורים בשב"כ, לא ניתן למנוע
את השליטה של החמאס ברצועה באמצעות פעולה צבאית.
גם בקרב שרי הקבינט לא צפויה תמיכה ניכרת בפעולה צבאית נרחבת הכוללת גיוס מילואים. שר הביטחון, עמיר פרץ, אינו תומך בכך, גם לאור העובדה שבתוך כחודש הוא צפוי ממילא לסיים את תפקידו.
השר אלי ישי ויו"ר ש"ס אמר לפני הישיבה כי הוא בעד פעולה כירורגית ועוצמתית לריסוק התשתיות בעזה. "אל לנו לחשוש מעימות נקודתי מול המחבלים", הוסיף. "אני מתנגד לכניסה חד-כיוונית לפרק זמן שאינו ברור, היות וזה יוביל לשקיעה בבוץ העזתי לתקופה ארוכה ולא ישיג את המטרות הנדרשות".
פרץ: צה"ל לא יחזיר את המנהל האזרחי לעזה. צילום: דרור ארצי /images/archive/gallery/633/595.jpg
השר מופז מתנגד ל"חומת מגן" ברצועה
שר הביטחון הקודם שאול מופז תמך בפורומים שונים בעמדת השב"כ והתנגד לפעולה בנוסח מבצע "חומת מגן" ברצועת עזה עוד בתקופות שכיהן כרמטכ"ל וכשר ביטחון.
לעומת זאת, יו"ר ועדת המשנה לכוננות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, חבר הכנסת יובל שטייניץ, אמר בסוף השבוע כי הוא מתנגד בתוקף לתוכנית הפעולה המוגבלת בהיקפה שעומדת על הפרק מבחינת צה"ל.
באירוע "שבת תרבות" שהתקיים אתמול בבוקר דיבר שר הביטחון, עמיר פרץ, על המתיחות הגואה בעזה. "אין לנו שום כוונה להחזיר את המינהל האזרחי לעזה ולטפל בבעיות הביוב", אמר, "כדי שזה יקרה צריך לקרות אירוע שישבור את הכללים. לעת הזו צה"ל מטפל באופן כירורגי בארגונים הקיצונים המבקשים לסחוף את האזור כולו לסחרור נוסף של אלימות. לא נאפשר להם זאת".
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/580/929.html |
|