מעריב אורח
|
פורסם: שבת 21.04.07 22:18 נושא ההודעה: אף נציג ממשלתי בהלוויית פרופ` ליביו ליברסקו |
|
|
אף נציג ממשלתי בהלוויית פרופ` ליברסקו
בין מאות המשתתפים שליוו בדרכו האחרונה את פרופ` ליביו ליברסקו, שמנע בגופו את רצח תלמידיו בטבח באוניברסיטת וירג`יניה, לא היה ולו שר או ח"כ אחד שהגיע לחלוק לו כבוד
דורון נחום
עדכון אחרון : 20/4/2007 14:44
מאות בני אדם הגיעו הבוקר לבית העלמין ברעננה, כדי לחלוק כבוד אחרון לפרופ` ליביו ליברסקו, שנרצח לפני ארבעה ימים בטבח המחריד שאירע באוניברסיטת וירג`יניה-טק בארה"ב. בין מאות הצועדים במסע לווייתו של ליברסקו היו בני משפחה וחברים, שביקשו ללוות בדרכו האחרונה את הפרופסור, שהגן בגופו על תלמידיו. ואולם, בין מאות המשתתפים לא נמצא ולו שר או ח"כ אחד שהגיע להלווייתו של ליברסקו.
במהלך מסע ההלוויה, שהחל סמוך לשעה 11:00 הבוקר, ספד ג`ו ליברסקו, בנו של הפרופסור, לאביו. "אבא, יש לי כל כך הרבה שאלות שלא הספקתי לשאול אותך", אמר מעל הקבר. "אני כל כך גאה בך. הלכתי היום ברחוב כשראשי מורם, כאשר אני יודע שיש לי אבא כזה. לפני כמעט 40 שנה נתת לי חיים, ולימדת אותי להבחין בין טוב לרע. אני מביט לשמיים, וחושב עליך. חושב שאתה הטוב ביותר".
אריה, בנו השני של ליברסקו, ספד גם הוא לאביו.
``רצה ללמד עד סוף חייו``
בניו של פרופ` ליברסקו אשר נרצח באונ` בוירג`יניה, המומים. ``הוא לא חשב ששם דבר כזה יכול לקרות``
לכתבה המלאה
"אני מאמין שברגע זה אתה צופה עלינו מלמעלה ושואל את עצמך מה זו כל ההתקהלות הזו", אמר. "אתה בטח אומר לעצמך: `בסך הכל עשיתי את מה שצריך לעשות`. תמיד חינכת אותנו לעזור לזולת, לעשות מעשים טובים, אך את השיעור האחרון לימדת אותנו בגופך - זהו שיעור הגבורה. למדנו מה זה להיות גיבורים".
מרלנה, אשתו של ליביו ליברסקו, סיפרה בקול רועד וכשדמעות זולגות מעיניה, ש"הוא היה אדם שעזר לכל". במהלך ההספד שנשאה, הודתה לו על הילדים שהשאיר אחריו, ושאלה כיצד זה היה יכול להתרחש.
הלווייתו של פרופ` ליברסקו. צילום: משה עוזרי, עריכה: אלכסיי טקצ`ב
ראש עיריית רעננה דווקא היה
פרופ` בן צבי יצחק, חבר קרוב שלמד יחד עם פרופ` ליברסקו, סיפר: "אני זוכר שצעדנו יחד, אנחנו ועוד כמה מאות סטודנטים. היינו צעירים בני 18-19, מלאי תקווה וציפיות לעתיד טוב יותר לאחר השואה שעברנו, שואה שהשאירה בנו פצעים עמוקים וקשים.
"איבדתי חבר קרוב ונשאר בי כאב גדול", הוסיף. "הוא נרצח על לא עוול בכפו, לאחר שעבר כמעט את כל מכשולי החיים, הצליח לבלוט
ולהצטיין בחיים ובאקדמיה, ולשרוד היכן שרבים אחרים נפלו".
ובעוד איש משרי הממשלה או חברי הכנסת לא כיבד בנוכחותו את מסע ההלוויה, ייצג את עיריית רעננה ראש העיר, נחום חופרי, שניהל בעבר את אגף החינוך בעיר. "פרופ` ליברסקו מת מות גבורה תוך שהוא מגן על תלמידיו", אמר חופרי. "הוא מת דווקא ביום בו אנו זוכרים ומוקירים את קורבנות השואה, וזוהי אבידה קשה".
1/1 אי-פי דרכו האחרונה של פרופ` ליברסקו
מרצה מוערך בכל העולם
פרופ` ליברסקו נרצח יחד עם 31 בני אדם נוספים במתקפת ירי שביצע חמוש בתוך קמפוס אוניברסיטת וירג`יניה טק לפני ארבעה ימים. אשתו ב-42 השנים האחרונות, מרלנה ליברסקו, סיפרה השבוע בעיניים דומעות כי איבדה אדם מדהים. "איבדתי את החבר הכי טוב שלי, הוא היה איש אמיתי, אדם מעולה, שיותר מכל אהב להיות מרצה בלב ובנפש", סיפרה ל-nrg מעריב.
"היינו ברומניה במלחמת העולם השנייה, סבלנו מהרומנים האנטישמיים, ועלינו לארץ רק בשנת 1978 אחרי שראש הממשלה דאז, מנחם בגין, הוציא אותנו משם", אמרה ליברסקו. לדבריה, היא ובעלה היגרו לארצות הברית בשנת 1986 לשנת שבתון, ומאז נשארו שם.
פרופ` ליברסקו היה בעל תארים ראשון ושני בלימודי הנדסה מאוניברסיטת הפוליטכניק בבוקרשט שברומניה, ותואר דוקטור משנת 1969 מהאקדמיה למדעים של רומניה. הוא עלה לישראל עם אשתו בשנת 1978 לאחר שמשפחתו סבלה מרדיפות אנטישמיות בארץ הולדתם. לאחר מכן עבד בתור מרצה להנדסה ואווירונאוטיקה באוניברסיטת תל-אביב.
ליברסקו זכה לתארים והערכות מקצועיות מעולות ורבות. הוא פרסם מחקרים וספרים, ומדי שנה יצא לנאום בכנסים ברחבי העולם.
פרסום ראשון : 20/4/2007 11:10
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/571/674.html |
|