מעריב אורח
|
פורסם: חמישי 22.03.07 10:35 נושא ההודעה: שופטת ביהמ"ש בגרמניה כתבה שלמרוקאי מותר להכות את אשתו |
|
|
"למרוקאי מותר להכות את אשתו"
שופטת ביהמ"ש בגרמניה דחתה את בקשת הגירושים של אישה שבעלה היכה אותה ואיים על חייה, בטענה כי בני הזוג הם יוצאי מרוקו, וזוהי התנהגות מקובלת
nrg מעריב
22/3/2007 9:40
בעל היכה את אשתו ואף איים עליה ברצח, אך משום שהם יוצאי מרוקו, שופטת בית-המשפט לענייני משפחה בגרמניה לא ראתה בכך כל פסול. "זה חלק ממסורת האיסלאם", היא אמרה, וסירבה לאשר את גירושי השניים.
מדובר במקרה שנראה מוזר מכדי להיות אמיתי:
``מרחב מוגן`` לנשים המוכות
ממשלת בריטניה מתכננת להשקיע בהקמה של חדרים מוגנים בבתיהן של קורבנות אלימות במשפחה
לכתבה המלאה
צעירה בת 26, אם לשני ילדים, רצתה לשחרר את עצמה מנישואיה, שהפכו להיות מסכת חיים אומללה. המשטרה אף הוזעקה לדירת הזוג במאי 2006 כדי להפריד בין השניים, בשל האלימות בה נקט בעלה. בעקבות המקרה הורחק הגבר מהבית, אך הטרור המשיך: אף לאחר שנפרדו, איים הבעל כי יהרוג את אשתו.
גירושים זריזים נראו כפתרון היחיד למקרה זה: האישה לא רצתה לחכות את השנה הדרושה על פי החוק הגרמני בין פירוד לגירושים, וקיוותה כי ככל שתמהר לשים קץ לקשר עם הגבר, הוא יניח לה לנפשה.
באוקטובר האחרון הגישה עורכת-הדין שלה, ברברה בייקר-רויצ`ק, לבית המשפט בפרנקפורט בקשה לגירושים מידיים. שתיהן קיוו כי האלימות בבית והאיום ברצח יענו על הקריטריונים של מצוקה הדרושים כדי להוציא לפועל מהלך שכזה.
"על פי הזכות להעניש, מכות אינן מצוקה"
אולם, השתיים הופתעו לגלות כי למרות האלימות מצד הבעל, השופטת דחתה את בקשת הגירושים. בחודש ינואר האחרון קיבלו השתיים את מכתב הדחייה של השופטת, בו היא פוסקת כי לפי אחת הפרשנויות בקוראן, בעל יכול להכות את אשתו.
הטענה ל"זכות" זו נמצאת במרכזו של עימות בין חכמי הדת המוסלמים. "הזכות להעניש לא מתקבלת כמצוקה על פי ההגדרה של פסקה 1565 בחוק הגרמני הפדרלי", ציטט היומון "פרנקפורטר רונדשואו" את מכתב השופטת. היא הוסיפה כי יש לקחת בחשבון שמוצאם של בני הזוג הוא ממרוקו.
בייקר-רויצ`ק ומרשתה היו המומות.
"הזכות להעניש משמעותה עבורי: הבעל יכול להכות את אשתו", נכתב בפסק הדין. באופן מיידי הן תבעו מהשופטת לפסול את עצמה מלדון בתיק, בשל ניגוד עניינים. השתיים חשו כי בשל נקודת המבט שהציגה, השופטת לא יכולה לגבש לפסק דין אובייקטיבי.
בתגובה התייחסה השופטת שוב לכתוב בקוראן או בסונה (המסורת שבעל-פה הקשורות לחייו של הנביא מוחמד), שציין כי כבודו של גבר נפגע כשאשתו מתנהגת באורח לא צנוע. "השופטת כנראה העריכה שאין זה צנוע שמרשתי אימצה אורח חיים מערבי", אמרה בייקר-רויצ`ק בראיון לעיתון הגרמני "דר שפיגל".
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/559/887.html |
|