מעריב אורח
|
פורסם: רביעי 14.02.07 22:22 נושא ההודעה: מחקר חושף כי מספר המתאבדים הוכפל ב-20 שנה |
|
|
400 ישראלים מתאבדים בשנה
מחקר חושף כי מספר המתאבדים הוכפל ב-20 שנה, וכי זהו הגורם מספר 2 למוות בקרב בני נוער
דפדף בחדשות
גיל חורב
14/2/2007 21:38
לאחר שנים של שתיקה והתכחשות לנושא הכאוב של התאבדויות, התקיימה היום בכנסת הישיבה הראשונה של השדולה למאבק באובדנות. במהלך ישיבת השדולה בראשות ח"כ רן כהן (מרצ) הוצגו נתונים קשים על שיעור ההתאבדויות בישראל.
על פי נתוני עמותת "בשביל החיים", שהוקמה על ידי בני משפחותיהם של מתאבדים, בישראל שמים קץ לחייהם מדי שנה 400 בני אדם, מתוכם 35 חיילים. מתחילת שנות ה-80 ועד לסוף שנות ה-90 חלה עלייה של יותר מ-100% בשיעור המתאבדים מתוך כלל מקרי המוות.
בא למטווח, והתאבד לעיני כל
תושב קריית-מוצקין בן 38 התאבד במטווח ירי באמצעות נשקו האישי, בשעה שמדריך הקליעה עמד לידו
לכתבה המלאה
בתחילת שנות ה-80 דווח כי 6% מכלל מקרי המוות הם בשל מעשה אובדני, ואילו בסוף שנות ה-90 שיעור המוות מסיבה זו עלה ל-13%. בקרב מתבגרים המצב חמור אף יותר, והתאבדות היא סיבת המוות השנייה מכלל מקרי המוות של בני נוער.
ממחקר שערכה העמותה עולה כי בין הקבוצות הנמצאות בסיכון הגבוה ביותר למעשים אובדניים בישראל נמצאים החיילים והעולים החדשים. אולם קבוצת הסיכון הראשונה במעלה היא בני משפחותיהם של המתאבדים: בקרב משפחות שבהן אחד מבני המשפחה התאבד, מספר ההתאבדויות גבוה פי שש מאשר בקרב כלל האוכלוסייה.
"היעדר הטיפול נובע מפחד"
בעמותת "בשביל החיים" אומרים כי למרות שבישראל מספר המתאבדים מתקרב למספר ההרוגים בתאונות הדרכים, אין עדיין כל תוכנית להתמודדות עם האובדנות.
בעמותה אומרים כי ההשקעה בתוכנית לאומית למאבק בתופעת ההתאבדות היא זניחה. מנתונים שאספרה העמותה עולה כי במדינות העולם המערבי משקיעים עשרות מיליוני דולרים מדי שנה לתוכניות מעין אלו בעוד שבישראל לא משקיעים אפילו שקל אחד.
ד"ר שירלי אברמי, ראש מדור המחקר והמידע בכנסת ומחברת הספר "אחרון מכתבו ילבין" העוסק בנושא ההתאבדויות,
אמרה כי המכשול העיקרי להתמודדות עם נושא האובדנות היא העובדה שמדובר בנושא מפחיד.
יו"ר השדולה ח"כ רן כהן אמר כי הדבר החשוב ביותר הוא להתיר את קשר השתיקה סביב נושא האובדנות. כהן הודיע כי השדולה מאמצת את ההצעה לבניית תוכנית פעולה כוללת, והודיע כי יגיש הצעת חוק להקמת רשות לאומית למניעת אובדנות.
בישיבה של השדולה דנו באפשרויות הקיימות למאבק בתופעה המחרידה. הצעד שהוצע על ידי העמותה הוא הגבלת הנגישות לאמצעים קטלניים כגון כלי נשק וכדורים כגון אקמול.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/544/275.html |
|