הארץ
|
פורסם: שישי 17.08.07 10:17 נושא ההודעה: להציל את בג''ץ מעצמו-פרידמן:אני לגמרי לא בטוח שאם זה היה שר אחר מרמון כל הדבר הזה היה קורה |
|
|
עדכון אחרון - 10:41 18/08/07
להציל את בג"ץ מעצמו
מאת אורית שוחט וזאב סגל
שר המשפטים דניאל פרידמן לא מבין מה רוצים ממנו. כל מה שהוא רוצה זה לחזק את בג"ץ. איך עושים את זה? באמצעות החלשתו, צמצום סמכויותיו ובחירת שופטים ממילייה אחר. רק כך יוחזר לו אמון הציבור והכנסת. ואף מלה על דורית ביניש
תצלומים: אלון רון
פרופ' דניאל פרידמן, אתה שר המשפטים הראשון שנכנס לתפקידו עם בטן כל כך מלאה על מערכת המשפט. דברי הביקורת שלך גלויים, כי הם התפרסמו במשך השנים בעיתונות. למה לדעתך מינה ראש הממשלה דווקא אותך?
"את זה צריך לשאול את אהוד אולמרט".
איך זה קרה בפועל? ישבת לך בשקט בביתך בתל אביב ופתאום קיבלת טלפון?
"בערך כך. נדמה לי שפרופ' אמנון רובינשטיין סירב, ואז פנו אלי".
כמה ימים לפני שהתמנית כתבת במאמר על משפט רמון, שפרקליטות המדינה מסמנת פוליטיקאים שהיא רוצה להיפטר מהם, ותופרת להם כתב אישום. זה מה שאתה חושב על פרקליטות המדינה?
"זה לא בדיוק מה שכתבתי".
הטקסט המדויק הוא זה: "התביעה יכולה למצוא כמעט אצל כל איש ציבור שתבחר דופי כלשהו שניתן להגדירו כעבירה פלילית... חברי הממשלה והכנסת כפופים למעשה ליועץ המשפטי לממשלה... הם מבינים שבידו להגיש כתב אישום נגד איש ציבור ובכך להביא לחיסולו". זה לא תפירת תיקים?
"אני מדבר על להט גדול מדי של התביעה. מה זה להט גדול מדי? אני אתן את הדוגמה של אהרון אבו-חצירא. הוא היה שר בממשלה והוא זוכה. יום אחרי שהוא זוכה הוגש נגדו עוד כתב אישום, באשמה מאותו סוג, או מסוג דומה, והפעם הוא הורשע. זה לא ?תפירת תיק' במובן שהמציאו נגדו דברים, אבל התביעה נכנסה לאמביציה ואמרה שהיא חייבת להשיג הרשעה כדי לשמור על עצמה, כדי לשמור על מעמדה".
ולמה בחרו דווקא באבו-חצירא?
"זה קרה בעוד מקרים. למשל בפרשת אריה דרעי. אחרי שנים שהתנהלו נגדו הליכים משפטיים והוא כבר היה במצב נורא, וזה סוף סוף נגמר, אחרי שהוא הורשע, והקריירה שלו נהרסה, פתאום הגישו נגדו עוד תיק. ואני שואל בשביל מה זה היה דרוש? מה זה משרת?"
מה אתה בעצם אומר? אתה מסכים עם יעקב נאמן וחיים רמון שהפרקליטות עשתה להם חיסול ממוקד כדי להיפטר מהם באמצעות תיק פלילי?
"לא, לא, הדברים קצת יותר מורכבים. בייחוד בעבירות מעורפלות שהן גבוליות. אני לא רוצה להציע הסברים, אבל מה שקרה למשל במקרה של ראובן ריבלין, שהיה אמור להתמנות לשר משפטים, היה לא סביר. ימים ספורים לפני שהוא התמנה הודיעו שיש חקירה נגדו. עד שסגרו את התיק לקח שנים. הבסיס לחקירה הזו היה דל ביותר. ממש דל ביותר".
איפה מתגבשת לדעתך הקונספירציה? יושבים אנשי משטרה ופרקליטים ומחליטים להעמיד מישהו לדין על עניין של מה בכך כדי להיפטר ממנו?
"אני לא מדבר |
|