חיים יטיב דובר של `נקים`

|
פורסם: שלישי 12.02.08 8:09 נושא ההודעה: נוחי דנקנר ודודי ויסמן משופרסל וריבוע כחול מתאמים לכ' התקפה לחיסולו של רמי לוי המתחרה בהם |
|
|
נוחי דנקנר ודודי ויסמן משופרסל והריבוע הכחול מתאמים לכאורה התקפה לחיסולו של רמי לוי המתחרה בהם.
די דומה להתנהלות המאפיוזית טרום חיסול רשת פיקנטי ברשותו של משה בדש כמתואר בתביעתו נגד אוסם תנובה ואחרים.
יש לקוות שרשות ההגבליים העסקיים תתערב הפעם במהירות ותטפל כראוי בהתקפה המתואמת הזאת עם הגשת כתבי אישום אישיים נגד בעלי החברות האמורות אם אכן תיאמו הפלתו של רמי לוי.
כאן כתבה בגלובס המתארת את הפרשה.
בכיר בשופרסל: "רמי לוי הוא קלאבמרקט הבא"; לוי בתגובה: "הם מתנהגים כמו במאפיה"
בכיר באחת מרשתות השיווק סבור כי "נוחי דנקנר ודודי ויסמן הגיעו להבנה שהם צריכים לטפל במי שפוגע להם בעסקים - הם יוציאו הרבה כסף; אין היום חסם כניסה לרשתות הפרטיות" * רמי לוי: "כל אחד יכול להיכנס לבורסה ולראות אם אני קלאבמרקט הבא או לא"
אילנית חיות 19:55 11/02/08
מלחמת המחירים בין רשתות השיווק המשיכה להשתולל גם היום (ב'). רשת רבוע כחול החליטה לצאת היום עם סדרת הוזלות בסניף מגה שבשכונת תלפיות בירושלים, ליבת עסקיה של רשת רמי לוי שיווק השקמה, ומרכז התקיפה שסימנה אמש רשת שופרסל. אם הוזלות המחירים התמקדו עד כה בעוף ובירקות, רבוע כחול החליטה להרחיב אותם גם למוצרים היבשים.
לידר שוקי הון: כניסתו של רמי לוי מבשרת על "קרב סכינים" עם רבוע כחול ושופרסל
מלחמת המחירים מתפשטת: שופרסל ורמי לוי מורידות מחירים גם בירושלים ובמודיעין
בעקבות כניסת רמי לוי: מלחמת מחירים בין המרכולים בקריות
במהלך היום הורידה הרשת באופן הדרגתי את המחירים על סדרת מוצרים שחלקם, נמכר במחירי הפסד. כך למשל נמכרו חיתולי פמפרס במחיר 39.99 שקל, קפה נמס עלית ב-9.99 שקל, אורז פרסי סוגת ב-4.79 שקל ושמן סויה ב-4.69 שקל. רבוע כחול השיבה מלחמה גם במחלקת הירקות והפירות: מחיר הגזר, הבצל והכרוב ירד ל-0.99 אגורות, מחיר הבננות ל-1.99 שקל והתפוחים ל-2.99 שקל.
מלחמה טוטאלית
"הולכת להיות מלחמת עולם טוטאלית. זה לא יהיה פשוט", מבטיחים היום ברבוע כחול. ואם חיפשתם הוכחה נוספת, הנה היא: רבוע כחול גם הודיעה היום כי החל מיום חמישי הקרוב תמכור עוף במחיר של 0.99 שקל לק"ג, בכל קנייה מעל 200 שקל.
אבל לא רק רבוע כחול החליטה להכות את רמי לוי. גם רשת מחסני להב יצאה היום במהלך דומה כאשר הוזילה מחירים של סדרת מוצרים יבשים בסניף שבקריות, מוקד הבעירה, והורידה את מחיר העוף לשפל חסר תקדים של 1.29 שקל לק"ג. מוצרים נוספים במחירי רצפה: קטשופ של אסם נמכר היום במחסני להב ב-6.79 שקל, שמן סויה ב-4.79 שקל, קפה נמס טסטר צ'ויס ב-26.49 שקל וסימילאק ב-28.49 שקל.
גם שופרסל, כצפוי, לא נשארה מאחור ונקטה באסטרטגיה של הוזלות מחירים. "מחירון של איזו שעה בדיוק את מבקשת? זה לא רלוונטי כי בעוד שעה יהיה מחירון אחר. אני לא יודע מה יהיו המחירים שלי עוד שלוש שעות", הגיבו היום ברשת שופרסל לבקשת "גלובס" למחירון של מוצרים נבחרים.
ספקים בשוק נחלקו היום בשאלה האם מלחמת המחירים עומדת להיעצר או להחריף אבל על דבר אחד הסכימו כולם: צריך כיסים עמוקים כדי לממן מלחמה כזאת. וזו, לפחות לעת עתה, וככל שהדבר תלוי ברשתות שופרסל ורבוע כחול, אינה עומדת להיעצר. אם עד כה זירת הקרב הייתה בקריות, בירושלים ובמודיעין, בשופרסל ורבוע כחול מתכננים להרחיבה גם לאזורים אחרים של רמי לוי.
"רמי לוי הוא איקס קטן מהמחזור שלנו"
"רמי לוי חשב שיוריד מחירים רק במקום אחד. הוא לא חשב שזה מה שיהיה. עכשיו מגה יוריד בעוד שני סניפים, אנחנו בעוד שישה ורמי לוי יצטרך להיות במחירי הפסד בכל החנויות שלו. אז לא תהיה שאלה מה מחיר העוף. זה מתקדם לשם. עכשיו זו רק החלטה של אורי פלח (מ"מ מנכ"ל רבוע כחול, א.ח.) ושל אפי רוזנהויז (מנכ"ל שופרסל, א.ח.). זו הרי החלטה לחסל אותו. הוא אומר 'אני אמכור זול איפה שאני רוצה ואם הם ימכרו זול ממני, אני אמכור עוד יותר זול'. זה בדיוק מה שאמר גינזבורג (מנכ"ל קלאב מרקט, א.ח.) לפני שנתיים עם המותג אימפריה. גם אז זה התחיל בסניף אימפריה ירושלים מול רמי לוי. החנות שם מכרה בחינם, וחודשיים אחרי זה לא היה קלאבמרקט. אם הייתי רמי לוי, הייתי מוציא הודעה לבורסה שזה הולך לפגוע ברווחיות שלי", אומר היום בכיר בשופרסל ל"גלובס".
בהתייחסו לשאלה האם שופרסל מתכננת להכות את רמי לוי באזור נוסף, אומר אותו בכיר: "מה את חושבת שנשב ונסתכל עליו? אם אני אוסף את כל הסניפים שלו ביחד זה איקס קטן מהמחזור שלנו. לנו יש מספיק חנויות לספוג דבר כזה ולכן העתיד נראה יותר ורוד מאי פעם לשופרסל. רמי לוי שווה גינצבורג כפול שניים. הוא קלאב מרקט הבא".
"זו סוג של תחרות בקמעונאות שהפעם היא פשוט חצתה קווים אדומים ואת כל כללי התחרות הסבירים. כחברה ציבורית אין לנו שום עניין לאכזב את הלקוחות שלנו ובודאי לא להעביר את התחרות לפסים אישיים ואנחנו מזמינים את מי שרוצה להתחרות אתנו, להתחרות בכל מקום, בהתאם לכללי התחרות", אומר מ"מ מנכ"ל רבוע כחול, אורי פלח.
רמי לוי: "הרווחיות שלי לא תיפגע"
ברשתות הגדולות הבהירו היום גם כי מלחמת המחירים לא תיעצר כעת, גם אם רמי לוי יחליט להעלות בחזרה את המחירים. הוא לא יכתיב להם והגיע השעה, מבחינתם, ללמד אותו לקח ויפה שעה אחת קודם.
"אולי אני אתן לכל מדינת ישראל לשתות שמן במקום מיץ? למה רק טיטולים? אנחנו הולכים לראות רמת סיכון של רשת שיווק אזורית שרוצה להיות ארצית, ברמת סיכון מאוד גבוהה מבחינת עצמה. אם הייתי ספק היום הייתי מאוד מודאג.
"כששישיית קולה נמכרת ב-19.99 שקל, מישהו צריך לשלם את זה לקוקה-קולה, ואני לא מדבר על רבוע כחול. בואי נראה את הספקים ביום התשלום", אומר בכיר בשופרסל.
אין ספק שמלחמת המחירים הפכה בן יום את רמי לוי, רשת ירושלמית עלומה למדי שהחלה להתפתח בצפון הארץ, לרשת מוכרת שזכתה לפרסום חינם ששווה הון רב. אבל בעוד שלוי בחר לנהל את הקרב בקריות, שם הוא פתח לראשונה סניף בזכיינות, הוא נדרש כעת לתחרות רוחבית. בהקשר זה חשוב לציין כי לוי, כפי שגם הבהיר היום לבורסה, נהנה מעמלה על מחזור המכירות של הסניף בקריות ואינו צד להפסדים או למימון מלחמת המחירים. במילים אחרות: לתוצאות הסניף אין כל השפעה על הדו"חות הכספיים של הרשת הציבורית. זו בדיוק הסיבה ששופרסל ורבוע כחול בחרו להכות אותו בליבת עסקיו ובבטן הרכה -ירושלים ומודיעין. לוי, שנדרש היום להבהרות לבורסה, אמר היום כי לרשת "מדיניות מחירים נמוכה בכל מתחם בה היא פועלת", וכי "לדעת החברה, אין במדיניות המחירים שהיא נוקטת כדי לפגוע בצורה מהותית ברווחיותה".
אבל זה ממש לא מה שחושבים בשופרסל וברבוע כחול. לוי: "מה את חושבת, שאני אפחד ולא אפעל לפיתוח הרשת? שאכנע לאיומים? הם מתנהגים כמו במאפיה. פתחתי חנות ואני מתחרה בתחרות הוגנת. במקומות אחרים הייתה תחרות ותמשיך להיות תחרות. הרווחיות שלי לא תישחק. ההבדל ביני לבין קלאבמרקט הוא שאני חברה בורסאית וכל אחד יכול להיכנס לבורסה ולראות אם אני קלאבמרקט הבא או לא".
האם רמי לוי הוא סימפטום לתחרות של רשתות השיווק הגדולות עם הרשת הרביעית? אולי. בכיר באחת מרשתות השיווק סובר כי "נוחי דנקנר ודודי וייסמן הגיעו להבנה שהם צריכים לטפל במי שפוגע להם בעסקים. הם יוציאו הרבה כסף. אין היום חסם כניסה לרשתות הפרטיות. הם ימשיכו לפתוח סניפים ולעשות את החיים מרירים לכל הרשתות ולכן צריך לעצור אותם. ככל שמחכים יותר, זה יעלה יותר. אי אפשר שרמי לוי ידרדר את השוק. מי שמכר בשנתיים האחרונות ת עוף במחירים הכי זולים בקריות זה מחסני להב. הוא מכר שקל מתחת לרשתות אבל הוא לא דרדר את השוק, הוא נהג באחריות. כל עוד אתה פותח סניף, זה בסדר אבל כשאתה מתלהם נגד המתחרים ומשתמש בתקשורת - נגמר הסיפור".
"זו מלחמה שתביא לחיסול עסקים"
ספקים בכירים בשוק בחרו היום להביט על התחרות מהצד והבהירו שלא ייטלו בה חלק. למרות שכולם מודעים לכך שירצו או לא - מלחמת מחירים גוררת גם את הספקים, בין אם מדובר בלחץ עצום מצד הרשתות המופעל עליהם ובין אם מדובר בשחיקה של מותגים מובילים שלהם. "מי שרוצה להתאבד במוצר שלנו, שיתאבד. אני לא יכול להיות שותף למלחמה הזאת. זו לא המלחמה שלנו", אומר היום ספק גדול בשוק.
"כל עוד התחרות מתנהלת באופן הזה, מה אכפת לנו. אנחנו מוכרים יותר", אומר ספק גדול אחר שאינו חוסך מילים גם מרמי לוי. "רמי לוי עשה טעות גדולה כי הוא ירה לעצמו ברגל. זה לא נותן לו שום דבר ועם כל הכבוד לו, לרשתות יש עומק יותר חזק ממנו. הפעם הוא הגזים, בעיקר עם הקטע של העופות. הוא מוכר יותר זול ממה שעולה ק"ג תערובת להאכיל את העוף החי.
"זה הולך להיעצר כי עם כל הכבוד, אף לאף אחד את ההובי להפסיד כסף כדי שהצרכן ירוויח. כשיש משבר קטן לא עושים דבר, אבל כשיש משבר גדול - כולם לומדים. נראה לי שהפעם השיעור הזה היה טוב לכולם".
והוא לא היחיד. ספק גדול אחר בשוק אומר היום ל"גלובס": "זו התאבדות מוחלטת. אף אחד הרי לא יכול היום לספוג את ההתייקרויות בתשומות של תעשיית המזון. אם מישהו חושב שהוא יכול לגנוב את השוק, הוא טועה כי אין כזאת אפשרות היום. אלה מהלכים מסוכנים ומישהו עלול שלא להחזיק מעמד. אין ספק שמי שיש לו כיסים יותר עמוקים ינצח במלחמה. זו מלחמה שיכולה לגרום לחיסול של עסקים ובשביל מלחמה כזאת צריך להביא כסף".
http://www.globes.co.il/serve/globes/docview.asp?did=1000308502&fid=58 5 _________________ הצטרפו לערוץ של נקים בטלגרם להתעדכן:
https://t.me/Nakim_org_Ch
הסקר קובע: רוב הציבור בישראל סבור שהשחיתות פוגעת בחייו היום יומיים,
חתום על העצומה נגד שחיתות הממסד ומערכת המשפט והצטרף ל"נקים"
ניתן להשיג את חיים יטיב הדובר של ארגון "נקים" באמצעות טלגרם @HaimYativ או דוא"ל haim@nakim.org
השופט מישאל חשין:המלחמה בשחיתות היא מלחמה להגנה עצמית בה לא לוקחים שבויים
|
|