מעריב אורח
|
פורסם: שישי 21.11.08 8:51 נושא ההודעה: ליכוד: שני חברי ועדה חשודים בשחיתותשני חברי ועדת טוהר המידות בבחירות חשודים בשחיתות |
|
|
ליכוד: שני חברי ועדה חשודים בשחיתות
בחזית העמיד נתניהו כוכבים כדי ליצור דימוי נקי, אך את מנגנון המפלגה לא בדק: שני חברי ועדת טוהר המידות בבחירות חשודים בשחיתות
מרב דוד | 21/11/2008 8:24
פנים חדשות ונקיות לליכוד? כנראה שלא לגמרי: שניים מתשעת החברים בוועדה האחראית על טוהר המידות במפלגה חשודים בשחיתות. יו"ר הליכוד בנימין נתניהו צירף למפלגה את דן מרידור ובני בגין, פוליטיקאים שנחשבים אנשים ישרים ונקיי כפיים, כדי להתמודד עם הדימוי הנקי של יו"ר קדימה ציפי לבני. כך שבחזית, ניתן לומר כי הפנים של הליכוד נראות היום טוב יותר. אולם בחצר האחורית, במנגנון, לא עשה הליכוד בדק בית.
יו''ר הליכוד, בנימין נתניהו צילום: פלאש 90מתברר כי בוועדת הבחירות של הליכוד, שאחראית על שמירת טוהר הבחירות , לא פחות משניים מתוך תשעת החברים חשודים בשחיתות.
נגד חיים אברהם, חבר בוועדת הבחירות, הוגש בשנה האחרונה כתב אישום על עבירות של לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים, ורישום כוזב במסמכי תאגיד. את העבירות האלה הוא מואשם שביצע בעת שכיהן כסגן ראש עירית רחובות.
החבר השני בוועדה החשוד בשחיתות הוא יורם קראשי, אחיה של מנהלת לשכת ראש הממשלה לשעבר שולה זקן. קראשי חשוד בפרשת רשות המיסים במתן שוחד ל ר א ש הרש ו ת לשעבר ג'קי מצא ולעובדים ברשות. הפרקליטות הודיעה כי היא מתכוונת להגיש נגד קראשי כתב אישום וזימנה אותו לשימוע, שטרם התקיים.
"זה סופר בעייתי"
השניים חברים בוועדת הבחירות של הליכוד, שאחראית על הביצוע והפיקוח של הבחירות הפנימיות בליכוד, שיתקיימו בשמיני בדצמבר. הוועדה אחראית על חלוקת תקציב הבחירות, מיקום ומספר הקלפיות, מינוי מנהלי ועדות קלפי ושמירה על כך שלא יהיו זיופים בקלפיות ובספירת הקולות.
כן אמורה הוועדה לטפל בתלונות המתמודדים על בעיות בשמירת טוהר הבחירות ולהכריע בסוגיות
שיובאו לפתחה ויכולות להיות קריטיות עבור מועמדים. בכיר בליכוד אמר אתמול בהקשר זה: "זה סופר בעייתי שהם חברים בוועדה. בוודאי שהיה צריך להחליף אותם, אבל זה תהליך מסובך."
ועדת בחירות, יש לציין, היא בעלת כח רב. כדוגמה לכך אפשר להזכיר את ועדת הבחירות של קדימה בבחירות שהתקיימו בחודש ספטמבר על ראשות התנועה בין לבני למופז.
"בניגוד לקדימה, אצלנו הם רק חברים בוועדות
הוועדה הכריעה אז בשאלות כמו הוספת קלפיות תוך כדי יום הבחירות עצמו וכן תוספת של חצי שעה לזמן ההצבעה.
במטה מופז טענו כי החלטות אלה של ועדת הבחירות השפיעו על התוצאות, אולם לבסוף קיבל מופז, כידוע, את החלטות הוועדה ולא ערער עליהן לבית המשפט. בכיר אחר בליכוד אמר בתגובה: "בניגוד לקדימה, אצלנו הם משמשים כחברי ועדת הבחירות ולא כחברים בממשלה ובכנסת."
מהליכוד נמסר: "ועדת הבחירות נבחרה ב־.2002 על פי החוקה, הדרך היחידה להחליף את חברי הוועדה היא בוועידה הבאה." בעקבות פניית מעריב מסר יו"ר ועדת הבחירות של הליכוד, השופט בדימוס יהושע גרוס, כי בכוונתו להשעות את השניים מהוועדה לאלתר.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/814/507.html?hp=0&loc=2&tmp=4732 |
|