מהארץ אורח
|
פורסם: שישי 21.11.08 6:55 נושא ההודעה: הסנאט האמריקאי נפרד בדמעות מהסנאטור טד סטיבנס שהורשע בשחיתות |
|
|
פורסם ב - 23:10 20/11/08
הסנאט האמריקאי נפרד בדמעות מהסנאטור טד סטיבנס שהורשע בשחיתות
מאת נטשה מוזגוביה, ארה"ב
טד סטיבנס, הסנאטור הרפובליקאי הוותיק ביותר שהורשע בשבעה סעיפי אישום ימים לפני הבחירות נפרד מחבריו המריעים
תגיות: טד סטיבנס, ארה"ב, סנאט
סטיבנס מתראיין לתקשורת, היום
תצלום: אי-פי
לרגע היה נדמה, שלא מדובר באיש שהורשע בשחיתות, אלא בגיבור: הסנאט האמריקאי נפרד היום (חמישי) מטד סטיבנס (85), הסנאטור הרפובליקאי הוותיק ביותר, במחיאות כפיים סוערות ודמעות התרגשות.
מספר ימים לפני הבחירות הורשע סטיבנס בשבעה סעיפי אישום, בעקבות הנסיון להסתיר למעלה מ-250 אלף דולר שקיבל מקבלן נפט ששיפץ את ביתו שבאלסקה ולא דחה טובות הנאה נוספוות. סאגת ספירת הקולות מאלסקה נמשכה כשבועיים, עד שביום שלישי התברר סופית, כי סטיבנס הפסיד ליריבו הדמוקרטי, ראש העיר אנקורג' מרק בגיץ', בהפרש קטן (150,728 קולות לבגיץ' לעומת 147,004 קולות לסטיבנס). זה מנע מעמיתיו של סטיבנס את המבוכה של הדיון בצורך להדיחו או להטיל עליו סנקציות.
היום, סטיבנס נאם את נאומו האחרון בסנאט, לשם נבחר ב-1968. "אין לי מראה אחורית, אני מביט רק קדימה", אמר. "אני עוד רואה את היום שבו אוכל לפזר את הענן שמקיף אותי כעת. הסיסמה שלי תמיד היתה: 'לעזאזל עם פוליטיקה, פשוט תעשה את מה שנכון בשביל אלסקה'. וכל יום ניסיתי לחיות בהתאם לזה", אמר. סטיבנס הוסיף עוד שהוא בטוח של"אלוהים יש עוד עבודה" בשבילו.
כמה מחבריו לסנאט דיברו בשבחו על עבודתו למען אלסקה (בלי להזכיר את "הגשר לשום מקום", שבשבילו סטיבנס ניסה לקבל תקציב פדרלי, אחד הפרוייקטים היקרים והתמוהים שהפכו לשם נרדף לבזבזנות הרשויות המקומיות. הגשר נועד להחליף מעבורת לאי גרייבינה באלסקה, שגרים בו כ-50 תושבים בלבד. עלות הפרוייקט עמדה על 398 מיליון דולר. מאוחר יותר הפרוייקט בוטל, ולזכרו באלסקה נותר רק "הכביש לשום מקום").
הארי ריד, מנהיג הרוב בסנאט, קרא לסטיבנס "אריה" ואמר שהוא מאחל לו ולמשפחתו "רק טוב". סנטור נורם קולמן ממינסוטה הוסיף כי "האומה התברכה בשירותו".
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1039451.html |
|