לעמוד החדשות
המצטרף/ת האחרון/ה לארגון נקים טולטול מ- --- דוד בן גוריון וראשית השת"פ עם האויב בשואה עד להפקרות הבטחונית של היום
המדריך לתפירת מכרזים של חברת נתיבי איילון  
הגב לנושא    אינדקס הפורומים -> פורום חופשי בעניין שחיתות ציבורית



עדכונים של נקים:

דברי הנבואה שנכתבו לפני עשרות שנים במבוא לספר "טרגדיה ותקווה"
שני 09.09.24 11:05

המימון של "אחים לנשק" מצביע על מעורבות המוסד בהקמתו כהכנה לפלישה של ה-7 באוקטובר
שלישי 06.08.24 9:40

זהותו של מפקד הימ"מ נחשפת בשלומיאליות שלו עצמו של הצנזורה ושל השב"כ
ראשון 16.06.24 13:00

מומלצים:

אוהב את ישראל, אוהב צדק? לארגון `נקים` דרוש נדבן פילנטרופ ולוחם

מעריב חושף ששופטי העליון גונבים מהציבור הטבות מפליגות הכל בניגוד גמור לחוק

רצח רבין:השבכ נעתר לבקשה של נקים לשחרר את פרופ' היס מחובת הסודיות על ניתוח הגופה

בלי בושה: השופטת ורדה אלשיך סידרה למקורבה השופט בדימוס פלפל שכר טרחה של 10 מיליון ש"ח

עמיר מנור, כתב מעריב, הוקלט משקר טרם הוציא כתבה שקרית נגד 'נקים' המיחצנת את רשם האגודות ושותפיו

שחיתות מע' המשפט פורצת את מחסום הקול,ראיון על ארגון נקים בקול ישראל, בייניש, מזוז ושנדר תחת ביקורת

הראל סגל: 'יש אדונים לארץ הזו והדמוקרטיה משרתת אותם ואת האינטרסים שלהם. כל היתר, וזה כולל את רובכם, נתונים במעמד עבדים החיים באשליית אדנות...'

צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
דה מרקר
אורח








הודעהפורסם: שלישי 18.11.08 6:19    נושא ההודעה: המדריך לתפירת מכרזים של חברת נתיבי איילון

המדריך לתפירת מכרזים



07:58 | 22.8.2008 גיא לשם


תגיות: גיא לשם, מכרזים, נתיבי איילון, קבלנים גיא לשם, מכרזים, נתיבי איילון, קבלנים,



בחודש שעבר פירסמה חברת נתיבי איילון מכרז שכותרתו "ביצוע עבודות ניקיון ואחזקת כבישים, גינון ומתקני דרך". החברה שתזכה במכרז תטפל בנתיבי איילון ובכבישים אחרים שבאחריות החברה במשך שלוש שנים. בסעיף 2 של המכרז, המפרט את תנאי הסף שעל המציעים להציג, נקבע כי תנאי מחייב הוא "ניסיון כקבלן ראשי בניקיון וטאטוא מכני וידני בדרכים מהירות וניסיון בפינוי עצמים ושפוכת מסוגים שונים הפזורים על הדרך".

ניסיון בתחומים חשובים כמו תיקון מעקות בטיחות שנפגעו כתוצאה מתאונות, סימון וצביעת כבישים או שילוט לא הוגדר כחובה, אלא רק כאפשרות. במלים פשוטות: מי שיש לו ניסיון בפינוי גופות בעלי חיים מהכביש עדיף בעיני נתיבי איילון על פני מי שיש לו ניסיון בתיקון מפגעים בטיחותיים.

במלים פשוטות עוד יותר: בישראל יש לא יותר מארבע חברות המחזיקות מטאטאים מכניים המתאימים לדרישה - וכולן עובדות עם נתיבי איילון כבר שנים. חברות שיש להן ניסיון רב בתיקון מפגעי בטיחות קיבלו מראש עמדה נחותה במכרז, ולמעשה כבר עם פרסומו היה ברור שמלבד הקבלנים שממילא עובדים עם נתיבי איילון לא יוכל להתמודד במכרז כל גורם אחר.

אחד המתמודדים שלא זכו במכרז הגיש עתירה בעניין לבית המשפט המחוזי בישראל. בשבוע שעבר קבעה השופטת מיכל אגמון-גונן בלשון עדינה כי נתיבי איילון הציבה "תנאי סף בלתי ענייניים". השופטת לא השתכנעה מטענות החברה כי סדר התנאים ומשקלם מסתמכים על ניסיון העבר. "נתיבי איילון העלתה טענה בעלמא לפיה הדבר נדרש לאור 'ניסיון העבר' תוך שהיא אינה מציינת ממה נובע ניסיון עבר זה, ואילו תקלות נגרמו מכך שלא היתה דרישה דומה", היא כתבה.

אגמון-גונן גם הבחינה בכך שתשובת נתיבי איילון לא ממש מתיישבת עם המציאות: "מכיוון שנתיבי איילון ציינה בתגובה שזו למעשה הפעם הראשונה שהיא מרכזת את כל העבודות במכרז אחד, הרי שאין לה ניסיון עבר לעניין זה". בתום החלטתה, שבה ציטטה מומחים לדיני מכרזים, קבעה השופטת כי על נתיבי איילון לפרסם מחדש את המכרז ולדחות את המועד האחרון לקבלת הצעות. היא אף חייבה את החברה בכיסוי הוצאות המשפט.

דוברת נתיבי איילון מסרה בתגובה: "החלטת בית המשפט אינה קובעת, לא במפורש ולא במשתמע, כי במכרז נקבעו תנאי סף שמנעו מקבלנים שלא עבדו בעבר עם החברה להשתתף בו. כל שקבעה ההחלטה הוא כי ניתן להציג את הניסיון הנדרש לעמידה בתנאי הסף באמצעות קבלני משנה. בה בעת הותירה ההחלטה בידי נתיבי איילון את שיקול הדעת ליתן משקל בבחירת הזוכה למי שחסר לו הניסיון בעמידה בתנאי הסף ומבקש להציג ניסיון זה תוך הסתייעות בקבלני משנה. בכוונת החברה לערער על ההחלטה ובמסגרת ערעור זה תפורטנה כל הסתייגויותיה מההחלטה".



guy.leshem@themarker.com



http://law.themarker.com/tmc/article.jhtml?log=tag&ElementId=skira2008 0821_1013686
חזרה למעלה

הצג הודעות מלפני:   
הגב לנושא    אינדקס הפורומים -> פורום חופשי בעניין שחיתות ציבורית כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

נבחרים

גילויים אחרונים בפרשת רצח יצחק רבין ז"ל

הקשרים של `המאפיה` המשפטית נחשפים

הצטרף עכשיו למאבק של נקים נגד השחיתות השלטונית

גלובס חושף שהפרקליטות מושחתת השופטת הדס יהלום מאשרת זאת אך לא עושה דבר

תודה למאות הלייקים, שדרגנו
לדף חדש תודה לחדש לנו לייק!


 
קפוץ אל:  
אתה יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה יכול להצביע בסקרים בפורום זה
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
תגובה כללית לאתר זה כאן, תגובה להודעה או כתבה ספציפית יש להגיב למעלה,תודה!


WANT TO KNOW WHO REALLY RULES THE STATE OF ISRAEL? GO TO THE SCHLAFF AFFAIR

Powered by Nakim Israeli Citizens ֲ© People of Israel 2005, 2021



משה גל טדי קולק דוד בן גוריון
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group