גלובס אורח
|
פורסם: חמישי 14.06.07 23:28 נושא ההודעה: מעריב: בנו של הירשזון מפעיל לחץ לזכייה בעסקת טיעון על עבירות תנועה חמורות |
|
|
"מעריב": בנו של הירשזון מפעיל לחץ לזכייה בעסקת טיעון על עבירות תנועה חמורות
"אתם לא יודעים עם מי אתם מתעסקים. אבא שלי איש עשיר, והוא יוציא אותי מהסיפור הזה", אמר הירשזון לשוטרים שעצרו אותו * בבדיקת נשיפה שעבר הירשזון הבן, לאחר שנצפה נכנס בנסיעה לצומת למרות שהיה בו רמזור אדום, נמצאה רמת אלכוהול גבוהה כמעט פי 3 מהמותר
שירות גלובס 8:23 14/6/07
"מעריב" מפרסם הבוקר כי סנגוריו של ברק הירשזון, בנו של שר האוצר לשעבר אברהם הירשזון, מפעילים על קצינים בכירים במשטרה לחץ כדי להגיע לעסקת טיעון עם הבן, הנאשם ב-4 עבירות תנועה חמורות, ביניהן חציית צומת ברמזור אדום ונהיגה בשכרות.
בבדיקת נשיפה שעבר הירשזון הבן, לאחר שנראה נכנס בנסיעה לצומת, למרות שהיה בו רמזור אדום, נמצאו 680 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר, גבוה כמעט פי 3 מהמותר. הירשזון הואשם ב-4 סעיפים: נהיגה בשכרות, אי ציות לאור אדום ברמזור ושני סעיפים של נהיגה בקלות ראש.
מודעה
מהדוחות שכתבו השוטרים שעצרו את הירשזון הבן, עולה כי זה אמר לשוטרים "אתם לא יודעים עם מי אתם מתעסקים. אבא שלי איש עשיר, והוא יוציא אותי מהסיפור הזה".
הירשזון וסניגורו, עו"ד אשר ארבל, הפתיעו את המשטרה במכתב ששלחו למשטרה, ובכללה ליועץ המשפטי של אגף התנועה, ובו התריעו כי אם לא תתקבל עסקת הטיעון שהציעו, שבמסגרתה לא יקבל הירשזון שלילה של שנתיים בפועל, כמקובל, יטענו כי תוצאות בדיקת הנשיפה לא היו מדויקות, מאחר שהירשזון שפך על עצמו לפני הבדיקה כמות גדולה של אפטר שייב כדי להסוות את ריח האלכוהול, והריח שיבש את מכשיר המדידה.
"מדובר בטענה מגוחכת, אבל עצוב שהוא נוהג בצורה כל-כך בריונית" אמר קצין בכיר באגף התנועה. ארבל: "אני בסך הכל בן אדם טוב, ואני רוצה להתריע מפני מצב בעייתי. הרי אם נגיע למשפט וטענותיי יתקבלו, הנזק שייגרם למשטרה יהיה עצום. לכן הצעתי להם הצעה, וכשלא קיבלו אותה, התרעתי על כך בפני כל קציני אגף התנועה".
http://www.globes.co.il/serve/globes/docview.asp?did=1000221462 |
|