לעמוד החדשות
המצטרף/ת האחרון/ה לארגון נקים טולטול מ- --- דוד בן גוריון וראשית השת"פ עם האויב בשואה עד להפקרות הבטחונית של היום
קראדי: השופט זיילר הוציא דיבתי רעה, הוועדה סימנה אותי מראש  
הגב לנושא    אינדקס הפורומים -> מדור חדשות, כתבות דעות ומאמרים בנושא חדשות פוליטיקה ושחיתות

עדכונים של נקים:

דברי הנבואה שנכתבו לפני עשרות שנים במבוא לספר "טרגדיה ותקווה"
שני 09.09.24 11:05

המימון של "אחים לנשק" מצביע על מעורבות המוסד בהקמתו כהכנה לפלישה של ה-7 באוקטובר
שלישי 06.08.24 9:40

זהותו של מפקד הימ"מ נחשפת בשלומיאליות שלו עצמו של הצנזורה ושל השב"כ
ראשון 16.06.24 13:00

מומלצים:

אוהב את ישראל, אוהב צדק? לארגון `נקים` דרוש נדבן פילנטרופ ולוחם

מעריב חושף ששופטי העליון גונבים מהציבור הטבות מפליגות הכל בניגוד גמור לחוק

רצח רבין:השבכ נעתר לבקשה של נקים לשחרר את פרופ' היס מחובת הסודיות על ניתוח הגופה

בלי בושה: השופטת ורדה אלשיך סידרה למקורבה השופט בדימוס פלפל שכר טרחה של 10 מיליון ש"ח

עמיר מנור, כתב מעריב, הוקלט משקר טרם הוציא כתבה שקרית נגד 'נקים' המיחצנת את רשם האגודות ושותפיו

שחיתות מע' המשפט פורצת את מחסום הקול,ראיון על ארגון נקים בקול ישראל, בייניש, מזוז ושנדר תחת ביקורת

הראל סגל: 'יש אדונים לארץ הזו והדמוקרטיה משרתת אותם ואת האינטרסים שלהם. כל היתר, וזה כולל את רובכם, נתונים במעמד עבדים החיים באשליית אדנות...'

צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
הארץ
אורח

הודעהפורסם: שישי 11.05.07 9:49    נושא ההודעה: קראדי: השופט זיילר הוציא דיבתי רעה, הוועדה סימנה אותי מראש

קראדי: השופט זיילר הוציא דיבתי רעה, הוועדה סימנה אותי מראש

מאת יהונתן ליס

המפכ"ל קראדי בראיון פרישה: ועדת זיילר היא נקודה שולית בקריירה שלי

תצלום: אלון רון

המפכ"ל הפורש, משה קראדי, מאושר. לפני כמה שבועות הוא החליט לשכוח את הביקורת הנוקבת שהטיחה בו ועדת זיילר ואת העלבונות שספג מהשר לביטחון פנים אבי דיכטר בעקבות הדו"ח בפרשת האחים פריניאן ולהתמקד בעתיד. "הבנתי שאחרת אמצא את עצמי שקוע עמוק בתוך מרירות ותסכול, ואין לי כוונה לשקוע בהם", הסביר השבוע בחיוך. "אני לא מתעלם מכך שאקורד הסיום שלי היה צורם, אבל עדיין, ועדת זיילר היא נקודה שולית בקריירה שלי, מכדי שתשפיע בדרך כלשהי על התחושה שלי. החלטתי לעשות `דליט` על דו"ח ועדת זיילר ולהסתכל קדימה".

ועדת זיילר הוקמה כדי לחקור את כישלון המשטרה והפרקליטות בטיפול בתיק הרצח של העבריין פנחס בוחבוט ב-1999 בבית החולים תל השומר. חברי הוועדה, בראשות השופט בדימוס ורדי זיילר, בחנו את הטענה כי קראדי מינה את נצ"מ יורם לוי לתפקיד ראש ימ"ר דרום למרות החשד שהוא ניהל קשרים אסורים עם משפחת פריניאן - החשודה בהזמנת הרצח. הוועדה לא המליצה על הדחת קראדי, אך מתחה ביקורת נוקבת על התנהלותו.

כמה שעות אחרי פרסום מסקנות הוועדה קראדי הודיע על התפטרותו, ומיד אחר כך מיהר השר דיכטר לשלוף מועמד חדש במקומו. דיכטר הסביר כי ללא קשר למסקנות הדו"ח, הוא חיפש בחודשים האחרונים מועמדים למשרת המפכ"ל, משום שהתאכזב מקצב הטמעת קווי המדיניות שהעביר לקראדי.

לכן, מתחת לחזות הנינוחה והמשועשעת נדמה שקראדי רותח. על השר דיכטר הוא מסרב למתוח ביקורת פומבית, וטוען כי אמר לו בארבע עיניים את כל אשר על לבו. בכל הנוגע לזיילר, קראדי החליט להפסיק לשתוק. בחודשי המאבק לטיהור שמו גברה אצלו התחושה כי זיילר ועמיתיו ביקשו את ראשו, והושפעו, שלא בצדק, מכלי התקשורת ומדעת הקהל.

קראדי משוכנע שלפחות חלק ממסקנות הוועדה, בעיקר המסקנות האישיות, אינן מבוססות כלל ועיקר: "אני חושב שבחלק מהדברים מסקנות הוועדה לא היו עומדות בשום מבחן ראיות של בית משפט זוטר ביותר", הוא אומר.

הוא טוען בין היתר כי השופט זיילר הוציא את דיבתו ואת דיבת המשטרה רעה בראיונות לכלי התקשורת לאחר פרסום הדו"ח. במיוחד הוא מתייחס לדברים שאמר זיילר בראיון ל"הארץ" בפברואר: "אתם שואלים אותי האם בישראל הפשע חדר לשלטון?" שאל אז זיילר והשיב: "אני לא יודע. אני יודע שאם התופעה שראיתי בנקודה הצרה פשתה בכל משטרת ישראל - זה סיציליה".

"השופט זיילר הוא אדם חכם", אומר קראדי. "לא בכדי בכל הראיונות שלו, כמעט בכל משפט, הוא התנסח בשאלה `אם` - הוא אמר: `אם אכן יורם לוי (...) אז זה סיציליה`. אנחנו לא מינינו ועדת חקירה שתשאל יותר שאלות מתשובות".

"אני חושב שבראיונות שזיילר נתן לתקשורת, הוא חטא בהוצאת לשון הרע", אומר קראדי, "גם על המשטרה וגם עלי באופן אישי. הניסיון להשוות את משטרת ישראל ואת מדינת ישראל לסיציליה נובע אחד מהשניים: או מהרצון לעשות כותרות, או מחוסר הבנה היסטורית והכרה של מדינת ישראל ושל סיציליה. אני בטוח שבסיציליה המשטרה לא היתה חוקרת נשיאים, ראשי ממשלה, חברי כנסת, שרים, אישי ציבור וראשי רשויות אכיפה. אני בטוח שבסיציליה מפכ"ל המשטרה ופרקליט המדינה - שהם הגופים הנבדקים - לא היו יוזמים הקמה של ועדת חקירה".

"אני מאוד מקווה שאתבדה", אמר קראדי, "אבל הניסיון לעסוק בצד הפרסונלי גרם לכך שאיבדנו את ההבנה והיכולת לעסוק בתיקון התקלות המערכתיות. אנחנו אוהבים להתעסק בעריפת הראשים ופחות בתיקון הליקויים".

קראדי, אגב, סומך את ידיו על המסקנות המערכתיות של הוועדה. חמישה צוותים שהקים פעלו להטמעתן במשטרה, עוד לפני פרסום הדו"ח. בכל הנוגע למסקנות האישיות, הוא מאמין שהוא סומן מראש. "אני לא יכול לקבוע עובדות, אבל אני לא יכול להשתחרר מהתחושה שהוועדה היתה חד-צדדית מההתחלה, תוך סימון יעד מאוד ברור וניסיון להגיע אליו".

קראדי מבהיר: "לא התפטרתי בגלל שהוועדה קבעה שאני צריך להתפטר או בגלל שהסכמתי עם המסקנות שלה. התפטרתי משום שהגעתי למסקנה שהדו"ח של הוועדה יגרום למחול שדים בהתנהלות המשטרה. המשטרה בתקופה ההיא היתה בטלטלה ומה שהיתה זקוקה לו זה יציבות ושקט".

הוא מאמין שהציבור יזכור לו כמפכ"ל את המבצעים הגדולים שהנהיג: ההתנתקות והטיפול בעורף במלחמת לבנון השנייה. במשטרה, הוא מאמין שחולל מהפכה לאחר שאיפס את הגירעון שבו היתה נתונה, ואיחד את אגפי המשטרה לשלוש זרועות ניהול מרכזיות.

מה יעשה בעתיד? המפכ"ל מתכוון לנצל את תשעת חודשי חופשת השחרור שלו לטיול עם משפחתו בארץ ובעולם. אחר כך הוא שוקל לפנות למגזר העסקי, ומתייחס בביטול לאפשרות שיתמודד על ראשות עירו, ראשון לציון, או על מקום בכנסת.

השופט בדימוס ורדי זיילר אמר בתגובה לדברים: "אני מעדיף שלא להגיב לטענות, ודאי לא בשלב הזה. יכול להיות שבבוא היום אחליט להגיב".

ועדת זיילר חקרה את כישלון המשטרה והפרקליטות בטיפול ברצח העבריין פנחס בוחבוט ב-99`. הוועדה בחנה את הטענה שקראדי מינה את נצ"מ יורם לוי לתפקיד ראש ימ"ר דרום, למרות החשד שניהל קשר אסור עם משפחת פריניאן, שהיתה חשודה בהזמנת הרצח. הוועדה לא המליצה על הדחת קראדי, אך מתחה ביקורת על התנהלותו

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/858426.html
חזרה למעלה

הצג הודעות מלפני:   
הגב לנושא    אינדקס הפורומים -> מדור חדשות, כתבות דעות ומאמרים בנושא חדשות פוליטיקה ושחיתות כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

נבחרים

גילויים אחרונים בפרשת רצח יצחק רבין ז"ל

הקשרים של `המאפיה` המשפטית נחשפים

הצטרף עכשיו למאבק של נקים נגד השחיתות השלטונית

גלובס חושף שהפרקליטות מושחתת השופטת הדס יהלום מאשרת זאת אך לא עושה דבר

תודה למאות הלייקים, שדרגנו
לדף חדש תודה לחדש לנו לייק!

קפוץ אל:  
אתה יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה יכול להצביע בסקרים בפורום זה
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
תגובה כללית לאתר זה כאן, תגובה להודעה או כתבה ספציפית יש להגיב למעלה,תודה!

WANT TO KNOW WHO REALLY RULES THE STATE OF ISRAEL? GO TO THE SCHLAFF AFFAIR