מעריב אורח
|
פורסם: רביעי 09.05.07 22:05 נושא ההודעה: עו"ד וייסגלס: `עם שרון, המלחמה היתה אחרת` |
|
|
`עם שרון, המלחמה היתה אחרת`
עו"ד וייסגלס, שכיהן כראש לשכתו של שרון, יצא נגד ניהול המלחמה. "אריק ידע איך לבדוק את הצבא"
שני מזרחי
9/5/2007 13:09
"אריק שרון היה מנהל את המלחמה אחרת" – על הצהרה זו חתום עו"ד דב וייסגלס, שכיהן כראש לשכתו של ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון. בראיון שהעניק לביטאון לשכת עורכי הדין התייחס וייסגלס גם לנושא השחיתות השלטונית וטען כי "השלטון היום פחות מושחת ממה שהיה בעבר. מה שהשתנה זה השקיפות".
וייסגלס, שהתראיין לעו"ד רון דרור, פתח את דבריו בהתייחסות לדוח הביניים של ועדת וינוגרד. "לו אריק שרון היה צריך לנהל את המלחמה ולהחליט על תגובתה של מדינת ישראל לפרובוקציה של החיזבאללה – זה היה שונה", אמר. "אריק הוא איש שנשם ביטחון, שהבין בביטחון והכיר את הדברים טוב יותר מכל אחד אחר".
בביקורת מרומזת שמתח על התנהלותו של אולמרט
אמר ויסגלס כי שרון "ידע לבדוק את הצבא". לדבריו, "אני מכיר את שיטות העבודה שלו. להערכתי, היינו יוצאים למבצע צבאי אחר, שהיה מתנהל אחרת".
במהלך הראיון, החליט עו"ד וייסגלס להתבטא לראשונה גם בפרשת האי היווני, ולהשערות לפיהן לביצוע תוכנית ההתנתקות היה קשר לכך שהיועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, החליט שלא להגיש כתב אישום נגד שרון.
גישה סלחנית לפרשת מרכז ההשקעות
"לו מזוז היה מעמיד אותו לדין בפרשת האי היווני, ואנחנו היינו מעזים לומר שהוא עשה זאת משיקולים פוליטים, היו אומרים לנו `איך אתם מעזים להטיל זרה ביועץ?`", אמר. "מישהו מעלה על הדעת שיועץ משפטי לממשלה יעמיד ראש ממשלה לדין רק בגלל עמדותיו הפוליטיות? אבל כשהוא לא העמיד לדין, מיד עלתה השאלה האם הוא עשה זאת בשביל להגן על ההתנתקות".
באשר לפרשת מרכז ההשקעות, בה מעורב לכאורה ראש הממשלה אולמרט, נוקט עו"ד וייסגלס גישה סלחנית ומשווה את הדברים למערכת המשפט. "העובדה שלמרכז ההשקעות פונה פרקליט שהוא פרקליטו האישי של ראש הממשלה היא עניין פסול, אבל אם בבית המשפט העליון מופיע פרקליט שבמוצהר הוא ידידו האישי של ראש ההרכב, מסבירים לנו שאין פה שום שאלה של ניגוד עניינים הואיל וחברות עם הפרקליט, להבדיל מחברות עם לקוחו של הפרקליט, היא דבר מותר".
לדברי וייסגלס, הדברים שעשה אולמרט במרכז ההשקעות הם מבורכים מאחר שמדובר, לטענתו, במפעל שקם בדימונה ומעסיק כ-1,000 בני אדם. אותם עובדים ובני משפחותיהם יאמרו, לדברי וייסגלס, כי ראוי היה שאולמרט יטפל בעסקה. הוא הדגיש כי אם היו שואלים את אותם עובדים, הם היו אומרים: "תדחוף את כל שיקולי הצדק החברתי שלך לאן שתדחוף. בעיניי, יברך האלוהים את השר ואת עורך דינו, החבר שלו, שהביאו לנו את העסק הזה".
בנוגע ליחסי ההון-שלטון הסכים וייסגלס להמתיק "סוד" עם קוראי הראיון: "אילי הון ותקשורת אולי היו רוצים להשפיע, אבל אין להם שום השפעה", אמר. "בוא אני אגלה לך סוד, שאולי הוא לא טוב לעסקים: לא רק שאין להם השפעה, אלא ההתערבות שלהם רק מקלקלת".
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/579/421.html |
|