אורח
|
פורסם: שישי 20.06.08 8:24 נושא ההודעה: סתירת לחי לבקנשטיין העליון המליץ להחזיר את השופטת שריר לתפקידה |
|
|
העליון המליץ להחזיר את השופטת שריר לתפקידה
09:12 | 19.6.2008 נורית רוט
תגיות: מיכל שריר, בית משפט העליון, בית משפט, עדנה בקנשטיין מיכל שריר, בית משפט העליון, בית משפט, עדנה בקנשטיין,
>> שופטי בית המשפט העליון המליצו אתמול להנהלת בתי המשפט להחזיר את השופטת מיכל שריר לתפקידה כסגנית נשיא בית משפט השלום בהרצליה. שריר עתרה לבג"ץ במארס 2007 בעקבות העברתה מתפקידה לתפקיד שופטת בבית משפט השלום בתל אביב.
בעתירה ביקשה שריר, באמצעות עוה"ד אלי זהר, צבי בר-נתן ואלעד ברדוגו, להוציא צו נגד ההחלטה להדיחה מתפקיד סגנית נשיא, ולהורות על השבתה.
לטענת שריר, הנהלת בתי המשפט ונשיאת בית משפט השלום עדנה בקנשטיין הפרו את חובתם לשקול אך ורק שיקולים ענייניים בכל הנוגע למינוי שופטים, והעבירו אותה מתפקידה בלא כל נימוק ממשי - מתוך שיקולים אישיים וזרים.
השופטים אליעזר ריבלין, אדמונד לוי ויורם דנציגר, המליצו להחזיר את שריר לתפקידה. על הנהלת בתי המשפט להודיע בתוך 48 שעות האם היא מקבלת את ההמלצה. (בג"ץ 2561/079)
http://law.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20080619_994 209 |
|