מגלובס אורח
|
פורסם: חמישי 19.06.08 16:41 נושא ההודעה: המדינה נכנעה: לפרוטוקולים המתנהלים בביהמ"ש העליון יש מעמד מחייב |
|
|
המדינה נכנעה: לפרוטוקולים המתנהלים בביהמ"ש העליון יש מעמד מחייב
הפרקליטות הודיעה זאת לבג"ץ במסגרת עתירה לניהול פרוטוקולים מלאים בדיונים בעליון
21/01/2008, 15:26 נועם שרביט
פרקליטות המדינה הודיעה לבג"ץ, כי רישום פרוטוקולי הדיונים המתנהלים בבית המשפט העליון מתנהל בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי ולחוק סדר הדין הפלילי, ומשכך מעמדם מחייב.
תשובת הפרקליטות מטעם הנהלת בתי המשפט באה במסגרת עתירה לבג"ץ שהגישה התנועה להגינות שלטונית, שדרשה ניהולם של פרוטוקולים מלאים ומחייבים גם בדיונים בעליון.
עד להגשת העתירה, בעליון נוהל רישום לקוני בלבד של הדיון, שבדרך כלל אינו נמסר לבעלי הדין, ושהשופטים הדגישו כי הוא אינו בגדר פרוטוקול. התנועה והעומד בראשה, עו"ד מרדכי איזנברג, טענו כי למרות שבעליון לא שומעים בדרך כלל עדים, עדיין נערכים שם דיונים בעל-פה, שבהם "מוסיפים הצדדים על האמור בכתבי בית דין, ולעיתים קרובות אף מסב בית המשפט את תשומת הלב לנורמה משפטית מחייבת ומשכנע את העותר/מערער למשוך את עתירתו".
במקביל לעתירה, הגישה התנועה לביהמ"ש המחוזי בירושלים בקשה לתביעה ייצוגית בסך 2.6 מיליון שקל נגד המדינה, בשל גביית אגרת פרוטוקול בעליון בגין "אין פרוטוקול". המדינה ניצלה את חוק התובענות הייצוגיות החדש, ומיהרה להודיע על הפסקת העוולה לכאורה שבגביית האגרה, לפחות כל עוד לא מתנהלים פרוטוקולים.
בדיון בבג"ץ שנערך ביוני 2007, הודיעה המדינה כי הוצב מסך לפני אב בית הדין ומסך נוסף עבור המתמחה המשמש כמזכיר ההרכב. המתמחה הוא משפטן בהשכלתו ותפקידו לוודא כי הפרוטוקול שנרשם משקף נכונה את מהלך הדיון וכי הוא מדויק מבחינה משפטית.
עוד ציינה המדינה, שכדי לאפשר רישום פרוטוקולים, תוגבר משמעותית מערך הקלדנים בביהמ"ש העליון באמצעות העברת קלדנים וקלדניות מבתי המשפט המחוזיים והשלום בירושלים, המיומנים בניהול פרוטוקול. השופטים הורו למדינה להשיב בתוך שישה חודשים מהו מעמדם הפורמלי של פרוטוקולים אלה, וכעת כאמור הודיעה מנהלת מחלקת הבג"צים בפרקליטות, אסנת מנדל, שמעמדם כשל כל פרוטוקול בערכאה אחרת. (בג"ץ 5122/06).
http://www.globes.co.il/news/docView.aspx?did=1000300438&fid=829 |
|