לעמוד החדשות
המצטרף/ת האחרון/ה לארגון נקים טולטול מ- --- דוד בן גוריון וראשית השת"פ עם האויב בשואה עד להפקרות הבטחונית של היום
מאיפה 7 מיליון שח לחברה שהקימה בתו של אביגדור ליברמן בגיל 21  
הגב לנושא    אינדקס הפורומים -> פורום חופשי בעניין שחיתות ציבורית

עדכונים של נקים:

דברי הנבואה שנכתבו לפני עשרות שנים במבוא לספר "טרגדיה ותקווה"
שני 09.09.24 11:05

המימון של "אחים לנשק" מצביע על מעורבות המוסד בהקמתו כהכנה לפלישה של ה-7 באוקטובר
שלישי 06.08.24 9:40

זהותו של מפקד הימ"מ נחשפת בשלומיאליות שלו עצמו של הצנזורה ושל השב"כ
ראשון 16.06.24 13:00

מומלצים:

אוהב את ישראל, אוהב צדק? לארגון `נקים` דרוש נדבן פילנטרופ ולוחם

מעריב חושף ששופטי העליון גונבים מהציבור הטבות מפליגות הכל בניגוד גמור לחוק

רצח רבין:השבכ נעתר לבקשה של נקים לשחרר את פרופ' היס מחובת הסודיות על ניתוח הגופה

בלי בושה: השופטת ורדה אלשיך סידרה למקורבה השופט בדימוס פלפל שכר טרחה של 10 מיליון ש"ח

עמיר מנור, כתב מעריב, הוקלט משקר טרם הוציא כתבה שקרית נגד 'נקים' המיחצנת את רשם האגודות ושותפיו

שחיתות מע' המשפט פורצת את מחסום הקול,ראיון על ארגון נקים בקול ישראל, בייניש, מזוז ושנדר תחת ביקורת

הראל סגל: 'יש אדונים לארץ הזו והדמוקרטיה משרתת אותם ואת האינטרסים שלהם. כל היתר, וזה כולל את רובכם, נתונים במעמד עבדים החיים באשליית אדנות...'

צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
דה מרקר
אורח

הודעהפורסם: חמישי 05.04.07 12:06    נושא ההודעה: מאיפה 7 מיליון שח לחברה שהקימה בתו של אביגדור ליברמן בגיל 21

מאיפה הגיעו 7 מיליון שקל לחברה שהקימה בתו של אביגדור ליברמן בגיל 21?
שלח באי-מייל

07:05 | 04.4.2007 אורי בלאו

תגיות: אביגדור ליברמן, ישראל ביתנו, שחיתות, מיכל ליברמן

תחילת יוני 2004. תוכנית ההתכנסות שיזם ראש הממשלה אריאל שרון עומדת לפני הצבעה בממשלה. אביגדור ליברמן, שר התחבורה מטעם האיחוד הלאומי, מתנגד ומפוטר על ידי שרון. כעבור פחות מחודש הראש של ליברמן כבר נתון לעניינים אחרים לגמרי. ב-6 ביולי 2004 נרשמה בישראל חברה חדשה - "מ.ל.-1 חברה לסחר בינלאומי בע"מ". החברה נרשמת תחת שתי כתובות: אחת מהן היא ביתו של ליברמן בהתנחלות נוקדים שליד ירושלים, השנייה היא רחוב נחמה 10 ביפו, שם נמצאים משרדיה של חברת "השטיח המעופף", השייכת לחברו של ליברמן, ירון מילר.

בעלת המניות היחידה בחברת מ.ל.-1, הרשומה ברשם החברות כחברה העוסקת בייעוץ עסקי וכלכלי לחברות זרות, היא מיכל חיה ליברמן, בתו הבכורה של השר. מיכל ליברמן, שהיתה בת 21 כשהוקמה החברה, היא כנראה אשת עסקים מוכשרת מאוד. מנתונים שהגיעו לידי "הארץ" עולה שהחברה שלה הצליחה מאוד: מאז הקמת מ.ל.-1 ועד היום הסתכמו הכנסותיה בלפחות שבעה מיליון שקל. בשנת 2004 נכנסו לחברה 1.8 מיליון שקל ובשנת 2005 הוכפל הסכום ועמד על 3.9 מיליון שקל. החברה פעלה גם בשנת 2006, אז העבירו לה לקוחותיה לפחות 1.4 מיליון שקל. הכסף הגיע מגורמים עלומים מחו"ל בעבור "יעוץ עסקי".

המידע על החברה הגיע לפני חודשים ספורים לידי היחידה הארצית לחקירות הונאה של המשטרה (יאח"ה), שפתחה בחקירה. "מיכל ליברמן היא אמנם מורשית חתימה בחשבון החברה ולעתים חותמת על מסמכים", מסביר גורם המעורה בחקירה, "אבל נבדקת ההערכה שלא היא קובעת את מהות הפעילות של החברה, וברור שהיא אינה המרוויחה העיקרית ממנה".

ואכן, בשנתיים הראשונות לקיומה של החברה המרוויח הגדול ממנה היה ליברמן האב: בשנת 2004, למשל, קיבל ליברמן מהחברה שכר של למעלה מ-600 אלף שקל. בשנת 2005 קיבל אף יותר מכך. העובדים האחרים הרשומים בחברה באותן השנים הם חנה הלשטיין, מיכל ליברמן ואדם בשם שרון שלום, שעל קשריו עם ליברמן יורחב בהמשך. הכנסותיהם של השלושה ממנה זניחות ביחס להכנסתו של ליברמן. בשנת 2004, לדוגמה, שלושתם ביחד קיבלו כמאה אלף שקל.

יודגש, כי על פניו לא היתה כל מניעה חוקית מליברמן לקבל בתקופה האמורה שכר מהחברה של בתו, שכן כבר לא כיהן אז כשר, וגם לא כחבר כנסת. אבל החברה של מיכל ליברמן, ובה רוב ההכנסות שנצברו, המשיכה להיות פעילה גם לאחר הבחירות האחרונות, שבהן שוב נבחר ליברמן לכהונה בכנסת.

ב-30 באוקטובר 2006 מונה ליברמן לתפקיד סגן ראש ממשלה לעניינים אסטרטגיים בממשלת אולמרט. כעבור שבוע, ב-7 בנובמבר, ייסדה בתו, מיכל ליברמן חברה חדשה, "מלג ירושלים נכסים", שגם כתובתה היא ביתו של ליברמן בנוקדים. מיכל ליברמן עצמה, כדאי לציין, גרה ברחוב האר"י בירושלים ביחד עם בעלה, ואינה מתגוררת בביתו של אביה. ליברמן מחזיקה גם ב-100% ממניות החברה החדשה. על פי נתוני רשם החברות חברת מ.ל.-1, החברה המקורית שהקימה, היא כיום חברה בת של מלג.

ביאח"ה בודקים כעת אם השר ליברמן ניהל לכאורה עסקים באמצעות החברה של בתו, בניגוד לחוק חסינות חברי הכנסת, שעל פיו "חבר הכנסת לא יעסוק בכל עסק או בכל עיסוק נוסף, למעט עיסוק בהתנדבות וללא תמורה". כן נבדק אם הוזרמו לחברות שהקימה מיכל ליברמן כספים הקשורים לפעילותו העסקית של אביה בעבר. רואה חשבון בכיר, שהתבקש על ידי "הארץ" לחוות את דעתו בעניין, אמר כי אם הרווחים נוצרו בעקבות פעילות של ליברמן כחבר כנסת או כשר, הרי שמדובר לכאורה בפעילות פסולה. בינתיים, ככל הידוע, חקירת המשטרה תקועה, שכן למעט העובדה שמקור הכספים הוא בחו"ל, ביאח"ה טרם הצליחו לברר מי עומד מאחורי העברתם.

אני ספון בחדרי

המסתורין גובר כשמנסים לחפש עדויות לפעילותה של החברה של בתו של ליברמן בעולם האמיתי. פרט לכתובת בביתו של ליברמן בנוקדים, רשומה כאמור חברת מ.ל.-1 ברחוב נחמה 10 ביפו, שם ממוקמים משרדי חברת טיסות השכר השטיח המעופף, הנמצאת בבעלות חברו הטוב של ליברמן, ירון מילר. גם מספר הטלפון של מ.ל.-1, כפי שמופיע ברשם החברות, מוביל לאחת השלוחות של השטיח המעופף. עם זאת, בכמה שיחות טלפון שהתקיימו למשרדי החברה נאמר כי הם לא מכירים חברה בשם מ.ל.-1 או את מיכל ליברמן. אחת המזכירות סיפרה רק ש"איווט נהג להסתובב כאן". גם ביקור במקום וחיפוש אחר סימנים כלשהם לנוכחות של חברה אחרת מלבד השטיח המעופף לא העלה דבר.

אביגדור ליברמן וירון מילר הם חברים ותיקים שהכירו בשנות ה-70 באוניברסיטה העברית בירושלים. בשל קשרי הידידות ביניהם, במסגרת כהונתו כשר התחבורה הודיע ליברמן שלא יטפל בנושאים הקשורים לשטיח המעופף. מילר - יו"ר, מנכ"ל ובעל השליטה בחברת השטיח המעופף - נעצר במאי 2005 על ידי חוקרי רשות ניירות ערך בחשד להרצת מניות. חקירת הרשות לניירות ערך בעניין הסתיימה והתיק הועבר לפרקליטות מחוז תל אביב במארס אשתקד.

בעבר פעל ליברמן ממשרדיו של חברו, מילר, אך לא במסגרת עסקים פרטיים אלא לצורך פעילות פוליטית. בכתבה שפירסם גיא לשם ב"דה-מרקר" לפני כחודש אמר ליברמן: "שילמתי על שכירות לשכתי במסגרת משרד לשכת ח"כ והעתק חוזה נמצא בכנסת, כאשר כל הכסף שולם ישירות מהכנסת לשטיח המעופף".

מילר אמר לפני שבוע ל"הארץ" כי הוא אינו מכיר את עסקיו הפרטיים של ליברמן ואת החברה של בתו, למרות שהיא רשומה תחת אותה הכתובת שבה יושבים משרדיו. "לא מכיר. אין לי שום יד, רגל, קשר או ידיעה מהם עסקיו הפרטיים".

את חברת מ.ל.-1 אתה מכיר?

"אין לי מושג".

זאת חברה שרשומה תחת הכתובת של השטיח המעופף.

"אולי, אבל אין לי מושג מה היא עושה".

זה קצת מפתיע, כי בנחמה 10 יש רק משרדים של השטיח המעופף.

"אולי בזמנו הוא שם את זה על הכתובת הזאת ואין לי מושג על זה ולא ידוע לי מה נעשה שם".

את מיכל ליברמן אתה מכיר?

"לחצתי את ידה פעם או פעמיים ואם אני לא טועה, הייתי בחתונתה. מעבר לזה אני לא מכיר אותה".

היא לא מבקרת במשרדים שלכם?

"אני ספון בחדרי ואני לא יודע מה נעשה שם".

כשביקרתי במשרדי השטיח המעופף איש לא הכיר את החברה שלה, שאמורה לשבת אצלכם.

"אולי, אבל אין לי שום מושג לגבי החברות גם אם הם רשומות תחת הכתובת שלי. גם אם מישהו מחר ירשום את הכתובת שלך תחת שם עסק כזה או אחר, זה לא אומר שנתת את האישור שיעשו את זה או ששאלו אותך. אין לי שום מושג על הקטע הזה".

בכתובת רחוב נחמה 10 רשומה עוד חברה, שגם אותה איש במשרדי השטיח המעופף, כולל מילר, אינו מכיר. מדובר בחברת "אומניה פרו בע"מ", שהוקמה על ידי שרון שלום כשבוע אחרי הקמתה של מ.ל.-1. שלום הוא מקורבו של ליברמן המלווה אותו בשנים האחרונות. הוא עבד אתו כשהיה ליברמן שר התשתיות ב-2002, אחר כך היה יועצו במשרד התחבורה ובבחירות האחרונות שימש כראש מטה ההסברה של ישראל ביתנו. כיום עובד שלום עם היהלומן דן גרטלר. אומניה פרו רשומה כעוסקת בסחר בינלאומי והמועסקים היחידים בה הם שלום עצמו ואחותו שיר`לה, שסירבה להשיב לשאלות "הארץ" בעניין.

מאז הקמתה ועד 2006 רשמה אומניה פרו הכנסות של למעלה מ-750 אלף שקל. רובן המכריע הועברו מהחברה של מיכל ליברמן - מ.ל.-1. כתובת נוספת שבה רשומה אומניה פרו היא רחוב רבקה 8 בירושלים. בכתובת זו מתגוררת סבתו של שלום. בשיחה עמה סיפרה הסבתא כי היא מקבלת בשביל הנכד דברי דואר וחבילות והציעה לדבר עם אביו של שרון, דוד שלום, כדי לתאם העברה של חבילה. האב אישר שניתן להעביר דרכו חבילות לשרון, שבמקרה הצורך יגיעו גם לליברמן. "אני לא נותן את זה לאיווט", הסביר האב, "אני נותן את זה לשרון ושרון אומר `קיבלתי את החבילה` ונותן לו. שרון, כמו שאתה אומר, הסגן שלו, הם ביחד יחד. הם יותר מביחד".

תגובת שרון שלום: "יחסי עם ליברמן מצוינים. אני איש עסקים פרטי. משמעות המונח פרטי הוא שפעילותי ועסקי הם ענייני הפרטי ואינם מעניינך או מעניינם של קוראיך. אומניה פרו הנה חברה הנותנת שירותי ייעוץ למספר לקוחות. החברה הוקמה על ידי ב-2004, לאחר התפטרותי ממשרד התחבורה ובהיותי אדם פרטי. אני משמש מטעם אומניה פרו כמנהל כללי של חברת מ.ל.-1 על פי הסכם בינה ובין אומניה פרו. אינני עובד של מ.ל.-1 כי אם של אומניה פרו. בשנתיים ומחצה שבהן אני נותן שירותים אלה קיבלה אומניה פרו דמי ניהול תקופתיים, כמקובל ועל פי ההסכם ביניהן.

"אומניה פרו מסרה לרשם החברות את מענה הרשמי ברחוב רבקה בירושלים, שהיא אף הכתובת האישית שלי במרשם התושבים והיתה הכתובת הקבועה של משפחתי ושלי במשך שנים רבות קודם לכן (משנות ה-50) ועד היום. מ.ל-1 שוכרת משרד ברחוב נחמה 10 ואומניה פרו זכאית לשירותי משרד אלה בתוקף ההסכם שבין החברות. ירון מילר הנו מכר קרוב. מעולם לא עבדתי בעבודה פרטית בעת עבודתי כעובד מדינה. מלג הוקמה לצורך החזקת נכסים ואין לה לקוחות. אומניה פרו קמה לאחר פרישתי משירות הציבור. למיטב ידיעתי, כך גם מ.ל.-1".

היסטוריה ולימודים סלאוויים

מיכל ליברמן, אחת משלושת ילדיו של השר לעניינים אסטרטגיים אביגדור ליברמן, היא כיום סטודנטית בת 24 באוניברסיטה העברית בירושלים. היא לומדת היסטוריה ולימודים סלאוויים. לפני כמה שנים היא חזרה בתשובה ולפני כשנתיים התחתנה עם יהונתן גלון, תושב ההתנחלות יקיר.

ליברמן מעורבת בשנים האחרונות בפעילותו הפוליטית של אביה ושל ישראל ביתנו. היא עמדה בראש תא המפלגה באוניברסיטה העברית ובמסגרת קמפיין המפלגה לפני הבחירות האחרונות, במארס אשתקד, התראיינה לכלי תקשורת שונים. בראיון לערוץ 2, ימים ספורים לפני הבחירות, נשאלה ליברמן עד כמה היא מקורבת לאביה. "מקורבת, זה נשמע מלה שקצת מוזרה להגדיר יחסי אב ובת", אמרה אז, "אנחנו גם אב ובת, ואנחנו גם חברים טובים, ובמישור הפוליטי, אני מתפקדת מול כל המפלגה, לאו דווקא מול אבא שלי, באמת כדי לקדם את העקרונות של ישראל ביתנו".

לאחר ההצלחה של המפלגה בבחירות אמרה ליברמן לאתר ynet כי ההצלחה היא "בזכות הקדוש ברוך הוא. עזרתי לאבא, גם כבת משפחה ויו"ר הרשימה באוניברסיטה העברית בירושלים. עשינו הרבה עבודת שטח, עמדתי בצמתים בירושלים, ליוויתי אותו במהלך כל היום... אני משוכנעת שזאת רק ההתחלה בעבורו ומאמינה כי אלה שהצביעו בעד הרשימה יקבלו צוות מעולה שיעשה הרבה למענם".

ליברמן היא אם כך דמות מוכרת במפלגתו של אביה אך מעולם, עד עתה, לא נקשר שמה לפעילותו העסקית. בשיחה אתה היא אישרה שהחברות מ.ל.-1 ומלג רשומות תחת שמה אך סירבה לפרט עליהן או להסביר מניין הכנסותיהן. "זה לא לעניין, זה לא שייך עכשיו, החקירות האלה", אמרה.

מה זאת אומרת?

"זה לא שייך. אין לי מה להגיד עליהן, בטח שלא לעיתון `הארץ`. אני לא חושבת שזה ראוי, החטטנות הזאת".

אנחנו עומדים לכתוב על זה.

"אני לא חושבת שזה ראוי, החטטנות הזאת. אני לא אוהבת את זה ואני לא אשתף עם זה פעולה".

חשוב שתדעי מה אנחנו עומדים לפרסם כדי שתוכלי להגיב.

"זה יגיע אלי בכל מקרה".

החברות האלה עדיין פעילות?

"אני חושבת שאנחנו סיימנו. שיהיה חג שמח".

עד כמה אביך מעורב בחברות הללו?

"אתה יכול לשאול אותו. יש לו דוברת".

אבל החברות האלה רשומות תחת שמך.

"אז תבין מזה מה מידת המעורבות שלו, אם הן רשומות תחת שמי. אני חושבת שאנחנו סיימנו. להתראות".* _____________________________________________________

שאלותיך מחוצפות תגובת השר לאיומים אסטרטגיים, אביגדור ליברמן, באמצעות יועץ התקשורת שלו, יוסי לוי:

"בפתח הדברים, ליברמן ביקש ממני להביא לתשומת לבך את שאט הנפש שבו התקבלה פנייתך. שאלותיך בלתי ענייניות, מחוצפות ומיועדות ליצירת אווירה של חוסר תקינות במקום שאין חוסר תקינות. ליברמן אינו חושב שהוא חייב או אמור למסור לך פרטים על השתכרותו בזמן שהיה אדם פרטי. ליברמן אינו חושב שפעילותה של בתו או העובדה שגדלה ביישוב נוקדים ושם היתה כתובתה, הן מעניינך. ליברמן גאה שבתו מיכל היתה חיילת מצטיינת, סטודנטית מצטיינת וכעת מצליחה בעסקים. ליברמן אינו רואה טעם לפגם בדבר כלשהו מהדברים עליהם הצבעת במכתבך אולם הוא רואה יותר מטעם לפגם בפנייתך, בשאלותיך ובעצם העובדה שהעיתון החשוב ממנו אתה מקבל את משכורתך נותן לך אכסניה להתנהלות כזו.

"יחד עם זאת, ליברמן ישמח לדעת מהי משכורתם של מו"ל העיתון, העורך הראשי, עורכי משנה, כתבים בכירים ומשכורתך בפרט.

"ליברמן טרח להשיב לשאלותיך רק מאחר שהתעלמות מהן היתה עלולה להתפרש על ידך כהתחמקות.

"חברת מ.ל.-1 חברה לסחר בינלאומי בע"מ הוקמה בתאריך 6/7/04 בעת שליברמן לא שירת בתפקיד ציבורי כלשהו - לא חבר כנסת ולא שר. היוזמה להקמת החברה היתה של בתו מיכל, אך, כמובן, בעידודו ובתמיכתו של ליברמן. מיכל עסקה במנהלה ובניהול השוטף ואילו ליברמן היה אחראי על הפיתוח העסקי.

"החברה הוקמה למתן שירותי ייעוץ, בעיקר בחו"ל. החברה נתנה ונותנת שירותים, בין היתר, לחברות מסחריות הפועלות בתחום היין, הנדל"ן ומוצרי החקלאות במזרח אירופה. החברות הנן בבעלותם של חברי ילדות של ליברמן, אנשי עסקים יהודים הפועלים במולדובה ובמזרח אירופה. החברה חתמה עם חברות אלו על חוזים ארוכי טווח.

"שרון שלום נמנה עם חוג חבריו הקרובים של מר ליברמן, ועבד עמו במהלך השנים האחרונות בתפקידיו השונים. שלום שימש ומשמש בתפקיד מנכ"ל מ.ל.-1 באמצעות החברה שבבעלותו (אומניה פרו) מאז הקמתה של מ.ל.-1 ועד היום. התשלום בעבור שירותיו נעשה במישרין לחברת אומניה פרו שבבעלותו.

"מיד לאחר הבחירות לכנסת, ולמרות שעל פי הדין היה זכאי להמתין בטרם עשה כן, התפטר ליברמן מהחברה. כיום החברה מוסיפה לפעול, בהיקפים שונים של פעילות, בניהולם של שרון שלום ומיכל ליברמן. לחברת מלג אין ולא היה שום קשר לליברמן. יצוין שליברמן מעולם לא היה בעל זכות חתימה באף אחת מהחברות המוזכרות לעיל.

"בעניין כתובתן של החברות נציין כי הכתובת שדווחה בנוקדים, היתה בהתאם לכתובתה הפרטית של מיכל ליברמן. השימוש בכתובת האישית הנו דבר הנהוג במקרים רבים של רישום חברות פרטיות. בתחילת 2001 ובמהלך 2002, שכרה הכנסת בעבור ליברמן חדר בבניין ברחוב נחמה 10 ביפו כלשכה פרלמנטרית. מתאריך 7/7/04 שכרה מ.ל.-1 חדר בבניין האמור לשימושה. כפי שתראה, אין כל חפיפה בין התקופות. הציטוט המובא בפנייתך אינו מתייחס לתקופה שבה היתה חברת מ.ל.-1 קיימת. בשני המקרים ישנם חוזים חתומים המסדירים את תנאי השכירות והתשלומים.

"ליברמן העביר למבקר המדינה הצהרה ודיווח מלאים על כל נכסיו והכנסותיו כמתחייב מהיותו חבר כנסת ושר".

letters@themarker.com

http://law.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20070404_845 347
חזרה למעלה

חדש!: הוסף את נקים ככפתור ב-toolbar לגישה מהירה לפורומים ועידכון שוטף

הצג הודעות מלפני:   
הגב לנושא    אינדקס הפורומים -> פורום חופשי בעניין שחיתות ציבורית כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

נבחרים

גילויים אחרונים בפרשת רצח יצחק רבין ז"ל

הקשרים של `המאפיה` המשפטית נחשפים

הצטרף עכשיו למאבק של נקים נגד השחיתות השלטונית

גלובס חושף שהפרקליטות מושחתת השופטת הדס יהלום מאשרת זאת אך לא עושה דבר

תודה למאות הלייקים, שדרגנו
לדף חדש תודה לחדש לנו לייק!

קפוץ אל:  
אתה יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה יכול להצביע בסקרים בפורום זה
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
תגובה כללית לאתר זה כאן, תגובה להודעה או כתבה ספציפית יש להגיב למעלה,תודה!

WANT TO KNOW WHO REALLY RULES THE STATE OF ISRAEL? GO TO THE SCHLAFF AFFAIR