גלובס אורח
|
פורסם: שני 19.03.07 9:39 נושא ההודעה: הגבול בין מידע לאישי לציבורי שאנשים מעלים לרשת הולך ומיטשטש |
|
|
יואל מארק: "הגבול בין מידע לאישי לציבורי שאנשים מעלים לרשת הולך ומיטשטש"
מארק, ראש מרכז הפיתוח של גוגל בחיפה אמרה את הדברים בוועידת com.vention ניק פולטון, מדען ראשי ברויטרס: "ווב 2.0 הוא ביטוי למה שקורה עכשיו - האבולציה. מי שלא יחדש - ימות"
מעיין כהן 15:48 18/3/07
"הגבול בין מידע לאישי לציבורי שאנשים מעלים לרשת הולך ומיטשטש", כך אמרה הבוקר יואל מארק, ראש מרכז הפיתוח של גוגל ישראל בחיפה, בוועידת com.vention של דה-מרקר שהתקיימה באיירפורט סיטי. לדברי מארק, אנשים רבים מעלים תכנים לרשת, וסומכים על האתרים כי ישמרו על התכנים. עם זאת, התופעה עדיין אינה רחבה מספיק. לדברי מארק, כאשר המשתמשים יבטחו באינטרנט - גוגל ( 440.85 -1.20% )
, כמומחית טכנולוגיה, תוכל להציע להם הרבה יותר שירותים.
מייקל מרקז, המנהל העסקי של חטיבת האינטראקטיב של CBS, אמר בפאנל שעסק בטרנדים החמים בשנת 2007, כי החברה שלו יודעת שאינה יכולה לשלוט יותר בגישה לתכנים שלה, אולם הדגיש שהיא צריכה לקבל כסף עבור התכנים שלה. הוא ציין כי CBS בוחנת טכנולוגיות של שידורי טלוויזיה באינטרנט, ומחפשת מודל כיצד לתרגם את התוכן להכנסות.
בפאנל שעסק בהשפעת הווב 2.0 על חברות הווב 1.0 אמר אניל האנסג`י, מנהל הפיתוח העסקי של גוגל באירופה, במזרח התיכון ובאפריקה, כי השירותים המשרדיים המקוונים של גוגל לא צפויים לאיים על מיקרוסופט בעתיד הקרוב. האנסג`י ציין, כי "מעבר לאחסון קבצים ברשת זה משהו שייקח זמן. אנחנו עדיין לא קרובים להבין את כל הבעייתיות בנושא, כגון אבטחה, אינטגרציה עם המסמכים האחרים שלך או בעיות כגון קריסת הרשת כתוצאה מהפסקת חשמל - ואלה רק חלק מהבעיות".
המפסיד - הטלפון הקווי, המנצח - מנוע החיפוש
ניק פולטון, מדען ראשי בחטיבת המדיה של רויטרס, אמר כי ווב 2.0 הוא רק ביטוי למה שקורה עכשיו, האבולציה. לדבריו, מי שלא יחדש - ימות. מי שיבין מה המשתמשים רוצים - יצליח. הוא דיבר גם על סקנד לייף, שם פתחה רויטרס נציגות וירטואלית, ואמר זהו פרויקט מסעיר, וכי החברה נכנסה לשם כדי לספק צורך, ולא כתרגיל יחסי ציבור.
בפאנל שעסק באינטרנט האלחוטי המהיר אמר מנכ"ל חברת הסלולר הפלשתינית פלטל, עבד אלמליכ גאבר, כי בעולם הערבי הבעיה העיקרית היא בהתחברות לאינטרנט, ולכן כיום המודל העסקי מתייחס בעיקר לחיבור ולא לתוכן. עוד ציין, כי פלטל מעוניינת לרשת את עזה בהוט ספוטס (נקודות חמות) שיאפשרו אינטרנט אלחוטי בחינם.
המשתתפים בפאנל נשאלו מי יהיו המפסידים והמנצחים הגדולים. אסמה ווס, מייסדת MuniWireless, אמרה כי המפסידים הגדולים יהיו הטלפון הקווי והסלולרי, והמנצחים יהיו מנועי החיפוש שיצליחו להביא תוכן גם למי שנודד ממקום.
רון מוריץ, סגן נשיא ב-Computer Associates, אמר שהמפסידות הן חברות הבידור והמוסיקה ש"האסימון שלהן עדיין לא נפל". לדבריו, "המנצחים הם לאו דווקא חברות במובן המסורתי אלא קבוצות קטנות שמקימות מיזמים חדשניים".
http://www.globes.co.il/serve/globes/docview.asp?did=1000193897&fid=59 8 |
|