מחלקה ראשונה אורח
|
פורסם: חמישי 15.03.07 16:02 נושא ההודעה: אסף חפץ: `גנות צריך לצאת לפנסיה` |
|
|
אסף חפץ: "גנות צריך לצאת לפנסיה"
המפכ"ל לשעבר מאשים את השר דיכטר בהרס המשטרה "העבריינים לא מפחדים מבתי המשפט, אמר חפץ לדבריו, יש צורך בהרתעה איכותית
מאת: עומר שיקלר | | www.Nfc.co.il פורומים Nfc
ועדת טירקל מתכנסת לדון במינוי גנות למפכ"ל
"אני מאוד מקווה שהמינוי של גנות לא יעבור. לא בגלל השק שיושב לו על הגב אלא כי אני מכיר את קציני המשטרה, יש בהם לפחות 3-4 קצינים שכבר בזמן הנוכחי יכולים להיות מפכ"לים מצוינים", אמר היום (ה`, 15.3.07) מפכ"ל המשטרה (בדימ.), אסף חפץ.
חפץ אמר את הדברים בכנס לקוחות שקיימה חברת קונסיסט מערכות, במלון דניאל בהרצליה פיתוח. לדברי חפץ, השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, חושב שאם יחליף את מפכ"ל המשטרה הנוכחי, הוא יפתור את הבעיות של המשטרה. "אין לו סיכוי והמהלך רק מעיד על חוסר הבנה. בהתעקשות על ביצוע המהלך הוא בעצם הורס את המשטרה", אמר.
"לא ברורה לי ההתעקשות של השר ולכן אני כל כך רותח ואתם יכולים לשמוע זאת בקולי. גנות בכלל צריך כבר לצאת לפנסיה לא להתמודד על תפקיד חשוב כל כך", הוסיף חפץ וציין, כי "מפכ"ל המשטרה חייב להיות אדם דומיננטי וחזק שמסוגל להעמיד את השר במקום, כשהוא עושה טעויות או מתערב בעניינים לא לו. אני זוכר גם בתקופתי איך התמודדתי עם קהלני. השר לביטחון פנים לא מבין שהוא בכלל לא צריך להיות בקוקפיט. הוא לא צריך להחליט על מינוי זה או אחר. מעולם לא היה במשטרה צוות מקצועי טוב כל כך. אני לא מצליח לתפוס את הביקורת שמוטחת בצמרת המשטרה".
חפץ הסביר כי לדעתו הדרך הטובה ביותר לצמצם את אחוזי הפשיעה היא ביצירת הרתעה איכותית. הוא דיבר על החשיבות שבהפיכת המשטרה לגוף מקומי, המתמודד עם הפשיעה באזור מצומצם. "לצערי, כיום המשטרה חלשה בחיבור שבין המידע והגופים האחראים על הטיפול בו. בארה"ב שריף, מנהל המשטרה המקומית, הוא נבחר ציבור. אם לא ביצע את העבודה שלו, הוא לא ייבחר לתפקיד פעם נוספת. בישראל משום מה, לא רואים את הקשר בין הדברים", ציין חפץ.
העבריינים לא מפחדים מבתי המשפט
"נוח לכולם לחפש את המטבע מתחת לפנס המשטרתי. הפתרון, צריך לזכור, אף פעם לא יימצא שם. כיום ישנו מצב אבסורדי שבו המשטרה פועלת לפי לוח זמנים והנחיות לאומיות. המשטרה מבצעת החלטות של ממשלה בעוד היא צריכה לבצע החלטות של ראשי ערים. יש צבא, יש משמר הגבול, הם אלה שצריכים להתמודד עם סדר יום לאומי. צריך להבין שכל זמן שסדר היום מוכתב מהגורמים הלאומיים רמת הפשיעה לא תרד. היא לא תשתנה אם יעצרו יותר עבריינים. צריך לזכור שאת העבריינים לא מעניין מי המפכ"ל, לא מעניין אותם לכמה זמן ישלחו אותם לכלא, הם לא מפחדים מבית המשפט. הם ישתחררו וימשיכו בפשיעה. אם לא נשנה את הנושא כבר מילדות, ברמה המקומית, המצב שלנו רק יתדרדר. המשטרה חייבת להיות זמינה, להגיב ביעילות, להגביר את מהירות התגובה שלה. רק כך נביא לשינוי".
חפץ הציע לאחד את הכוחות הפועלים למיגור הפשיעה ואמר: "תראו איך בתקופת ההינתקות הצבא והמשטרה עבדו ביחד והיקף הפשיעה לא עלה. אם נאמץ את המודל של ריכוז כוחות ונוכחות, נצליח לצמצם את הפשיעה".
כמו כן, הוא יצא בהצעה - לצמצם את מג"ב ולהרחיב את כוחות המשטרה. " אני בכלל חושב שצריך לצמצם את הכוח של משמר הגבול ולהעביר כוחות למשטרה המקומית".
+ כיתבו במערכת הפורומים החדשה של Nfc
נוצר: 15/03/2007 | עודכן: 15/03/2007 | רשימות נוספות: עומר שיקלר
http://www.nfc.co.il/Archive/001-D-125938-00.html?tag=15-27-50&au=True |
|