גלובס אורח
|
פורסם: שני 15.01.07 21:53 נושא ההודעה: יועץ המבקר,יעקב בורובסקי,חוזר לעבוד:בחקירתי לא הוצגו שום חשד |
|
|
יועץ המבקר, יעקב בורובסקי, חוזר לעבוד: "בחקירתי לא הוצגו שום חשדות נגדי"
כנגד בורובסקי הוגשה תלונה על כך שלכאורה הציע להחליף את צוות החקירה שחקר את משפחת שרון - בתמורה לקידומו למפכ"ל המשטרה
הדס מגן 19:00 15/1/07
בחקירת המשטרה לא הציגו לי שום חשדות נגדי". כך אומר ניצב בדימוס, יעקב בורובסקי, יועץ לנושא השחיתות במשרד מבקר המדינה, בנוגע לחקירת המשטרה נגדו. כנגד בורובסקי הוגשה תלונה על-ידי חבר מרכז הליכוד, סלומון קרובי, על כך שלכאורה הציע להחליף את צוות החקירה שחקר את משפחת שרון, בתמורה לקידומו למפכ"ל.
בעקבות חקירתו באזהרה בפרשה לפני שלושה שבועות, הודיע בורובסקי על יציאתו לחופשה. זאת בהמשך להתחייבותו הקודמת,
יועץ מבקר המדינה לענייני שחיתות, יעקב בורובסקי, נחקר בחשד שהציע שוחד למשפ` שרון בתמורה למינויו למפכ"ל(עדכון) - נחקר באזהרה במשך 6 שעות * מכחיש את המיוחס לו: "הסיפור הזוי" * ייצא לחופשה מתפקידו, כפי שהתחייב לעשות אם ייחקר כחשוד
כלפי מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, להשעות עצמו אם ייחקר כחשוד. בתום שלושה שבועות, בורובסקי שב למשרד המבקר מחר. לדבריו, הוא הודיע מראש כי הוא יוצא לחופשה בת שלושה שבועות, ופרק זמן זה הסתיים כעת.
בורובסקי מבהיר, כי "כאשר איחקר כחשוד, אני מודיע שאשעה את עצמי ממשרד המבקר. בינתיים אמנם נחקרתי באזהרה, אך לדעתי לא הייתי צריך כלל להיחקר באזהרה, כי לא עימתו אותי כלל עם כל חשדות נגדי. מתוך החקירה, במשך שעתיים וחצי החוקרים בכלל שמעו את תלונתי". בורובסקי הגיד תלונה על כך שגורמים בקדימה, פעלו כדי להסיטו מהבדיקות המתבצעות במשרד מבקר המדינה, כנגד ראש הממשלה, אהוד אולמרט.
לדברי בורובסקי, "היציאה שלי לחופשה היתה מיוזמתי. לא הייתי צריך לעשות זאת, אך עשיתי זאת מיוזמתי. בינתיים, היתה חקירה אחת, לא היו כל התפתחויות, אף אחד לא בא והציג לי דברים. עד מתי אני צריך לגזור על עצמי חופשה? יהיו התפתחויות, ויחשידו אותי, אז אני מודיע שאצא לחופשה. בינתיים, לא קורה שום דבר, ואין סיבה שלא אשוב לעבודה".
http://www.globes.co.il/serve/globes/docview.asp?did=1000172856&fid=82 9 |
|