ערוץ 7 אורח
|
פורסם: שישי 12.01.07 8:21 נושא ההודעה: חשד למינויים פוליטיים בהכשר מזוז |
|
|
חשד למינויים פוליטיים בהכשר מזוז
היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז אישר למשרד רה"מ, למנות ללא מכרז `ממונים` למועצות דתיות, כך מסר היועץ המשפטי של הרשות לשירותי דת.
רותי אברהם
היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז אישר למשרד רה"מ למנות ללא מכרז `ממונים` למועצות דתיות "`בדרך של מינוי פוליטי` ובלבד שהם עומדים בקריטריונים מסוימים של השכלה", כך מסר היועץ המשפטי של הרשות לשירותי דת, עו"ד פת, לבית הדין הארצי לעבודה. מדובר בתקופה שלאחר ביטול המועצות הדתיות בשנת 04`, תקופת כהונתו של רה"מ דאז שרון.
המידע נמסר במסגרת הדיונים בהלנת השכר ברשויות המקומיות ובמועצות הדתיות.
עוד נחשף בדיון חשד לאי תקינות בהתנהלות המועצות הדתיות. זאת כשהציג נציג הסתדרות המעו"ף, שטרן, מזכר מטעם חבר המועצות הדתיות בישראל, "המזמין את ראשי המועצות הדתיות, הממונים והמזכירים ונשותיהם להשתלמות סופשבוע במלון. זאת בהשתתפות כספית משמעותית של המועצה הדתית".
מנהל הרשות הארצית לשירותי דת מאיר שפיגלר ציין בדיון כי "ככל שהדבר נעשה, הוא נעשה בניגוד גמור להנחייתו והוא יערוך בירור בענין".
נשיא בית הדין הארצי לעבודה השופט אדלר כתב כי התרשם שהרשות לשירותי דת עושה מאמץ לפקח על המועצות בדרך ראויה "אולם ענין זה של השתתפות המועצות הדתיות במימון סוף שבוע במלון לראשי המועצות הדתיות מעיד כי יש להדק את הפיקוח על התנהלותן".
השופט אדלר הורה לנציגי המדינה להעביר עד ליום 22 בינואר "עותק מחוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה בדבר דרך מינוים של ה`ממונים` על המועצות הדתיות".
יצויין כי במרץ 06` פורסמה פרשת המינויים במועצות הדתיות בהקשר לחשיפת יומניו של עמרי שרון, ובהם הוא גולל את המינויים שביצע עבור מקורביו. ח"כ פרוש טען, בהתייחסו לחשיפת היומנים, כי הם תרמו לקריסת שירותי הדת במדינה. פרוש אמר אז כי "הח"כ לשעבר עמרי שרון ביצע מינויים לא ראויים, שגרמו להשחתת שרים והמינהל הציבורי. אך המינויים המקוממים שלו במועצות הדתיות, תרמו אף לקריסת שירותי הדת במדינה. היועץ המשפטי לממשלה חייב לבדוק בקפידה כל מינוי, ולהמליץ בפני הממשלה לבטלם".
"מקריאה ברישומים האישיים של עמרי שרון עולה כי שיטותיו המושחתות הפכו את מדינת ישראל לרפובליקת בננות דרום אמריקנית, שבה מחלקים משרות בשירות המדינה כטובות הנאה למי שהשלטון חפץ ביקרם", אמר פרוש.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/158365 |
|