טענות להפליה נגד מזרחים אורח
|
פורסם: ראשון 17.02.08 20:03 נושא ההודעה: מצור בבית המשפט העליון - תושבים משדרות: לא יוצאים מביהמ"ש העליון |
|
|
תושבים משדרות: לא יוצאים מביהמ"ש העליון
שופטי בג"ץ דנו בעתירת בעלי עסקים משדרות שדורשים פיצוי מיידי על הפגיעה בפרנסתם. חלקם פתחו בצעקות, והשופטים עזבו את האולם. התושבים לא מוכנים ללכת עד שבר-און יבוא
שמואל מיטלמן
17/2/2008 18:26
עשרות בעלי עסקים משדרות מסרבים לעזוב את בית המשפט העליון בירושלים, לאחר שדיון בבג"ץ בעניין הטבות כלכליות הסתיים שלא לשביעות רצונם. בעלי העסקים נכחו בדיון בעתירות הדורשות לפצותם על נזקים כלכליים שנגרמו להם בגלל ירי רקטות הקסאם על שדרות. בתום הדיון, בטרם נתנו השופטים אליקים רובינשטיין, סלים ג'ובראן ועוזי פוגלמן את החלטתם התפרצו בעלי העסקים והחלו לצעוק באולם הדיונים. ראש ההרכב, השופט רובינשטיין, ניסה להרגיעם אולם בסופו של דבר עזבו השופטים את האולם מבלי לתת החלטה. בעלי העסקים הודיעו שישארו בבית המשפט עד מחר בבוקר, וחלקם הודיעו שלא יתפנו מהמקום עד ששר האוצר, רוני בר-און, לא יגיע להיפגש איתם.
הדיון בבג"ץ נסב היום סביב המלצות ועדה מטעם רשות המיסים,
''המדינה לא עומדת בלו''ז''
שופטי בג''ץ מתחו ביקורת קשה על ההתנהלות האיטית שגורמת עיכוב במתן מעמד ''יישוב ספר'' לשדרות
לכתבה המלאה
על מתן הקלות לתושבי שדרות ובעלי העסקים בעיר. בעלי העסקים בשדרות, המתקשים לעמוד בהחזרי ההוצאות לאור המצוקה הביטחונית, עתרו לבג"ץ באמצעות עורכי הדין רמי אריה, יוסף פנחס-כהן ופנחס מעוז, בבקשה להורות למדינה לסייע להם בפיצוי מהיר עד להחלטה הסופיות בעניין שיטת הפיצוי.
נציג המדינה, עו"ד גלעד שרמן, הודיע בדיון כי הוועדה שהקימה רשות המיסים הגישה רק היום את ממצאיה לשר האוצר רוני בר-און. לדברי עו"ד גלעד, שר האוצר בר-און יקבל את ההחלטה הסופית בדבר אופן הפיצוי בתוך 21 ימים.
השופט רובינשטיין אמר בדיון כי לאור מצוקת בעלי עסקים על שר האוצר להזדרז ולהתייחס במהירות האפשרית להמלצות הוועדה. רובינשטיין דרש משר האוצר לתת את החלטתו הסופית בתוך פחות מ-21 יום. והורה לבר-און להתחיל בהכנות המנהליות ליישום ההמלצות, וביקש מהמדינה לעדכן את בג"ץ תוך עשרה ימים על החלטת השר.
"שתקנו שבע שנים", תושבות שדרות בבית המשפט העליון בי-ם. צילום: פלאש 90 /images/archive/gallery/893/891.jpg
"שותקים כבר שבע שנים"
לפני כחודש
מתחו שופטי בית המשפט העליון ביקורת על הסחבת שנגרמה בטיפול המדינה בפרשה. שופטי בג"ץ מתחו ביקורת קשה על התנהלותה האיטית של הוועדה, והורו למדינה לשקול אפשרות של סיוע ביניים לתושבים. לאור זאת הגיעו היום עשרות בעלי עסקים משדרות לדיון בבית המשפט, והביעו את מחאתם על ההתנהלות האיטית של הממשלה.
לדיון הגיעו כשלושים מתושבי שדרות, שציפו ככל הנראה שבג"ץ ייתן את החלטתו הסופית בעניינם. התושבים הזועמים חשו כי הסחבת עומדת להימשך, ולקראת סוף הדיון פתחו בצעקות. השופט רובינשטיין הזכיר לתושבים כי מדובר בבית משפט, וביקש מהם לשמור על השקט. בתגובה צעק לעברו אחד התושבים: "אנחנו שותקים כבר שבע שנים".
מאבטחי בית המשפט ניסו גם הם להשתיק את התושבים הזועמים, אך גם ניסיון זה לא צלח. השופטים הנבוכים החליטו לסיים את הדיון, והתושבים הממורמרים המשיכו לקרא קריאות בבית המשפט. כמה עשרות אנשי עסקים משדרות אף נשארו לשבת על ספסלי בית המשפט והודיעו שלא יתפנו מהמקום עד שעות הבוקר. חלקם אף הודיעו שלא יעזבו את המקום עד ששר האוצר לא יגיע להיפגש איתם.
ראש הרכב השופטים, אליקים רובינשטיין. צילום: פלאש 90 /images/archive/gallery/893/857.jpg
"דופקים אותנו כי אנחנו 'פרענקים'"
"התאכזבנו מכך שבית המשפט העליון מגלה הבנה לאורך זמן ארוך מאוד לניסיונות הממשלה להתחמק ולטשטש את פתרון בעיות תושבי שדרות", אמר אחד מעו"ד של העותרים, שגר גם הוא בשדרות, יוסף פנחס-כהן. "עושה רושם, ואני מצטער לומר זאת, שבג"ץ מושפע מאיומי שר המשפטים ושרים בכירים אחרים, שהוא מתערב בעניינים לא לו. לכל אורך הדיונים לא ניתן לנו להעלות טיעונים משפטיים ורק נאמר לנו שמזדהים איתנו ואוהדים אותנו. כנראה שאיומי שר המשפטים על בג"ץ עושים את שלהם".
ברוריה דדון, בעלת חנות "ספורט וספר" פרצה בבכי מחוץ לאולם ואמרה: "אנחנו קורסים, וכאן דוחים את הפיתרון לעוד חודש. עד עכשיו משכו אותנו שבעה חודשים בתשלום פיצוי על נזקים עקיפים ועכשיו שוב מושכים אותנו. אילו היינו 'צפונים' זה לא היה קורה. כל מה שאני רוצה זה פיצוי מיידי כדי שאוכל לנשום".
בבית המשפט נשמעו זעקות רמות של תושבים נוספים, בהם אהרון חוגי, בעל חנות בגדים בשדרות. "בושה למדינת ישראל", אמר. חברו, ששון שרה, בחר למתוח ביקורת בוטה עוד יותר. "דופקים אותנו כי אנחנו 'פרענקים'", אמר שרה. "אילו היה מדובר בתושבי רמת אביב ג' הכול כבר היה מסודר".
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/697/862.html |
|