לעמוד החדשות
המצטרף/ת האחרון/ה לארגון נקים טולטול מ- --- דוד בן גוריון וראשית השת"פ עם האויב בשואה עד להפקרות הבטחונית של היום
השחמטאי גארי קספרוב הוציא לרחובות מוסקבה 3,000 מפגינים נגד פ  
הגב לנושא    אינדקס הפורומים -> מדור חדשות, כתבות דעות ומאמרים בנושא חדשות פוליטיקה ושחיתות

עדכונים של נקים:

דברי הנבואה שנכתבו לפני עשרות שנים במבוא לספר "טרגדיה ותקווה"
שני 09.09.24 11:05

המימון של "אחים לנשק" מצביע על מעורבות המוסד בהקמתו כהכנה לפלישה של ה-7 באוקטובר
שלישי 06.08.24 9:40

זהותו של מפקד הימ"מ נחשפת בשלומיאליות שלו עצמו של הצנזורה ושל השב"כ
ראשון 16.06.24 13:00

מומלצים:

אוהב את ישראל, אוהב צדק? לארגון `נקים` דרוש נדבן פילנטרופ ולוחם

מעריב חושף ששופטי העליון גונבים מהציבור הטבות מפליגות הכל בניגוד גמור לחוק

רצח רבין:השבכ נעתר לבקשה של נקים לשחרר את פרופ' היס מחובת הסודיות על ניתוח הגופה

בלי בושה: השופטת ורדה אלשיך סידרה למקורבה השופט בדימוס פלפל שכר טרחה של 10 מיליון ש"ח

עמיר מנור, כתב מעריב, הוקלט משקר טרם הוציא כתבה שקרית נגד 'נקים' המיחצנת את רשם האגודות ושותפיו

שחיתות מע' המשפט פורצת את מחסום הקול,ראיון על ארגון נקים בקול ישראל, בייניש, מזוז ושנדר תחת ביקורת

הראל סגל: 'יש אדונים לארץ הזו והדמוקרטיה משרתת אותם ואת האינטרסים שלהם. כל היתר, וזה כולל את רובכם, נתונים במעמד עבדים החיים באשליית אדנות...'

צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
מעריב
אורח

הודעהפורסם: שני 18.12.06 12:55    נושא ההודעה: השחמטאי גארי קספרוב הוציא לרחובות מוסקבה 3,000 מפגינים נגד פ

קספרוב בדרך לעוד ניצחון

השחמטאי גארי קספרוב הוציא לרחובות מוסקבה 3,000 מפגינים נגד פוטין וכעת הוא חושש לחייו. "ההפגנה הוכיחה לי שהממסד ממש מפחד מפניי"

אריק וייס, המגזין
18/12/2006 9:27

שנה וחצי בלבד חלפו מהיום שבו הכריז אמן השחמט האגדי גארי קספרוב על פרישתו הרשמית מהמשחק לטובת הפוליטיקה הרוסית, ועושה רושם שבזמן הקצר הזה הוא מצא לעצמו את היריב המשמעותי ביותר שעמו נאלץ להתמודד אי פעם: נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.

בקרב בין השניים רשם לעצמו קספרוב בשבת האחרונה ניצחון בסיבוב נוסף: עצרת המחאה שארגן הצליחה לייצר את הרעש הרצוי, ואף זכתה לסיקור בינלאומי מסיבי. מנגד, כשבוחנים את חייהם (ומותם בטרם עת) של אויבי המשטר של פוטין בתקופה האחרונה, אולי כדאי לאדם לחשוב פעמיים לפני שהוא נכנס לרשימה השחורה של הנשיא הרוסי, שהתחיל את דרכו במסדרונות הקג"ב.

היה קשה מאוד למחוק את החיוך מעל פניו של קספרוב בשבת האחרונה. אמנם העצרת שארגן במוסקבה הוציאה אל רחובות העיר 3,000 אזרחים בסך הכול, אך לקספרוב זה הספיק. "בהתחשב בעובדה שהיינו בלחץ מטורף, מבחינתי זה ללא ספק היה סוג של ניצחון", הוא אומר ל"מעריב" בשיחת טלפון ממוסקבה.

כשפורטים את אותו "לחץ מטורף" שקספרוב מדבר עליו למעשים בשטח, אין ספק שההפגנה הצנועה שלו היתה הישג של ממש. מאות השוטרים ואנשי הביטחון שנפרסו ברחובותיה של מוסקבה, בצירוף המסוקים שריחפו באוויר,
העבירו מסר חד משמעי: היום הוא יום טוב להישאר ספונים בבית החם. גם מי שביקשו להגיע מחוץ לעיר לעצרת, נתקלו בקבלת פנים זהה: עשרות שוטרים המתינו להם בדריכות בכבישים הראשיים ובתחנות המרכזיות של התחבורה הציבורית. קספרוב מספר שיותר מ-500 איש נעצרו בדרך להפגנה, ועוכבו לחקירה ללא נימוק ממשי כלשהו.

"על פי מספר השוטרים ואנשי הביטחון שהשתלטו על האזור, רבים מאוד היו בטוחים שבכלל מדובר בתרגיל של כוחות הביטחון", הוא מספר. "היו שם כוחות סמויים, כוחות משטרה, אנשי היחידה המיוחדת ללחימה בטרור, שהסתובבו ברחובות העיר עם כלבי רוטוויילר אימתניים - זה היה פשוט מדהים. מעבר לכל זה הממשל גם ניסה להפעיל עלינו לוחמה פסיכולוגית: הם הפיצו בכלי התקשורת שההפגנה תגלוש ככל הנראה לפסים אלימים, והמשטרה לא תחשוש לפתוח באש חיה. אך למרות כל זאת, עמדנו ברחוב ואמרנו את מה שהיה לנו לומר. ברוסיה של היום, זה הישג אמיתי".

אפילו לא סמי-דמוקרטיה

בשנה וחצי שחלפו מאז עזב קספרוב את לוח השחמט, הוא פורס את משנתו הפוליטית בפני כל מי שרק מוכן להקשיב, אך כשמדובר בכלי התקשורת הרוסיים, זה כבר סיפור אחר לגמרי. קספרוב מספר שמאז שהוא והממסד לא חברים, העיתונות הרוסית מעדיפה לא לשמוע מה שיש לו לומר. עוד בטרם פרש רשמית והביע את עמדותיו על דרך הפעולה הדורסנית של פוטין, הוא מספר כי העיתונות הרוסית חדלה מלדווח על הישגיו ועל ניצחונותיו בתחרויות שונות.

ברגע שהקים את "החזית העממית המאוחדת", תנועת האופוזיציה שהוא עומד בראשה, אין יותר מדי כלי תקשורת באמא רוסיה אשר ששים לפרסם את מה שיש לו לומר. אגב, לא מפתיע לגלות שמרבית כלי התקשורת ברוסיה נתונים כיום בדרך כלשהי לחיבוקו החם של הממסד. לכן בחר קספרוב באופציה היחידה שנותרה לו להשמיע את קולו: הוא חורש את מרחביה העצומים של רוסיה, ומנסה לאגד סביבו כוח משמעותי שיוביל את השינוי. את הסיורים הוא מפסיק אחת לכמה חודשים, כדי לצאת למסע הרצאות רווחי סביב העולם. "אין מה לעשות, אני גם צריך להרוויח כסף איכשהו", הוא אומר-מתנצל.

"אנשים במערב פשוט לא מבינים מה קורה כאן", הוא אומר בזעם. "מוכרים לכם שמדובר בדמוקרטיה, אבל זו אפילו לא סמי-דמוקרטיה. בשבע השנים שבהן פוטין בשלטון, הוא הרס את כל המוסדות הדמוקרטיים במדינה. הוא מעביר כל מיני חוקים דרקוניים שמסרסים את האפשרות להתנגד לו בכל דרך כלשהי. לכן היום לא חוקי לבקר את מוסדות המדינה, ולא חוקי לקיים הפגנות - זה פשוט אבסורד. רוסיה היום חיה בשלטון ביורוקרטי שמחזיק בידיו את כל הכוח, ותחת עינו הפקוחה של פוטין. כשאני מסתובב ברוסיה אני מוצא הרבה מאוד חבר`ה צעירים שרוצים להוביל את המהפכה הבאה, אבל פשוט לא יודעים איך".

והמערב פשוט עוצם את עיניו מול המציאות הזו?

"המערב בוחר להתעלם, כי נוח לו. ארצות הברית וגם ישראל מצאו פתאום ברוסיה בעלת ברית למלחמה בטרור וכוח פוליטי מועיל. אבל העניין הוא שרוסיה מעולם לא נאבקה בטרור, היא נאבקה בצ`צ`ניה, כך שאף אחד לא באמת רוצה להכיר בעובדה שרוסיה היא לא דמוקרטיה, כי זה לא נוח לאף אחד. אבל היום קצת קשה להסתיר את זה-יותר ויותר סיפורים דולפים על הדרך שבה המדינה מתנהגת, על הדרך שבה אנשים נרצחים על ידי המדינה, ולעולם כבר קשה להתעלם".

פוטין. צילום: רויטרס /images/archive/gallery/620/454.jpg

בעקבות פוליטיקובסקיה?

קצת קשה למקם את קספרוב, שהחזיק בתואר אלוף העולם בשחמט 15 שנים ברציפות ונחשב לאחד מגדולי השחמטאים, במאבק שכזה. מנגד, הוא לא יכול לטעון שלא ידע למה הוא נכנס. כמה ימים לאחר שהכריז כי הוא נכנס לפוליטיקה, באפריל 2005, ניגש אליו בחור צעיר ברחובות מוסקבה וביקש חתימה. בזמן שקספרוב חתם על פיסת נייר, הרים הבחור את לוח השחמט שהיה בידו, חבט בראשו של גאון השח, ופצע אותו. קספרוב טען שהבחור נשלח על ידי אנשי פוטין והואשם בקונספירטיביות יתר.

במבט לאחור, אולי צדק קספרוב. ככל שהמאבק של תנועת האופוזיציה של קספרוב הפך קולני יותר, הוא התחיל להרגיש את מגעו של פוטין הולך ומתקרב. בשבוע שעבר, כמה ימים לפני העצרת הלא חוקית המדוברת, הגיעו אל משרדי התנועה במוסקבה אנשי הכוח המיוחד ללחימה בטרור. הם חקרו את עובדי המשרד והחרימו מסמכים. "אתה מבין את האבסורד?" הוא שואל בחיוך. "מגיע לכאן כוח ללחימה בטרור, לחפש את מה שהם מגדירים `חומר אנטי ממשלתי קיצוני`. כל מי שמתנגד היום לממשל הוא בגדר טרוריסט".

ולנוכח מה שקורה בזמן האחרון למתנגדי פוטין קולניים, דוגמת העיתונאית אנה פוליטיקובסקיה ואלכסנדר ליטביננקו שנרצחו, אתה לא מפחד על חייך?

"אני חייב להודות שאני מפחד. אני בן אדם כמו כל אחד אחר, ויש לי משפחה וילדים וחלומות אחרים, שאני עדיין רוצה להגשים בחיים. אבל אני תמיד מרגיש שאני צריך להישאר נאמן לצו המוסרי שלי, שדורש ממני לא לשתוק. הרווחתי די כסף בקריירה שלי כדי לחיות בכל מקום בעולם בנוחות מרבית, אבל זה משהו שאני מרגיש שאני חייב לעשות, כי אני באמת יכול לשנות משהו. מכיוון שאני דמות ידועה ברוסיה, יש מי שמוכן להקשיב לי, ואולי יחד נוכל להתארגן לגוף משמעותי שיעשה את ההבדל".

יצא לך לומר את מה שאתה מרגיש בפני פוטין עצמו?

"דיברתי עם מספיק סוכני קג"ב בחיים, אז עוד אחד, פחות אחד - מה זה כבר משנה?"

וכשאתה מסתכל על המציאות במבט מפוכח, אתה יכול להישאר אופטימי בנוגע לתוצאות המאבק שלך?

"אני חושב שלא חשוב לשמור על אופטימיות, כי יש דברים שאתה פשוט חייב לעשות בלי לנסות ולחשב מראש את סיכויי ההצלחה שלך. אבל אין ספק שאני אופטימי יותר מאשר הייתי לפני שישה חודשים. ההפגנה הזו הוכיחה לי שהממסד ממש מפחד מפניי, ואם הוא מפחד, אז כנראה יש לנו כוח שנוכל להשתמש בו בבוא היום. בינתיים, מה שנותר לנו לעשות הוא להמתין לבחירות ב-2008".

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/519/173.html

חזרה למעלה

מבזקים של "נקים":קרא על זימונו של חיים יטיב לחקירה בו הסתבכה היאח"ה בפרשת רמון

הצג הודעות מלפני:   
הגב לנושא    אינדקס הפורומים -> מדור חדשות, כתבות דעות ומאמרים בנושא חדשות פוליטיקה ושחיתות כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

נבחרים

גילויים אחרונים בפרשת רצח יצחק רבין ז"ל

הקשרים של `המאפיה` המשפטית נחשפים

הצטרף עכשיו למאבק של נקים נגד השחיתות השלטונית

גלובס חושף שהפרקליטות מושחתת השופטת הדס יהלום מאשרת זאת אך לא עושה דבר

תודה למאות הלייקים, שדרגנו
לדף חדש תודה לחדש לנו לייק!

קפוץ אל:  
אתה יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה יכול להצביע בסקרים בפורום זה
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
תגובה כללית לאתר זה כאן, תגובה להודעה או כתבה ספציפית יש להגיב למעלה,תודה!

WANT TO KNOW WHO REALLY RULES THE STATE OF ISRAEL? GO TO THE SCHLAFF AFFAIR