מעריב אורח
|
פורסם: חמישי 07.12.06 17:18 נושא ההודעה: ועדת סלע הזהירה את מפקד מחוז ת"א |
|
|
"ועדת סלע" הזהירה את מפקד מחוז ת"א
ועדת החקירה שבדקה את בריחתו של האנס בני סלע ממליצה להעביר את כל האחריות על ליווי האסירים מהמשטרה לשב"ס. בנוסף, הומלץ להחליף חלק מהיציאות מהכלא בשיחות ועידה. למרות האזהרה למפקד מחוז ת"א, אומר יו"ר הוועדה: הוא ימשיך בתפקידו
טל ימין-וולבוביץ
עדכון אחרון : 7/12/2006 15:21
"המדינה והמשטרה אינה יכולות להתנהל על תרבות ה`סמוך`" - כך הדגיש היום האלוף במיל` עמוס ירון, העומד בראש ועדת החקירה לבדיקת נסיבות בריחתו של האנס הסדרתי בני סלע. בתוך רשימת המוזהרים שהגיש ירון לשר לביטחון פנים אבי דיכטר, נמצא גם מפקד מחוז תל-אביב, ניצב דוד צור, אם כי ירון הדגיש: "הוא יכול להמשיך בתפקידו, נקודה". בין ההמלצות העיקריות: העברת מערך הליווי לאחריות השב"ס, וצמצום משמעותי של מספר הליווים.
בפתיחת התכנסות הוועדה להקראת מסקנותיה, ציין ירון כי יש לו אמנם הערכה רבה למשטרת ישראל ולשב"ס, אולם לדבריו, "זה לא מקנה תקלה, כישלון מאוד משמעותי שקרה בעקבות בריחתו של האנס".
השחזור בווידיאו: כך ברח סלע
חברי ועדת הבדיקה הגיעו היום לחצר בית המשפט בתל-אביב, וצפו בשחזור אירוע הבריחה שהכניס מדינה שלמה לבהלה גדולה
לכתבה המלאה
"אזרחי ישראל זכאים לישון בשקט, ולדעת שהמשטרה והשב"ס נותנים להם ביטחון ולא מאפשרים לאנס מסוכן, אולי המסוכן ביותר שפעל בישראל, להסתובב חופשי", קבע ירון. "זה כישלון אם נערות ונערים בישראל לא מרגישים מוגנים אפילו בתוך ביתם; זה כישלון אם אסיר מצליח לברוח בצורה כל כך פשוטה; אם שוטרים שאמורים לשמור עליו מתנהגים בצורה כל כך ירודה; אם בכל המערכות לא נדלקה נורה אדומה".
המלצותיו העיקריות של ירון הן להעביר את כל מערך הליווי מהמשטרה לאחריות שירות בתי הסוהר, וכן למנוע חלק מהליווים על ידי שימוש בשיחות ועידה, שימוש במערכות טכנולוגיות מתקדמות, כדי ליצור קשר בין השופט לאסיר מבלי להוציאו מהכלא ולהסתכן.
"ליווי עצירים זו לא משימתה בעדיפות עליונה של המשטרה, אך זו המשימה בלב יצירתו של השב"ס - לכן במהלך 2007 נכון להעביר את כל מערך הכליאה לשב"ס וגם את מערך הליווי", פירט ירון את ההמלצה העיקרית. יש חששות מוצדקים לבעיות שעלולות להיווצר לאחר המהלך הזה, אבל לדעת הוועדה כל המערך צריך לעבור לאחריות השב"ס וכך נחזק גם את המשטרה גם את הציבור".
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/515/055.html |
|