אורח
|
פורסם: שישי 01.12.06 10:24 נושא ההודעה: הבלש הוותיק ארנון נוטמן מספר כיצד תפס את בני סלע ב-99 |
|
|
ב- 13 בדצמבר 99` תפס הבלש הוותיק ארנון נוטמן את בני סלע ברגע שהאנס היה לפות בין ידיו הוא האמין שהגיע השקט עכשיו הוא שוב מסתובב ברחובות תל אביב כמו לפני שבע שנים ומקווה שהמזל ישחק לידיו פעם נוספת
[ אלי סניור ]
"אם אני רואה את בני סלע ברחוב אף אחד לא יצליח להשיג אותי. אפילו לא בן ג`ונסון. הוא יהיה בידיים שלי, זה בטוח". המילים האלה לא שייכות לאתלט אלא לבלש המשטרה הוותיק ארנון נוטמן (55), שהיה זה שלכד לפני שבע שנים את האנס הסדרתי. "אין לך מושג עד כמה אני בוער בתוכי ויש לי רצון להחזיר אותו לכלא. לאיש הזה אסור להסתובב בין אנשים נורמליים".
נוטמן שימש במשך 20 שנה כבלש ביחידה המרכזית של משטרת מחוז תל אביב. לפני כשנתיים עזב את עבודת הרחוב והיום הוא משמש כמדריך של בלשים צעירים במרכז ההדרכה של בית הספר למודיעין בחולון, שם הוא מלמד את הצעירים את כל הטריקים שיעזרו להם לתפוס עבריינים. את הידיעה על בריחתו של סלע הוא שמע השבוע בביתו בצפון תל אביב.
ארנון נוטמן. "היינו מביאים 100 חשודים ביום שהתאימו לתיאור"
צילום: דניאל בר-און
"ישבתי בבית, לא רחוק מהמקום בו תפסתי אותו בפעם הקודמת, כשפתאום התקשר אלי חבר מהעבודה ואמר לי שבני סלע ברח", מספר נוטמן. "נכנסתי לרכב ונסעתי ישר לכיוון בית המשפט. מאותו הרגע ועד מוצאי שבת הצטרפתי לחיפושים".
מה חשבת כששמעת על הבריחה?
"לא האמנתי שזה יכול לקרות. זאת תקלה קשה. לי היה ברור שהוא מסוגל לברוח. באותו הרגע אתה מתחיל לחשוב בצורה ריאלית. לאן הוא ברח, מה הוא יעשה".
כעסת?
"לא כעסתי כי טעויות יכולות לקרות לכל אחד. הוא בחור ערמומי מאוד".
נוטמן חיפש את סלע מהרגע שבו התברר כי מדובר באנס סדרתי. במשך שנה וחצי הוא הסתובב עם הבלשים בלילות, בעיקר סביב דירות הקרקע בתל אביב, וקיווה כי הסיוט הזה יסתיים כמה שיותר מהר כשהאנס הסדרתי לפות בין ידיו.
את ה-13 בדצמבר 99` הוא לא ישכח לעולם. הוא יצא לסיור השגרתי עם עוד שלושה בלשים, כאשר בשעות הצהריים קיבל מהמוקד הודעה על תקיפה באזור הדר יוסף: "המוקד הודיע לנו על בחור שמנסה לתפוס נערה בחניון של כיתן. הנערה היתה אמיצה ונתנה לו מכה בראש בעזרת שקית עם קלטות שהחזיקה. היא תיארה את התוקף ואמרה שהוא לובש חולצה סגולה ומכנסיים שחורים. מיד החלטנו שלא להגיע לנקודת האירוע אלא להתפרש באזורים שאליהם הוא עשוי לברוח.
"נכנסנו לשכונת גבעת הפרחים והתחלנו בסריקות. תוך כדי עבודה דיווחו לנו על אירוע נוסף. גם הפעם זה היה בחור עם חולצה סגולה שניסה לתפוס ילדה בת 8. היינו מרוחקים משם בטווח של פחות מ-30 שניות. הגענו אליו והבחנו בו".
איך הוא הגיב?
"ברגע שהוא הבחין בנו קופצים מהרכב הוא רץ אל מאחורי הבניין. הוא רץ מהר, אבל השגנו אותו. הוא הגיע לחניון נעול ושם עצרנו אותו. ברגע הראשון הוא ניסה להתנגד, אבל מיד הבין שלא נטפל בו בכפפות של משי".
ידעת שבידיך נמצא האנס הסדרתי?
"עדיין לא. היו לנו חמישה קלסתרונים אבל הוא לא התאים לאף אחד מהם. כל נאנסת ראתה אותו בזווית אחרת. הנאנסות דיברו לפעמים על בחור גבוה ופתאום נפל לנו מישהו שלא מתאים בכלל למה שנאמר".
דיברת איתו?
"ניסיתי לדובב אותו, אבל הוא דיבר איתי מעט מאוד. הוא אמר לי `זה לא אני, זה לא אני`. תוך כדי שיחה איתו אני מסתכל על הפנים שלו ורואה שהמצח מתאים לקלסתרון אחד, צד שני של הפנים מתאים לקלסתרון אחר. רק אז הבנתי שאני מחזיק משהו יותר רציני ביד. התקשרתי לצוות החקירה המיוחד בימ"ר ואמרתי להם בביטחון שאני מביא להם את האנס הסדרתי. האמת, הם די הטילו ספק בדברי כי בדרך כלל הבאנו 100 חשודים ביום שתאמו לתיאור.
"כשהבאתי אותו למשרדים החוקרים גיחכו. הוא השתייך לרשימה של אלה שמבצעים מעשים מגונים, הוא היה בסוף רשימת הנבדקים של כמה מאות. פתאום התברר לנו שמקרי האונס התאימו לתקופות שבהן הוא היה בחופשה מהכלא. בכל חופשה שלו היה אונס. שלחנו די.אן.אי למטה הארצי והגיעה תשובה חיובית".
אתה מאמין שהוא יכול לתקוף שוב?
"הוא יחכה קצת, אבל כן. במקרי האונס שהוא ביצע כל הנאנסות היו פצועות. הוא היה מרביץ להן בחוזקה ואני מאמין שההתנהגות הזו יכולה לחזור על עצמה".
http://www.tam.co.il/1_12_2006/chdashot5.htm |
|