וואלה אורח
|
פורסם: שלישי 28.11.06 9:14 נושא ההודעה: ביהמ"ש: אלימות שוטרים הרגה נכה נפש |
|
|
ביהמ"ש: אלימות שוטרים הרגה נכה נפש
יום שלישי, 28 בנובמבר 2006, 8:21 מאת: רוני זינגר-חרותי, הארץ
"בפרשה התגלה טיוח נוראי" אמר עו"ד המשפחה אלון רום (אילוסטרציה, למצולמים אין קשר לכתבה)שופטת חוקרת קבעה שפעולות שוטרים בעת מעצרו של רוני שומר גרמו למותו. המשפחה פוצתה בחצי מליון ש"ח, אך לא הוגשו כתבי אישום
עוד בכתבה:
השוטרים נקטו באלימות קשה »
השופטת: עדות השוטרים אינה אמינה »
המשטרה ומגן דוד אדום שילמו בשבוע שעבר חצי מיליון שקל פיצויים למשפחתו של רוני שומר, תושב רמת השרון שמת לפני כשבע שנים בעת מעצרו על ידי שוטרים וחובש מד"א. זאת לאחר שבתום הליך משפטי ממושך קבעה שופטת חוקרת, כי פעולותיהם של השוטרים והחובש גרמו למותו של שומר.
למרות המקרה הקשה, לא מצאה לנכון הפרקליטות להגיש כתבי אישום פליליים נגד המעורבים. "המשפחה אמנם מסופקת מהפיצויים שקיבלה, אבל על הציבור לא להיות מסופק כלל מהפרשה שבה התגלה כשל חמור, פרשת טיוח נוראי, והכל עבר בשקט. בלי שאיש ישלם את המחיר, בלי שתיפתח חקירה", אמר עורך דינם של משפחת שומר, אלון רום.
בסוף דצמבר 1999 נקראו שוטרי תחנת רמת השרון לטפל באדם שהשתולל בדירת שכניו. לפי השתלשלות האירועים עלה כי שומר הגיע אל השכנים כדי לדרוש כסף. שומר, בן ה-34 סבל ממחלת נפש ונטל תרופות.
עוד נטען כי כלבם של השכנים הוא שגרם להתפרצותו האלימה מאחר ששומר פחד ממנו: "הוא נכנס לדירה וכשנדרש לצאת הקים מהומה שהביאה להתקהלות דיירים מהבניין ובהם אמו. מכיוון שהמנוח התעקש שלא לעזוב את הדירה והשתולל הצמידו השכנים את המנוח לקיר בעזרת כסא והזעיקו משטרה ומד"א", תיארה את השתלשלות האירועים השופטת החוקרת דורית רייך-שפירא.
השוטרים נקטו באלימות קשה
שלא במפתיעף חקירת המשטרה העלתה כי השוטרים פעלו ללא דופי (אילוסטרציה)מחקירת השופטת, עולה כי למקום הגיעו שוטר ושוטרת, שני מתנדבים ולאחריהם הגיעו למקום שוטר ומתנדב נוספים. כמו כן, הגיע אל המקום חובש מד"א. במסקנותיה מפרטת השופטת כי השוטרים ניסו להשתלט על שומר, שמחלת הנפש ממנה סבל היתה ידועה לפחות לחובש, תוך אלימות קשה. משלא הצליחו להרגיעו הם אזקו אותו בידיו וברגליו וכן חסמו את פיו וייתכן שאף את נחיריו.
עוד עולה מהחקירה, כי בעת שהובל מהדירה לרחוב, גררו השוטרים את שומר על מדרגות, כשראשו נחבט בהן שוב ושוב. על גופו של שומר נמצאו חבלות רבות, ובנתיחה שלאחר המוות קבע פרופ` היס מהמכון לרפואה משפטית אבו-כביר, כי מותו נגרם מחנק. שומר נחנק לאחר שהקיא ככל הנראה בשל המכות שספג, ומשום שפיו היה חסום נחנק מהקיא של עצמו.
פרסומתזמן קצר לאחר האירוע, דיווחה המשטרה כי שומר נפצע מזכוכית. בהמשך, הועברה החקירה למחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) אך לאחר בדיקה קצרה החליטו שם להעביר את החקירה לידי המשטרה - לאותו מחוז שבו משרתים השוטרים שהיו מעורבים במקרה. ההסבר לכך היה כי: "ראוי שהחקירה תיערך על ידי המשטרה מאחר ובשלב זה נופל החשד העיקרי על אזרחים ולא על שוטרים" - תוך הפניית האשמה לשכניהם של משפחת שומר.
שלא במפתיע, חקרה המשטרה את המקרה והסיקה כי השוטרים פעלו בלא דופי. בעקבות חקירה זו וחקירת מח"ש החליטו בפרקליטות לא להגיש כתבי אישום נגד השוטרים. וכך, נותרה משפחת שומר בלי הבן רוני, ובלי אחראי למותו.
השופטת: עדות השוטרים אינה אמינה
"אין מנוס ממסקנה שפעולותיהם של השוטרים והחובש נגועים, לכאורה, ברשלנות שגרמה למותו של המנוח" (אילוסטרציה: טל קירשנבאום)בחקירתה, שמעה השופטת רייך-שפירא את כל המעורבים, וקבעה גם כי השוטרים שהיו מעורבים באירוע ושהעידו בפניה אינם אמינים. "גם עדה זו שנכחה במשך כל האירוע ניסתה להסתיר פרטים חשובים ומהותיים, מן הסתם כדי לכסות על התנהגותה", כתבה על השוטרת רס"ר שירה זיו.
בהחלטתה כתבה השופטת כי: "אין מנוס ממסקנה שפעולותיהם ומחדליהם המשתלבים של השוטרים והחובש נגועים, לכאורה, ברשלנות שגרמה למותו של המנוח, שאותו יכולים וחייבים היו לפצות". במסקנותיה עומדת השופטת גם על הסוגיה שלא באה על פתרונה עד היום והיא, דרך ההתמודדות השונה שעל שוטרים לנקוט מול נכה נפש הנמצא בהתקף זעם.
דמי הפיצויים הועברו למשפחת שומר לאחר שבני המשפחה התכוונו לפתוח בהליך אזרחי לתביעת נזיקין כנגד המשטרה ומד"א. הפיצויים שולמו לאחר משא ומתן, ועל כן לבסוף לא הוגשה התביעה.
http://news.walla.co.il/?w=//1014961 |
|