ואללה אורח
|
פורסם: שישי 12.01.07 8:18 נושא ההודעה: סקר: הליכוד - 29 מנדטים, קדימה - 12 בלבד |
|
|
סקר: הליכוד - 29 מנדטים, קדימה - 12 בלבד
יום שישי, 12 בינואר 2007, 6:04 מאת: יוסי ורטר, הארץ
היפוך מושלם עם קדימה במספר המנדטים. נתניהו (צילומים: רויטרס)
18 מנדטים, למרות הכל. פרץלפי סקר "הארץ-דיאלוג" רק חמישית ממצביעי קדימה בבחירות האחרונות מתכוונים להצביע עבורה. העבודה עם 18 מנדטים
עוד בכתבה:
הציבור לא ממהר לחבק את ברק »
כמעט שנה לבחירות, מפלגת קדימה, בראשות ראש הממשלה אהוד אולמרט, ממשיכה לצנוח ומאבדת כמעט שני שלישים מכוחה. על פי סקר "הארץ-דיאלוג", שנעשה באמצע השבוע בקרב כלל הציבור, קדימה והליכוד התחלפו במנדטים: אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום, מפלגת השלטון, שזכתה ב-29 מנדטים בבחירות האחרונות, היתה מקבלת רק 12 מנדטים - כמספר המנדטים שקיבל הליכוד, שממשיך להתחזק וגורף על פי הסקר 29 מנדטים.
מניתוח הנתונים עולה כי רק חמישית ממצביעי קדימה אומרים שימשיכו להצביע בשבילה. זאת, בניגוד לליכוד, ששני שלישים ממצביעיו נשארו אתו. אם זה יימשך כך, קדימה עלולה לגמור כמו שינוי. כלומר, להיעלם כליל.
ארבעה מנדטים מתוך החמישה שקדימה איבדה, ביחס לסקר האחרון שנעשה לפני כחודשיים, ערקו למפלגת העבודה, שעולה מ-14 מנדטים בסקר הקודם ל-18 בסקר הנוכחי. את ההתחזקות בכוחה ניתן ליחס להתמודדות על ההנהגה, שבה משתתפות דמויות פופולריות, יחסית, כמו עמי אילון ואופיר פינס, ולכניסתו של אהוד ברק לזירה - מהלך שהפיח רוח חיים במפלגה השוקעת. לפי הסקר, אילון הוא המועמד המועדף על הציבור ובוחרי העבודה לתפקיד שר הביטחון.
סקר "הארץ-דיאלוג", בפיקוחו של הפרופ` קמיל פוקס, מהחוג לסטטיסטיקה באוניברסיטת תל אביב, נעשה בקרב מדגם מייצג של 500 איש, עם טעות דגימה מקסימלית של 4.9% לכל שאלה.
מן הסקר עולה כי אולמרט ושר הביטחון עמיר פרץ, ממשיכים לאבד גובה בציבור. אחוזי "שביעות הרצון" מהם מתקרבים לאט אך בטוח לקו האפס. אולמרט זוכה היום רק ל-14% תמיכה - ירידה של 6% מהסקר הקודם. פרץ מתקרב לאחוז חד ספרתי; הוא מאבד 4%, ומתייצב על 10%.
מבין השלושה, רק שרת החוץ ציפי לבני מצליחה לשמור על מיקומה בראש המצעד: גם בסקר הזה, כמו בקודמו, היא זוכה לתמיכת 51% מהנשאלים. בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, לבני מביסה את אולמרט, ביחס של 3 ל-1, בציבור הכללי.
הציבור לא ממהר לחבק את ברק
ברק. בעבודה רוצים אותו, בציבור - פחות (מוטי קמחי, "הארץ")כמה מהשאלות בסקר עסקו בברק, שהודיע השבוע רשמית על הצטרפותו להתמודדות על ראשות מפלגת העבודה. מנתוני הסקר עולה כי ברק משפר משמעותית את מצבו בקרב תומכי העבודה, אך נותרה לו עדיין דרך ארוכה עד ש"הציבור הרחב" יסכים לאמץ אותו אל לבו.
חזרתו של ברק לוותה בגילויי תמיכה מפתיעים מצד יריבים פוליטיים לשעבר, אבל אצל כלל הציבור הוא לא נחשב עדיין למועמד אטרקטיבי במיוחד: אם ייבחר ליו"ר העבודה הדבר יחליש, יותר מאשר יחזק, את נטיית ההצבעה לעבודה, בעוד שאצל תומכי העבודה, התמונה מתהפכת, והופכת לחיובית מבחינתו: רוב גדול בקרב תומכי העבודה היה רוצה לראותו בראש המפלגה.
בשאלת ההתאמה לתפקיד שר הביטחון, שמתמודדים עליו למעשה ארבעה - היו"ר והשר הנוכחי, פרץ, האלופים במיל` עמי איילון ודני יתום, וברק - איילון גובר על ברק. רוב הציבור רואה בו המועמד המתאים ביותר לרשת את פרץ. ברק במקום השני, יתום בשלישי. פרץ, השר המכהן, הוא האחרון ברשימה, עם 5% תמיכה מביכים.
גם בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה בין המתמודדים בעבודה, איילון במקום הראשון, ברק בשני, אופיר פינס (שאינו מתמודד על תפקיד שר הביטחון, י"ו) בשלישי ופרץ, כרגיל, במקום אחרון, עם אחוזי תמיכה שנוגעים בטווח הטעות הסטטיסטית.
עם זאת, מבדיקת סקרים קודמים שבהם נבדקו המתמודדים לראשות העבודה, עולה כי ברק כמעט מכפיל את שיעור התמיכה בו בקרב תומכי העבודה.
פרסומתלפני חודשיים, לדוגמה, קיבל ברק 22% תמיכה בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, אך בסקר הנוכחי הוא זוכה ב-40% תמיכה. אין ספק שברק מצליח לכרסם עמוקות בתומכי איילון בקיבוצים, במושבים, אצל הגמלאים והוותיקים, ובקהל האשכנזי.
ובאשר לליכוד: כבר חודשים ארוכים שמפלגה שהוכתה קשות בבחירות האחרונות, והתרוקנה מרוב בוחריה, מצליחה לשמר את מעמדה כמפלגה המובילה. אם הבחירות היו מתקיימות היום, בנימין נתניהו היה מצליח להרכיב קואליציה של 69 מנדטים, עם מפלגות הימין ועם המפלגות החרדיות. כשהציבור נשאל מי משני המתמודדים הפוטנציאליים על ראשות הליכוד - נתניהו ויריבו סילבן שלום - מתאים יותר לראשות הממשלה, התוצאות חד משמעיות: נתניהו זוכה ב-50%, ושלום מקבל רק 18% תמיכה.
http://news.walla.co.il/?w=/9/1039683 |
|