צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה
|
NRG אורח
|
פורסם: ראשון 04.06.06 0:04 נושא ההודעה: המפכ"ל של עומרי מתחיל להסתבך בצרות |
|
|
מאוד "מפתיע" שכל המנויים של עומרי מתגלים אחד אחד כמושחתים. צמרת המדינה מונהגת היום על ידי אנשי המאפיה של שרון בזכות מספר שופטי בג"ץ ובראשם אהרון ברק וביניש אשר חיפו על שחיתות שרון וכל השלכותיה.
ועדת זיילר מזהירה את מפכ"ל המשטרה
הוועדה החוקרת את פרשת האחים פריניאן שיגרה כמה מכתבי אזהרה למי שעלולים להיפגע ממסקנותיה. בין המוזהרים: משה קראדי, יורם לוי, אילן פרנקו, הרצל שבירו ושלמה אהרונישקי
דפדף בחדשות
אפרת פורשר וטל ימין-וולבוביץ
עדכון אחרון : 23/5/2006 13:45
רעידת אדמה במשטרה: ועדת זיילר, החוקרת את התנהלות המשטרה בפרשת האחים פריניאן, שלחה היום מכתבי אזהרה ל-13 מהמעורבים בפרשה, וביניהם כמה מהאנשים הבכירים ביותר בצמרת הפיקוד של משטרת ישראל ובפרקליטות מחוז הדרום. השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, ידון בנושא עם היועץ המשפטי לממשלה.
- הפרשה שזעזה את המשטרה
את מכתבי האזהרה קיבלו הבוקר מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב משה קראדי, המפכ"ל לשעבר שלמה אהרונישקי, מפקד מחוז ירושלים במשטרה, ניצב אילן פרנקו, ראש מח"ש הרצל שבירו, מפקד היחידה המרכזית לשעבר בדרום, ניצב משנה יורם לוי וגם פרקליטת מחוז הדרום, יסכא לייבוביץ`. כמו כן שוגר מכתב אזהרה גם לראש היחידה לביטחון מידע במשטרה לשעבר, שחקר את החשדות נגד נצ"מ יורם לוי, סנ"צ אהרון זרגרוב.
ביקורת על קראדי בוועדת זייל
חברי הוועדה תשאלו את המפכ``ל על חלקו בפרשת האחים פריניאן. קראדי: לא נמתחה עלי ביקורת
לכתב המלאה
ממשטרת ישראל נמסר המכתבים הגיעו לידיה, ושהם לומדים את הנושא. מהמשרד לביטחון פנים נמסר כי השר אבי דיכטר עודכן לגבי מכתבי האזהרה. בכוונת דיכטר להיוועץ עם היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז. "דיכטר ינהג כמתחייב על פי החוק", אמרו במשרדו. במחלקה לחקירות שוטרים אמרו כי הם לומדים את החלטות הועדה.
ועדת זיילר הוקמה בחודש אוגוסט האחרון על ידי היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ובעקבות המלצתו של השר לביטחון פנים לשעבר, גדעון עזרא. הוועדה, שמורכבת מנשיא בית המשפט המחוזי בירושלים לשעבר, השופט ורדי זיילר, פרקליטת מחוז המרכז לשעבר, נורית שניט, וניצב בדימוס עוזי ברגר, חוקרת את התנהלות הפרקליטות והמשטרה בפרשת האחים פריניאן והשוטר-הרוצח צחי בן-אור.
עשרות שוטרים וקציני משטרה כבר העידו בפני הוועדה, ובהם גם המפכ"ל קראדי וניצב משנה לוי. קראדי מינה בעת כהונתו כמפקד המחוז הדרומי במשטרה את יורם לוי למפקד הימ"ר, זאת למרות שמועות עקשניות על קבלת שוחד וקשרים לא תקינים לכאורה שקיים לוי עם האחים עודד ושרון פריניאן, ולמרות בדיקת פוליגרף שנערכה ללוי ושלא הניבה תוצאות חד-משמעיות.
חברי ועדת זיילר באחת מישיבות הועדה /images/archive/gallery/426/783.jpg
ליקויים חמורים במערכת אכיפת החוק
במכתבי האזהרה מציינת הוועדה שורה של ליקויים בעבודת המשטרה, מח"ש ופרקליטות מחוז הדרום . הועדה מציינת שההתייחסות המקצועית והפיקודית של דרגי הביצוע והפיקוד במשטרת ישראל הייתה שגויה. הם התייחסו לתיקי ניסיון הרצח והרצח של בוחבוט כאל "עוד מקרה של רצח", תוך התעלמות ממידע שהצביע על האפשרות שפתרון המקרים יוכל להוביל לחשיפת פשעים רבים וללכידתם של עבריינים בכירים.
עוד מציינת הוועדה כי יש ליקויים בטיפול, בדיווח, בתיעוד ובבקרה על הפעלת המקורות המשטרתיים. "קיימים קשרים בעייתיים בין נצ"מ יורם לוי ורפ"ק אודי גלבוע לבין בני משפחת פריניאן", כתבו חברי הועדה. קשרים אלו כללו פגישות עבודה שוטפות בבתיהם הפרטיים של הקצינים, נגישות ישירה של העבריינים לקצינים בנושאים הנוגעים לענייניהם הפרטיים, סגירה בעייתית של תיקים של עבריינים. המשטרה נמנעה מלהסיק מסקנות ראויות נוכח קיומם של ידיעות וחשדות
שייחסו בין היתר ליורם לוי קבלת טובות הנאה והדלפת מידע לעבריינים.
הוועדה מותחת ביקורת על הליך מינויו של יורם לוי לראש ימ"ר דרום, מכנה אותו בלתי תקין ועתיר פגמים ותוקפת את מפכ"ל המשטרה ומפקד מחוז י-ם שמסרו דיווח שגוי או חלקי על המידע שהיה ברשותם למח"ש על יורם לוי ועל בדיקת הפוליגרף שנערכה לו ושהניבה תוצאות בעייתיות.
הועדה טוענת כי לאחר שנכשלו המגעים עם צחי בן-אור ולאחר הירצחו היה ראוי כי מח"ש תפתח בחקירה גם בנוגע לכישלון הפעלת עד המדינה וגם בנוגע לטענתו של בן-אור לפיה קצין בכיר במשטרה מסייע לאחים פריניאן.
עוד מותחת הוועדה ביקורת על הדרך בה נתפסת מח"ש בעיניי משטרת ישראל לפיה בהחלטה אם לפתוח או לא לפתוח בחקירה נגד שוטרים יש משום זיכוי או הרשעה. בנוגע לפרקליטות מחוז הדרום אומרת הוועדה כי ניתנו אישורים לגרומי משטרה לבצע פעילויות שהם לא מוסמכים לעשות.
ביקורת על התנהלות המפכ"ל
המפכ"ל משה קראדי העיד לפני כשלושה שבועות בפני הועדה, ואמר כי עם כניסתו לתפקיד מפקד מחוז דרום, הובאו בפניו דברים קשים על התנהלות ימ"ר דרום ועל חוסר יכולתה לפענח תיקים. קראדי החליט למנות את נצ"מ לוי לראש הימ"ר, בעיקר משום שקצינים במחוז התלוננו בפניו על כך שהם לא מקודמים לדרגות של ניצב ומעלה, ולתפקידים במחוז "מוצנחים" רק קצינים מהמרכז ומהצפון.
קראדי סיפר שבחר בלוי כיוון שהיה בעל רקורד עשיר בפענוח תיקים ולווה בהמלצות רבות. עם זאת, לאחר ששמע על החשדות כלפי לוי, הורה לבדוק אם יש לו קשר עם משפחת פריניאן, והאם העלים עין מקזינו שהם מפעילים וסגר עבורם תיקים". לדבריו, הוא אף שוחח עם לוי בנושא, שהודה כי יש לו קשר עם האחים פריניאן, אך סיפר שהם שמשמשים כמקורות שלו.
ראש הוועדה, השופט בדימוס ורדי זיילר, לא התרצה מהדברים. "אם אדם הלך והתנהג בצורה מסוימת כך שאי אפשר להביא תוצאה, המשמעות היא אפס תוצאה. האם הבאת את כל העובדות בפני סגל הפיקוד?" על כך ענה לו קראדי: "אינני מומחה לפוליגרף. אני יודע שזו בדיקה לא נוחה, חודרנית ופולשנית".
תשובה זו לא סיפקה את חברי הוועדה, שניסו להבין מדוע הוא ופרנקו התעלמו מתוצאת הפוליגרף של אדם שיש נגדו חשדות שכאלה. קראדי השיב כי לא חשב שיש צורך לפרט בפני סגל הפיקוד את כל המסננות שעבר לוי. חברי הוועדה גם מתחו ביקורת על קראדי, על כך שלא קרא את כל חומר החקירה שהיה בידי מח"ש ואת חוות הדעת שכתבו חוקריה, חוות דעת שאומנם סגרה את התיק נגד לוי, אך מלאה בפרטים בעייתיים על התנהלותו.
למרות הדברים, בצאתו מהוועדה אמר קראדי כי תחושתו טובה ושלא הרגיש שהוועדה מתחה עליו ביקורת.
גם פרקילט המדינה נקרא להעיד
פרקליט המדינה, ערן שנדר, שהעיד השבוע בפני ועדת זיילר לבדיקת פרשת פריניאן, אמר כי ההחלטה שלא לפתוח בחקירה נגד מפקד ימ"ר דרום, ניצב משנה יורם לוי, לא הצדיקה את קידומו, מכיוון שלא היה מדובר בזיכוי מוחלט.
שנדר, שבתפקידו הקודם כיהן כראש מח"ש, חקר אז שמועות על קשרים לא תקינים לכאורה שהיו לניצב לוי עם האחים פריניאן, והורה על סגירת התיק בשל חוסר ראיות. בעדותו התייחס למינויו של לוי על ידי המפכ"ל, משה קראדי, שכיהן באותה תקופה כמפקד המחוז הדרומי. לדברי שנדר, המשטרה ראתה בהחלטה לסגור את התיק אור ירוק למינוי וזיכוי מטעם מח"ש.
"זוהי ראייה לא נכונה של הדברים", אמר שנדר. "המשטרה מפרשת את המידע כזיכוי לא נכון. לנו היה ברור שזה לא זיכוי מוחלט. היה במידע משהו, אבל לא כזה שיכול להבשיל חקירה. אנחנו (מח"ש) לא ממנים ולא מפטרים. אנחנו מעבירים מידע למשטרה".
שנדר, התייחס גם לעדותם של השוטרים שאמרו לוועדה כי התייחסו לתיק רצח העבריין פנחס בוחבוט כאל תיק רצח רגיל, ולא ייחסו לו משמעות מיוחדת למרות שרוצחו היה השוטר לשעבר צחי בן-אור. "בכל כהונתי כמנהל מח"ש לא היה לי מקרה אחד שבו שוטר במדים חשוד ברצח", אמר שנדר. "זאת פצצה ומכאן שכל דבר מסביב לתיק אמור למשוך תשומת לב".
בהכנת הידיעה השתתפה טל ימין-וולבוביץ
פרסום ראשון : 23/5/2006 12:40
|
|
חזרה למעלה |
|
 |
|
NRG אורח
|
פורסם: ראשון 04.06.06 0:07 נושא ההודעה: תחילת הפרשה: נחשפה רשת חיסולים בעולם התח |
|
|
נחשפה רשת חיסולים בעולם התחתון
הותר לפרסום: המשטרה עצרה אחד מבני משפחת הפשע פריניאן - בחשד למעורבות בסדרת חיסולים חובקי עולם. שני בני משפחה נוספים הצליחו להימלט אתמול, ככל הנראה בגלל הדלפה. על-פי החשד, אחד העבריינים נרצח בידי שוטר, בעת שהיה מאושפז בבית חולים. לאחרונה קבעה המחלקה לחקירות שוטרים, שנצ"מ יורם לוי, מפקד היחידה המרכזית בדרום, לא קשור לפרשה
דפדף בחדשות
טל ימין-וולובוביץ`
2/8/2005 0:33
אתמול נחשף נדבך נוסף בפרשה שהכתה בתדהמה את המשטרה ושגלי ההדף שלה איימו להגיע עד לשוטר מספר 1. הותר לפרסום כי המשטרה עצרה את יגאל פרניאן - אחד מבני משפחת הפשע פריניאן -בחשד למעורבות בסדרת חיסולים בעולם התחתון. במרכז הסיפור עמד שוטר, צחי בן-אור, שנחשד ברציחתו של העבריין פנחס בוחבוט ב-1999, בעת שזה היה מאושפז בבית חולים. חמש שנים לאחר מכן נרצח בן-אור במקסיקו. במשטרה חושדים: בני משפחת פריניאן חששו שהוא יפליל אותם ולכן רצחו אותו.
יחד עם יגאל פריניאן נעצר גם חשוד נוסף, יואל מוסייאל. אולם במשטרה חשים מבוכה לאחר ששני בני משפחה נוספים, עודד ושרון פרניאן, הצליחו לחמוק מידי השוטרים ברגע האחרון, ככל הנראה לאחר שמישהו הדליף להם את דבר מעצרם הקרוב.
הארבעה חשודים באחריות לרציחתם של לפחות שני אנשים – העבריין פנחס בוחבוט בשנת 1999 והמחסל השכיר צחי בן-אור במקסיקו בשנת 2004. אדם נוסף, אהרון לוי, שנעצר לפני כשבועיים, חשוד ברציחתו של אמיר שמיניאן ב-2002.
פריצת הדרך בחקירה התרחשה רק לאחר שהתיק הועבר מטיפולה של היחידה המרכזית של מחוז הדרום במשטרה לידי היחידה לחקירת פשיעה בינלאומית לפני כשנה וחצי.
חיסולו של פנחס בוחבוט היווה סימן דרך באלימות העבריינית באותן השנים. הוא חוסל במיטתו בבית החולים תל השומר ברמת-גן, על ידי שני מתנקשים במדי משטרה שהסתננו לחדרו. בוחבוט החלים באותה תקופה מניסיון חיסול אחר כמה
ימים קודם לכן.
למקום הגיעו המפכ"ל דאז, רב-ניצב שלמה אהרונישקי, ומפקד היחידה המרכזית דאז, ניצב-משנה עמיר גור. השניים החליטו שחקירת הרצח תנוהל על ידי המחוז הדרומי של המשטרה, מכיוון שבוחבוט היה אחד היעדים המרכזיים של מחוז דרום.
מיד עם פתיחת החקירה הצביעה המשטרה על השוטר צחי בן-אור כחשוד המרכזי. הוא נעצר, אולם תקופה קצרה לאחר מכן הציעה לו המשטרה לחתום על הסכם עד מדינה כדי לנסות ולהפליל את האחים פריניאן. המתנגדת העיקרית לעסקה היתה פרקליטת המדינה באותה תקופה, עדנה ארבל. ראש מח"ש דאז ופרקליט המדינה כיום, ערן שנדר, תמך בהסכם.
אחרי שבן-אור שוחרר, גילו בני משפחת פריניאן כי הוא מתכוון לחתום על הסכם עד מדינה והם החליטו לחסלו. הוא נמלט לחו"ל באוקטובר 2004 ושם אבדו עקבותיו, עד שגופתו נמצאה במקסיקו כחודשיים לאחר מכן. על יתר פרטי החקירה מוטל עדיין צו איסור פרסום גורף.
זירת הרצח של העבריין פנחס בוחבוט בבית החולים תל השומר. צילום: ברקאי וולפסון
יורם לוי הוצא לחופשה - והוחזר
באותה תקופה, במקביל לחקירת מקרי הרצח, עלו יותר ויותר עדויות, שחלקן הגיעו לידי המחלקה לחקירות שוטרים, ולפיהן לניצב-משנה יורם לוי, אז ראש מפלג התשאול ביחידה המרכזית של מחוז הדרום במשטרה, יש קשרים עם בני משפחת פריניאן.
עדויות אלו התפוצצו עם פרסום סדרת תחקירים בתוכנית "עובדה" של אילנה דיין בערוץ 2. לפי התחקיר, מונה יורם לוי לתפקיד מפקד ימ"ר דרום גם אחרי שמפקד המחוז ניצב משה קראדי, היום המפכ"ל, שמע על החשדות נגדו.
מסקנות התחקיר התבררו כחמורות יותר לאחר שנודע כי לוי נשלח לבדיקת פוליגרף אותה לא עבר, ואף ניסה להכשיל. הוא אף סירב לאחר מכן לבצע בדיקה נוספת. את כל המידע הזה לא הביא קראדי לידיעת סגל הפיקוד הבכיר של המשטרה ולמעשה סלל את הדרך למינויו של לוי לאחד התפקידים הרגישים ביותר במחוז הדרומי.
התקשורת המשיכה לעסוק בפרשת יורם לוי ובקשריו עם משפחת הפשע וחודש לאחר הפרסום הראשון שודר תחקיר נוסף, בו נטען כי לוי העלים עין מעסקיה המסועפים של משפחת פריניאן וממקרי הרצח שבוצעו על פי החשד בשליחותה, בין השאר של בוחבוט ושל בן-אור.
לצד החשדות הקשים הללו, נשמעו טענות למעורבותה של דמות ציבורית מוכרת נוספת בפרשה – בנו של ראש הממשלה עמרי שרון. לפי שמועות שונות נחתם דיל בין מפקד המחוז קראדי לעמרי שרון, שרצה להיטיב עם משפחת פרניאן שאנשיה ידועים כתומכי ליכוד. לפי אחת השמועות, הציע שרון הבן כי אם קראדי ימנה את יורם לוי למפקד הימ"ר, יסייע שרון למינויו של מפקד המחוז הדרומי לתפקיד המפכ"ל.
בעקבות התחקירים זומן יורם לוי לחקירה במחלקה לחקירת שוטרים. לוי אף יצא לחופשה ביוזמתו לכל אורך החקירה, אולם בסיומה לא נמצאו כל ראיות למעורבות שלו בפעילות פלילית עם משפחת פריניאן.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/965/669.html |
|
חזרה למעלה |
|
 |
הארץ אורח
|
פורסם: שני 28.08.06 12:59 נושא ההודעה: נציימ לוי עתר לבגייץ נגד ועדת זיילר |
|
|
נצ"מ לוי עתר לבג"ץ נגד ועדת זיילר
יום שני, 28 באוגוסט 2006, 8:35 מאת: יובל יועז, הארץ
האחים פריניאן. (ערוץ 10)דורש לקבל את חומר החקירה החסוי. לדבריו, סירוב הוועדה פוגע בזכותו למשפט הוגן ומפר עקרונות יסוד של ההליך המשפטי
נצ"מ יורם לוי ורפ"ק רובי גלבוע, שניים מקציני המשטרה שהוזהרו על ידי ועדת זיילר, החוקרת את התנהלותן הכושלת של המשטרה והפרקליטות בפרשת האחים פריניאן והשוטר צחי בן-אור, עתרו אתמול לבג"ץ נגד הוועדה. הקצינים דורשים לקבל לידיהם את כלל החומרים שנאספו בוועדה, כולל החומרים החסויים שהוועדה קבעה שלא יועברו למוזהרים. לדבריהם, אם יוחלט שמשיקולים מודיעיניים כי אין לחשוף בפניהם את החומרים, יש לבטל את עבודת הוועדה כולה.
"סירובה של הוועדה להעביר למוזהרים את העדויות החסויות", טוענים השניים באמצעות עו"ד בעז בן-צור, "פוגע בזכותנו למשפט הוגן ומפר עקרונות יסוד של ההליך המשפטי". לטענתם, ההבטחות שנתנה הוועדה לחלק מהעדים שהעידו ב"מסלול החשאי" הן חסרות תוקף מאחר שניתנו בחוסר סמכות והוועדה אינה אמורה לקבוע בעבור המוזהרים אילו מהראיות מיטיבות עמם ואילו חסרות ערך בעבורם.
פרסומתעוד טוענים השניים כי בעבודת הוועדה נפלו פגמים חמורים נוספים, בין השאר פגישת חברי הוועדה עם מנחת התוכנית "עובדה" אילנה דיין, ששידרה בתוכניתה תחקירים על נצ"מ לוי, ודברים שאמר יו"ר הוועדה, השופט בדימוס ורדי זיילר, נגד לוי בדיוני הוועדה.
"יו"ר ועדת חקירה שמונה לתפקידו בידי הממשלה", טוענים הקצינים בעתירה, "נפגש בחשאי עם מגישת תוכנית טלוויזיה בעניינים הנתונים לחקירת הוועדה. המגישה פירסמה כמה כתבות פוגעניות נגד נצ"מ לוי, והאמור בהן הסתבר ברובו כמופרך. מכך התחייב ביתר שאת שהליך גביית העדות יהיה פומבי, שקוף וגלוי. חרף כל זאת, פעל יו"ר הוועדה כפי שפעל".
http://news.walla.co.il/?w=/10/965379 |
|
חזרה למעלה |
|
 |
|
הארץ אורח
|
פורסם: שני 18.09.06 6:36 נושא ההודעה: עדות קראדי, מייצג את עצמו |
|
|
עדות קראדי
מייצג את עצמו
מאת יובל יועז
ברשימת עדי ההגנה של מפכ"ל המשטרה משה קראדי מופיע עד אחד. הוא עצמו. כשמגיעים לשמו הטוב, קראדי נוהג לסמוך רק על עצמו. כך גם אתמול, בפתח סבב העדויות מטעם המוזהרים בוועדת זיילר: קראדי בא עם נאום כתוב, מוכן מראש, שאותו הקריא ברצף במשך שעתיים. סניגורו, עו"ד אלי זהר, נמנע מלהפריע לו עם שאלות מנחות וגם חברי הוועדה נאלמו דום, אף שהודיעו דקות ספורות לפני תחילת העדות שלא יאפשרו השמעת הגיגים ארכניים ומיותרים. בניגוד להופעתו הקודמת בוועדה, הפעם לא הכין המפכ"ל מצגת, ואולם הוא התעקש להיות זה שמנהל את האירוע, גם בשלב החקירות הנגדיות.
קראדי עבר נקודתית בין סעיפי האזהרה שספג, לכל סעיף היתה לו תשובה: כאן לא כיהן בתקופה הרלוונטית במחוז הדרומי, כאן לא ידע ולא היה צריך לדעת, כאן לא דיווחו לו כפי שהיו אמורים. חקירת רצח בוחבוט לא היתה על הרדאר שלו, הפעלת צחי בן-אור על ידי הימ"ר הדרומי מודרה ממנו.
למרות זאת: בפרק בעדותו שהוקדש לניסיון להצדיק את המאמצים הרבים שעשה לקידומו של ניצב-משנה יורם לוי לתפקיד מפקד הימ"ר, למרות החשדות הרבים נגדו, עשה קראדי כנראה טעות טקטית. הוא סיפר שלוי היה מועמד לקידום מזה זמן, ולמעשה שמו עלה כמועמד למגוון תפקידים: ראש זרוע חשיפה ביאחב"ל, קצין אמ"ן מחוזי, קצין אגף החקירות של מחוז הדרום. קראדי פירט את רשימת התפקידים כדי להוכיח שלוי היה כשיר לכל התפקידים האלה, ומינויו לראש הימ"ר לא היה אמור להיות הפתעה מיוחדת. רק שבדרך הצטייר המפכ"ל כמי שניסה לדחוף את בן טיפוחיו כמעט בכל מחיר, מה שעשוי לחזק דווקא את ההאשמות נגדו.
המפכ"ל חשב שיכה את הנוכחים בתדהמה באמצעות חשיפת מכתבו של נצ"מ (בדימוס) מאיר גלבוע, ואולם את ההצגה גנב דווקא מסמך אחר, שאותו הציג עו"ד בעז בן-צור, סניגורו של יורם לוי. המסמך היה תמליל חקירתו של ראש מחלקת איסוף בימ"ר, סגן-ניצב שמעון אביעוז, במח"ש בפברואר 2005. המסמך מסביר כיצד הגיע תיק ההפעלה של צחי בן-אור לבוידעם של ימ"ר דרום לפני תחילת כהונתו של לוי כמפקד הימ"ר. חודשים שהוועדה דנה בתעלומה הזו: כיצד הקלסרים הסדורים של תיק ההפעלה מצאו את דרכם לארון הצדדי, כלומר - למי היה אינטרס לקבור את התיק?
התשובה, על-פי עו"ד בן-צור, ניתנה ישירות מפיו של אביעוז, שהצהיר בפני חוקרי מח"ש שהוא עצמו הורה להעביר את הקלסרים לגנזך, כדי שמפקד הימ"ר הנכנס לוי לא יוכל לעיין בהם. אביעוז הסביר זאת ברצון להימנע מלחשוף בפני לוי את הפעלת הסוכן שכוונה גם נגדו, לבן-צור יש הסבר אחר: התיק נשלח לבוידעם כדי לקבור את מחדלי החקירה של ציר אמיר גור, גדי סיסו ושמעון אביעוז, קצינים שלטענת יורם לוי, חברו יחד כדי להכפישו.
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=764087&cont rassID=2&subContrassID=21&sbSubContrassID=0 |
|
חזרה למעלה |
|
 |
מעריב אורח
|
פורסם: ראשון 01.10.06 7:53 נושא ההודעה: מרגלית: בניו של שרון כופפו את שרון למען בחירת קראדי |
|
|
מרגלית: בניו של שרון כופפו את שרון למען בחירת קראדי
הסוד של אורי שני
השופט בדימוס ורדי זיילר הודיע השבוע כי בשלב זה אין הוועדה בראשותו דנה בסוגיית מינויו של משה קראדי למפכ”ל המשטרה. איש לא קיבל מכתב אזהרה בעניין הטענות בדבר מעורבות פוליטית במינוי. טוב ויפה.
עם זאת, כדאי לתת את הדעת לפסיפס העובדות הבא: כשלושה שבועות לפני המינוי באוגוסט 2004 טלפן אורי שני, מראשי פורום החווה של משפחת שרון, אל איש העסקים אלון דנקנר. שני גילה לו כי בני המשפחה כופפו את אבא אריאל שרון, ולפיכך קראדי יהיה המפכ”ל הבא ולא ניצב יעקב בורובסקי .
נסער טלפן דנקנר לבורובסקי וסיפר לו כי קראדי גבר עליו בחוותו של שרון. בורובסקי הכניס בסוד העניין את היועץ האסטרטגי שעיה סגל, שהתקשר מיד אל שני, אך האיש הבכיר מפורום החווה הכחיש שאמר כדברים האלה.
באותה דקה יצאו לדרך שני חיוגים: סגל טלפן לבורובסקי ואמר לו כי שני אמנם מכחיש שביל שר לאלון דנקנר על מינוי קראדי, אבל לשונו רפה ולא משכנעת. בקו האחר זעם שני על דנקנר מדוע חשף את הסוד שקראדי ייבחר למפכ”ל. ברוב כעסו אמר לדנקנר כי לא ידבר עימו עוד לעולם.
מי סיפר לאורי שני מבעוד מועד שהשלטון חפץ ביקרו של קראדי? מדוע טלפן אל אלון דנקנר, ידיד של בורובסקי? מי אמר כעבור זמן לדנקנר שהוא כמעט טרפד את מינויו של קראדי?
השבוע לקו כמה מהאישים המרכזיים בסיפור המעשה הזה באובדן זיכרון. שני לא זכר שנקב בשיחותיו עם דנקנר בשמו של קראדי. הוא הצטער שבכלל טלפן לדנקנר. תחילה זכר שהיתה ביניהם שיחה אחת בלבד. התעקשתי שהיו שתיים. נו, טוב, אמר, היו שתיים. שעיה סגל סירב להגיב. דנקנר צלל במשך יומיים בבריכות המלח שבבעל לותו. אך כולם זכרו גם זכרו שאורי שני חשף את מינויו הצפוי של קראדי.
אין זה אומר שהשר הממונה צחי הנגבי לא מסר גרסת אמת. לדבריו, בחירת קראדי נעשתה על יסוד שיקולים מקצועיים בלבד. רק שתיתכן אפשל רות נוספת: קראדי נבחר בשני הליכים מקבילים, שבגיאומטריה הפוליטית של ישראל יכולים להיפגש. בחוות שקמים בישלו, ואילו אצל צחי נהגו באורח תקין.
משמעות רצף השיחות האלה בקו הטלפון שני לדנקנר לבורובסקי לסגל ובחזרה ראויה לבדיקת השופט זיילר וחברי הוועדה שלו נורית שניט ועוזי ברגר. הפינה לשיפוטכם.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/485/472.html
|
|
חזרה למעלה |
|
 |
|
|
|