לעמוד החדשות
המצטרף/ת האחרון/ה לארגון נקים טולטול מ- --- דוד בן גוריון וראשית השת"פ עם האויב בשואה עד להפקרות הבטחונית של היום
אחרי התחקירים: חלוץ לא מתנדב ללכת  
הגב לנושא    אינדקס הפורומים -> מדור חדשות, כתבות דעות ומאמרים בנושא חדשות פוליטיקה ושחיתות

עדכונים של נקים:

דברי הנבואה שנכתבו לפני עשרות שנים במבוא לספר "טרגדיה ותקווה"
שני 09.09.24 11:05

המימון של "אחים לנשק" מצביע על מעורבות המוסד בהקמתו כהכנה לפלישה של ה-7 באוקטובר
שלישי 06.08.24 9:40

זהותו של מפקד הימ"מ נחשפת בשלומיאליות שלו עצמו של הצנזורה ושל השב"כ
ראשון 16.06.24 13:00

מומלצים:

אוהב את ישראל, אוהב צדק? לארגון `נקים` דרוש נדבן פילנטרופ ולוחם

מעריב חושף ששופטי העליון גונבים מהציבור הטבות מפליגות הכל בניגוד גמור לחוק

רצח רבין:השבכ נעתר לבקשה של נקים לשחרר את פרופ' היס מחובת הסודיות על ניתוח הגופה

בלי בושה: השופטת ורדה אלשיך סידרה למקורבה השופט בדימוס פלפל שכר טרחה של 10 מיליון ש"ח

עמיר מנור, כתב מעריב, הוקלט משקר טרם הוציא כתבה שקרית נגד 'נקים' המיחצנת את רשם האגודות ושותפיו

שחיתות מע' המשפט פורצת את מחסום הקול,ראיון על ארגון נקים בקול ישראל, בייניש, מזוז ושנדר תחת ביקורת

הראל סגל: 'יש אדונים לארץ הזו והדמוקרטיה משרתת אותם ואת האינטרסים שלהם. כל היתר, וזה כולל את רובכם, נתונים במעמד עבדים החיים באשליית אדנות...'

צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
מעריב
אורח

הודעהפורסם: שלישי 02.01.07 20:45    נושא ההודעה: אחרי התחקירים: חלוץ לא מתנדב ללכת

אחרי התחקירים: חלוץ לא מתנדב ללכת

הרמטכ"ל סיכם את תחקירי המלחמה, והסיר את סימן השאלה סביב שאלת התפטרותו: "לא שמעתי שהממונים אומרים לי ללכת". ומה הלאה? תקציבי המודיעין יגדלו והאימונים יתוגברו

דפדף בחדשות
אמיר בוחבוט
2/1/2007 18:36

"לא שמעתי את הממונים שמעליי אומרים לי ללכת, וכשהם יקראו לי - אני אשיב", כך התייחס היום הרמטכ"ל, רב-אלוף דן חלוץ לאפשרות שיתפטר בשל הכשלים שהתגלו בלחימה בלבנון. הרמטכ"ל, שהציג היום בקריה שבתל-אביב את התוכניות לשיקום צה"ל בשנים הבאות, עדכן גם שיינתן בעתיד דגש תקציבי לחילות היבשה ולמודיעין.

`יודחו קצינים בכירים בחיל`
תחקיר אירוע הפגיעה בספינה אח``י חנית מעלה שורת ליקויים מבצעיים חמורים שהביאו לתוצאות הקשות. גורמים בחיל הים מעריכים שאין מנוס מהגשת מסקנות אישיות והדחת בכירים
לכתבה המלאה

"כשבחרתי לקחת אחריות, בחרתי לקחת אחריות" הוסיף חלוץ. "התמודדתי עם התחקיר ויישמתי תוכנית לתיקון כל הטעון תיקון. זוהי משמעות של אחריות בעיניי". ביחס לאפשרות שהרמטכ"ל יתפטר בשל הכשלים במלחמת לבנון כפי שיסוכמו בועידת וינוגרד, אמר חלוץ: "לא התכוונתי להודיע לכם היום. ולא אודיע לכם בהמשך, ובכל הנוגע לשאלת אמון הציבור - נשאל את הציבור בבוא הזמן. לי יש בסוף ממונים להם אני אומר את מה שאני אומר והם אומרים לי את מה שהם אומרים לי".

חלוץ גם התייחס לסוגיית ההדלפות נגדה יצא בעת האחרונה. ביחס לנקיטת הצעדים המשמעתיים נגד קצינים בחיל הים שהדילפו פרטים על תחקיר הפגיעה באח"י חנית ביולי אשתקד, אמר חלוץ: "הדלפה לעיתונאי זו עבירה על חוק צבאי, ואסור להתבלבל בינה לבין טעות בלחימה, שיכולה להיות של כל אחד".

בכל הנודע לתוכנית העבודה עצמה לשנת 2007, עדכן הרמטכ"ל שזו מנסה לתת תשובות לנושאים מרכזיים, שמצריכים הזזה משמעותית של מרכז הכובד המרכזי ליבשה ולמודיעין, כדבריו. "תקציבי היבשה וחילות היבשה לסוגיהם מתוגברים בעשרות אחוזים, ותקציב המודיעין גדל. אין ספק שהיכולת המודיעינית הטובה שיש לנו היא בסיס להפעלת האש, ולכן אנחנו צריכים למצוא מודיעין, בכלל זאת מודיעין שדה".

"מעולם לא פעלתי כאילו חיל האוויר ינצח במלחמה לבדו"

הגדלת תקציב היבשה והמודיעין לא תבוא, לדברי חלוץ, על חשבון זרועות אחרות, וזאת הודות להגדלת תקציב הביטחון לראשונה מזה חמש שנים. "מרבית הגידול הזה הלך ליבשה, חלק למודיעין, אבל הגדלת האחד, אין פירושו שיקטינו את האחרים".

כשנשאל לגבי הזנחתו של מערך המילואים לאורך השנים שהובילו ללחימה לטובת טכנולוגיה חדישה יותר, ביקש חלוץ להזכיר ש"עם הטכנולוגיות הללו הצליחו בצה"ל לפתח את יכולות טילי הקרקע-קרקע ארוכי הטווח".

ביחס לעיבוי מערך האימונים, אמר הרמטכ"ל שהאימונים יתוגברו באופן משמעותי. "40 אחוז מהאוגדות יתאמנו בתרגילים כאלה ואחרים, וכמוהם 70 אחוז מהגדודים וגם 40 אחוז מהחטיבות", עדכן חלוץ.

בארבעה
החודשים שחלפו מאז המערכה בלבנון, חלוץ ספג ביקורת קשה לפיה ניסה הלכה למעשה לנצח את המלחמה על טהרת חיל האוויר. הרמטכ"ל הכחיש הערב את הדברים, באומרו ש"שיטת ההפעלה מעולם לא אמרה שחיל האוויר מנצח מלחמות, לא היה כזה דבר ואין כזה דבר. כתוב שם שהתמרון היבשתי הוא חלק בלתי נפרד מהשגת ההכרעה". חלוץ חתם את הנושא כשאמר: "אני לא מאוכזב לא מהירוקים, לא מהלבנים ולא מהכחולים - אבל יש לנו הערות לכולם".

רב-אלוף חלוץ נדרש גם לסוגיית "מלחמת האלופים" שניטשה בצה"ל במהלך המלחמה ואחרי ככלות תומה. "בגל הירש ובאודי אדם לא פגעתי אישית אף פעם, ולא עשיתי שום דבר כדי לפגוע בהם", אמר.

בראש הטעויות: אי הפסקת ירי הקטיושות

בראש הטעויות העיקריות בלחימה, כפי שהגדיר אותן חלוץ, היה הכישלון במניעת ירי טילי הקטיושה לעבר הצפון. "זו הייתה משימה עליונה שמלכתחילה היה צריך להגדיר אותה ככזו, אך היא הוגדה כך מאוחר יותר". בהמשך דבריו פירט חלוץ שבמסגרת הרעיון המערכתי לא הושם דגש מספיק על המטרות המבצעיות.

אשר לפגיעה ביחידה המבצעית של חיזבאללה, האחראית גם לשיגור הקטיושות, יחידת נאצר, הביע הרמטכ"ל אי-שביעות רצון מהנזק שהנחילו לה ספציפית כוחות צה"ל. "למרות שפגענו קשה ביחידת נאצר, והרגנו מאות מחבלים ופגענו בתשתיות, היחידה הזו לא נפגעה מספיק".

בנוסף, מנה הרמטכ"ל את היעדרן של פקודות חדות יותר ככשל נוסף, והודה שהיה צריך להורות מוקדם יותר על מהלך קרקעי מורחב יותר. את הדו-שיח מול פיקוד הצפון במהלך המלחמה הרמטכ"ל תיאר כלא טוב, ופירט "חוסר תאימות בהבנת המצב".

לדבריו, פעילות הביטחון השוטף של כוחות צה"ל בלבנון נמשכה זמן רב מדי. הרמטכ"ל הזכיר גם את הדוח של דן שומרון, שהצביע על ליקויים שכללו אי-הגדרת מטרות המלחמה בשפה אחידה וברורה, והתריע על הכשרות המפקדים כנקודת תורפה. "שיטת ההפעלה לא חלחלה למטה", סיכם חלוץ.

בהתאם לציפיות, דוח שומרון לא הפיק מסקנות אישיות

תוכניות העבודה שהציג הרמטכ"ל הערב מתבססות בחלקן הרב על עבודת התחקיר שהתבצעה בצה"ל בארבעה וחצי החודשים האחרונים ביחס ללחימה בלבנון. אתמול, הוצגו לקצונה הבכירה בצה"ל מסקנותיה של עבודת התחקיר, ולבניית תוכניות העבודה לשנת 2007, הובילו עשרות הוועדות שהקים הרמטכ"ל מאז הפסקת האש שהניבו יותר מ-50 תחקירים נפרדים.

את האחרון בהם שמע פורום המטכ"ל ביום שישי האחרון, מפי הרמטכ"ל לשעבר, דן שומרון, שהציג את ממצאי הדוח שהכין ביחס לתפקוד המטכ"ל עצמו בלחימה, ובכלל זאת תפקודו של הרמטכ"ל חלוץ.
בהתאם לציפיות, לא הפיק הדוח של שומרון המלצות על מסקנות אישיות נגד הרמטכ"ל או אלופי צה"ל. עם זאת, שומרון כן מתח ביקורת על רמת הכשירות של הצבא ועל רמת המוכנות ביום שלפני המלחמה. הוא גם המליץ שסגל המטה הכללי הנוכחי הוא זה שילמד מהשגיאות ויישם אותם כחלק מאפשרות לסיבוב אלים נוסף בעתיד.

בתום הצגת התחקיר של רא"ל במיל` שומרון - שארכה ארבע שעות תמימות - אמר הרמטכ"ל חלוץ כי "הכנס חותם פרק זמן של כארבעה חודשים של לימוד והפקת לקחים בכל התחומים ובכל הרמות". הוא הוסיף כי מהות התחקיר היא לימוד מתוך רצון לשפר את האפקטיביות המבצעית ואת מוכנות צה"ל לכל המשימות והאתגרים שעוד נכונו לו.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/525/789.html
חזרה למעלה

מבזק חדשות נקים: 21.7.06 פניה חריפה של "נקים" למזוז בסוגיית פרשת השוחד של אולמרט

הצג הודעות מלפני:   
הגב לנושא    אינדקס הפורומים -> מדור חדשות, כתבות דעות ומאמרים בנושא חדשות פוליטיקה ושחיתות כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

נבחרים

גילויים אחרונים בפרשת רצח יצחק רבין ז"ל

הקשרים של `המאפיה` המשפטית נחשפים

הצטרף עכשיו למאבק של נקים נגד השחיתות השלטונית

גלובס חושף שהפרקליטות מושחתת השופטת הדס יהלום מאשרת זאת אך לא עושה דבר

תודה למאות הלייקים, שדרגנו
לדף חדש תודה לחדש לנו לייק!

קפוץ אל:  
אתה יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה יכול להצביע בסקרים בפורום זה
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
תגובה כללית לאתר זה כאן, תגובה להודעה או כתבה ספציפית יש להגיב למעלה,תודה!

WANT TO KNOW WHO REALLY RULES THE STATE OF ISRAEL? GO TO THE SCHLAFF AFFAIR