מעריב אורח
|
פורסם: חמישי 17.05.07 11:20 נושא ההודעה: משרד הביטחון מודה בכישלון ומפנה תושבים משדרות |
|
|
משרד הביטחון מפנה תושבים משדרות
מאות מתושבי שדרות כבר עושים דרכם ל"התרעננות" במתקן נופש של צה"ל. תושבים רבים יעשו זאת בהמשך. את ההסעות מארגן משרד הביטחון, לאחר שאתמול עשה זאת ארקדי גאידמק
אלמוג בוקר
עדכון אחרון : 17/5/2007 11:53
אתמול גאידמק, היום המדינה: כמה מאות מתושבי שדרות עזבו הבוקר את העיר מוכת הקסאמים, באוטובוסים שארגנו עיריית שדרות ומשרד הביטחון. התושבים נשלחו ל"התרעננות" במתקן נופש של האגודה למען החייל.
על פי התוכנית שהתגבשה אתמול, התושבים שפונו ויפונו בהמשך היום מהעיר ישהו מחוץ לה במשך ימים ספורים.
המטח נמשך: תלמיד נפצע קל
ירי הרקטות לעבר שדרות והנגב המערבי לא נפסק. קסאם שנפל בבי``ס סמוך למכללת ספיר, שבו מתקיימים הלימודים באופן חלקי, הביא לפציעתו באורח קל של תלמיד ולשניים שלקו בחרדה
לכתבה המלאה
עד כה עזבו את העיר לפחות שלושה אוטובוסים מלאים בתושבים שעושים את דרכם למתקן הנופש בגבעת אולגה שבחדרה, לאחר שראש העיר חדרה נענה לבקשת עיריית שדרות לקלוט את המפונים.
עד כה נרשמו כ-400 תושבי שדרות שביקשו לצאת מהעיר. דובר עיריית שדרות, יוסי כהן, אמר כי העירייה ממשיכה ברישום התושבים, וכי היא תאפשר לכל משפחה שתחפוץ בכך לצאת מהעיר. במקביל, בודקים בעירייה אפשרויות למקומות נוספים שאליהם יוכלו התושבים להתפנות בהמשך.
טבע במקום קסאמים
באגודה למען החייל מעדכנים כי על פי בקשת משרד הביטחון, הם יקלטו כ–600 מתושבי שדרות במתקן הנופש בגבעת-אולגה.
מנכ"ל האגודה למען החייל, תא"ל אריה פישביין הזכיר, כי אין זו הפעם הראשונה שהאגודה נרתמת בעזרת מתקניה לטובת הצרכים המיוחדים של מדינת ישראל, וכך גם היה במלחמת לבנון השנייה, בקיץ האחרון. "האגודה למען החייל תעשה כל שביכולתה על מנת לסייע לתושבי שדרות להנעים את זמנם, ומאחלת להם כי יוכלו לשוב לבתיהם
במהרה ולחיות בשקט ובביטחון", אמר פישביין.
התושבים שרוצים להתרחק מהעיר מוזמנים לבלות את הזמן בטבע. מנכ"ל רשות הטבע והגנים, אלי אמיתי, והשר להגנת הסביבה, גדעון עזרא, נחלצו גם הם לעזרת התושבים שחוו את הקסאמים ומציעים כניסה חינם לשמורות הטבע ולגנים הלאומיים לתושבי שדרות ועוטף עזה. לדברי השר עזרא, היציאה אל הטבע יכולה להנעים מעט את זמנם של התושבים עד לחזרה לבתיהם, ולאפשר להם קצת רגיעה.
גאידמק נגד אולמרט
כבר אתמול החלו התושבים בפינוי מהעיר המופגזת, בחסות של איל ההון גאידמק ששלח אוטובוסים שהוציאו מאות תושבים מהעיר לבתי מלון. הבוקר תקף גאידמק, בראיון לגלי צה"ל, את ראש הממשלה אהוד אולמרט. "ראש הממשלה לא עשה דבר עבור תושבי שדרות – הוא רק רוצה לספק את שאיפותיו האישיות", אמר גאידמק.
הוא הוסיף: "הממשלה בישראל אינה יודעת להתמודד עם מצבים קיצוניים, לכן אנחנו מעניקים תמיכה בשעת הצורך. זה נורמלי שאזרחים תומכים אחד בשני בעת צרה".
וגם הבוקר ספג הנגב המערבי מטח של קסאמים בעקבותיו תלמיד תיכון נפצע באורח קל ושניים נוספים לקו בחרדה, בעקבות נפילת קסאם בבית ספר התיכון של המועצה האזורית שער הנגב, סמוך למכללת ספיר. נזק רב נגרם למבנה. גם בשדרות לקו כמה תושבים בחרדה, לאחר ששישה קסאמים נחתו הבוקר בעיר. אחת הרקטות נחתה בחצר בית וגרמה נזק למבנה.
בהכנת הידיעה השתתף אסף זלינגר
פרסום ראשון : 17/5/2007 11:41
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/583/134.html |
|