ידיעות אחרונו אורח
|
פורסם: שישי 30.03.07 19:39 נושא ההודעה: אהוד אולמרט:אני לא נחנח ולא חנון. אני לוחם |
|
|
אולמרט ל-ynet: "המבקר פועל בניגוד לחוק"
בראיון ל-ynet אמר ראש הממשלה: "אין ספק שיש תופעה מאוד מוזרה ששמה מבקר המדינה". הוא גם תקף את יו"ר האופוזיציה, בנימין נתניהו: "הוא בא לישיבות בוועדת חוץ וביטחון באמצע, לא מקשיב לי, זורק הצהרות ויוצא". על תפקודו אמר אולמרט: "אני לא נחנח ולא חנון. אני לוחם"
רוני סופר ואטילה שומפלבי פורסם: 30.03.07, 19:54
אולמרט נגד המבקר: בראיון ל-ynet, תוקף ראש הממשלה, אהוד אולמרט, את מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, ואומר כי הוא פועל נגדו שוב ושוב בניגוד לחוק.
אולמרט אומר בין היתר: "אין ספק שיש תופעה מאוד מוזרה ששמה מבקר המדינה. מה אני צריך לומר עליו יותר ממה שאמר עליו היועץ המשפטי לממשלה, שסירב לייצג אותו כי אמר שהוא פועל בניגוד לחוק? אני יכול להביא עשרות דוגמאות לכך שהוא פועל בניגוד לחוק, אבל מספיקה לי אחת שבאה מפיו של היועץ".
בראיון תוקף עוד אולמרט בחריפות את יו"ר האופוזיציה ויו"ר הליכוד, בנימין נתניהו, על התנהלותו: "בא ראש ממשלה לוועדת חוץ וביטחון ויושב, ומדבר... מגיע תמיד באמצע הישיבה ביבי נתניהו, לא מקשיב למה שאני אמרתי, לא מקשיב לאחרים, מבקש רשות דיבור כראש אופוזיציה, מקבל אותה, זורק כמה גגים, או אילו הצהרות ויוצא... לא מעוניין להקשיב, לא מעוניין בזה. הכל בצורה לא מכובדת. יש חברים בוועדת חוץ וביטחון שאמרו לי: תשמע, אנחנו כל פעם מחדש בהלם מחוסר התרבות הזה".
אולמרט דוחה על הסף את הקריאות בציבור להתפטר, ומביע תמיכה בשר הביטחון עמיר פרץ. לטענתו, הוא חש שכל החלטותיו במלחמת לבנון השנייה היו נכונות, למרות הכשלים שהתגלו ונחקרים כעת: "אני אומר שהיו לנו בלבנון תוצאות חיוביות, שהיו לנו הישגים גדולים, שניצחנו במלחמה הזאת ושגם נחשפנו לכמה חולשות שלנו. אני חושב שזה בסופו של דבר יהיה המשפט ההיסטורי, ובבוא הזמן אני אקבל את הקרדיט על זה". מודעה
בין היתר, משיב אולמרט בראיון למספר שאלות נבחרות שהציגו לו גולשי ynet, שעסקו בין היתר במשבר החיילים החטופים וחוסר האמון הציבורי במנהיגותו. הוא דוחה על הסף טענות בדבר משבר מנהיגותי ב"קדימה", הגורם לכך שחלק מבכירי המפלגה נמצאים עמו בעימות פוליטי.
לגבי סגנונו בתפקיד, הוא אומר: "אני לא אדם שחוטף סטירת לחי, או יריקה בפרצוף - ואומר שזה היה גשם, כשצריך להכניס מכה, אני מכניס מכה. אני לא נחנח ולא חנון. אני לוחם".
הראיון המלא עם ראש הממשלה יתפרסם ב-ynet בערב החג.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3383245,00.html |
|