דה מרקר אורח
|
פורסם: ראשון 11.03.07 11:16 נושא ההודעה: שוק עריכת הדין הישראלי מאופיין בפערי שכר עצומים |
|
|
בחירת ההתמחות
07:49 | 11.3.2007 ענת רואה
תגיות: עורכי דין, התמחות, משרדים, קריירה
חרף ניסיונותיהם של משרדי עורכי הדין הגדולים לעכב במעט את מרוץ האיתור הגדול, בימים אלה עסוקים אלפי סטודנטים ומאות משרדים בגיבוש מחזור המתמחים שיצטרף רשמית לקלחת המשפטית במארס 2009 - עוד שנתיים תמימות.
בבסיס הסינון הקפדני של המשרדים הגדולים ובית המשפט העליון עומדים ציוני הסטודנט למשפטים בשנה הראשונה וציוני מחצית השנה השנייה.
כפי שהוצג בסדרת כתבות שהתפרסמו ב-TheMarker בשבועות האחרונים, שוק עריכת הדין הישראלי מאופיין בפערי שכר עצומים - כאשר רק אלפים ספורים משורת עורכי הדין בישראל, המונה 35 אלף איש, מצליחים להשתכר היטב. היתר נאבקים על פרנסתם במשך שנים רבות, בין אם כשכירים במשרדים קטנים ובין אם במסגרת ניסיונות שלא עולים יפה בפתיחת משרדים עצמאיים.
המגמה שהוצגה כאן לפני כחודשיים - לפיה המשרדים הגדולים צומחים במהירות, משתלטים על השוק העסקי והמסחרי, ופותחים פער עצום בינם לבין אלפי המשרדים הקטנים - הופכת את תפקידו הראשון של המשפטן כמתמחה במשרד לקריטית ביותר, באופן שיכול פעמים רבות להכריע את כל מסלול הקריירה העתידי שלו.
בניסיון להתמודד עם קושי זה, ביקשנו להתמקד בנקודה הבעייתית של שלב ההתמחות ולשרטט עבורה מסלולי קריירה אופציונליים. בעזרת עו"ד דודי זלמנוביץ, מנכ"ל חברת GLawBal המייעצת למשרדי עורכי דין, ביקשנו לחזות את מקומם של שמונה מתמחים שונים בעוד 5, 10 ו-15 שנה: לא רק מה תהיה רמת שכרם, אלא גם מה תהיה רמת איכות חייהם, וכמה שעות פנאי ייוותרו להם.
כל הנתונים המופיעים בכתבה מבוססים על סקרי שכר שעורכת חברת גלובל ועל פרופילים קיימים של עורכי דין במשרדים או בחברות.
בהתבוננות בנתונים, נראה כי מעבר למסקנה הברורה, שהמסלול ההישגי של עורך דין במשרד מסחרי גדול הוא אמנם מכניס אך כרוך בהשקעת שעות מאסיווית, שמנו לב למסקנה מעניינת אחרת: בהשוואה לשעות העבודה המקובלות במשרדים המסחריים בניו יורק, חייהם של עורכי הדין הישראליים נחשבים קלים למדי.
בסופו של דבר, בכל מסלול קריירה שבדקנו, ניתן לראות כי השיקולים שצריך כל מתמחה ועורך דין להביא בחשבון כשמדובר על מסלול חייו המקצועיים מתבססים על האתגר האפשרי, הנכונות להשקיע, וכמובן - הציפיות להכנסה, בהווה ובעתיד.
http://law.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20070311_835 546 |
|