מעריב אורח
|
פורסם: חמישי 22.02.07 13:30 נושא ההודעה: השוטרים, משטרה פרטית לעצמם נגד הפריצות בשכונתם ביבנה |
|
|
השוטרים מציגים: משטרה פרטית
בעקבות מכת פריצות, החלו כחולי המדים שגרים בשכונת המשטרה ביבנה לפטרל בערבים בין הבתים
מאיר סוויסה
22/2/2007 7:45
אם אין אני לי - מי לי: תחושותיהם של אזרחים רבים כי המשטרה לא מצליחה למלא היטב את תפקידה, מגיעה כנראה אפילו לכחולי המדים. כדי להתמודד עם מכת פריצות ועבריינות החליטו תושבי "שכונת המשטרה" ביבנה, שרובם ככולם שוטרים, להקים משמר שכונה עצמאי, בדומה למשמר האזרחי.
מאות השוטרים המתגוררים בשכונה הקטנה והסגורה, בהם בכירים בצמרת משטרת ישראל, כבר התנדבו לרשימת השמירה והפטרול שתסייר ברחובות השכונה הכחולה.
איומים על ניצב פרנקו
אבטחה הוצבה סביב מפקד מחוז ירושלים, לאחר שהתקבלו איומים על חייו. הערכה: המאיימים חרדים
לכתבה המלאה
למרות ריבוי לובשי המדים בשכונה, מתברר שהגנבים ביבנה לא נרתעים מלתקוף את דייריה. בחודשים האחרונים אמנם חלה ירידה בממדי הפשיעה ברחבי העיר, אולם הפורצים לא ויתרו על בתי השכונה הקטנה, ואינם חוששים מלבקר בבתי הקצינים והשוטרים.
התרחבות התופעה והדאגה לאיכות חיי תושבי השכונה הולידה יוזמה בדמותו של ועד שכונה חדש, המתפקד כמשמר שכונה לכל דבר. רבים מהתושבים כבר הביעו נכונות להירתם למאמץ המלחמתי של תושבי השכונה בה גרים בין היתר ראש אגף המבצעים במשטרה, ניצב ברטי אוחיון, מפקד מחוז ש"י, ניצב ישראל יצחק, ראש מדור נוער במטה הארצי, סגן-ניצב סוזי בן-ברוך, ובכירים במשמר הגבול, ביחידה הארצית לחקירות בינלאומיות וביחידה הארצית לחקירות הונאה.
1/3 צילום: ברקאי וולפסון השכן ניצב ברטי אוחיון.
נוכחות רכבי המשטרה תבריח הגנבים?
השבוע החלו השוטרים לסייר בסוף כל יום בשכונה. הוועד, המורכב מקצין בכיר בדימוס וסגן המשרת במחוז תל-אביב, מנהלים רשימת שמירה מפוארת שבה כל שוטר, קצין כזוטר, עולים למשמרת שמירה ופטרול ברחבי השכונה.
"מדובר בשכונה ייחודית, ואנחנו מעודדים את האזרחים להצטרף למשמר האזרחי", אמר רב-פקד ארז ניסנוב, מפקד תחנת יבנה, המוביל את המהלך יחד עם ראש העיר יצחק גוב-ארי. "אני חושב שזה מכובד שדווקא השוטרים משמשים דוגמה. מדובר בשוטרים ביחידות מבצעיות, יש להם נשק והם מיומנים. מה גם שלחלקם יש רכבי
משטרה צמודים, וידוע לכל שהנוכחות של רכבי הביטחון מבריחה את העבריינים", אמר ניסנוב.
ממש בימים אלה סוגרים אנשי ועד השכונה את רשימת המתנדבים, ומספרים על היענות נרחבת של מאות השוטרים והשוטרות להצטרף ליחידה. "בישיבה שהתקיימה בשבוע האחרון נכחו למעלה מ-150 נציגים, שכולם העבירו מסר לפיו הם מעוניינים לתרום לשכונה ולהגן על משפחותיהם", סיפרו בוועד השכונה.
ראש העיר גוב-ארי קורא גם ליתר התושבים להצטרף למערך המתנדבים ו"לסייע לעירייה ולמשטרה במאבקה לשיפור איכות החיים בעיר".
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/547/351.html |
|