מחבר הודעה
אורח
הודעהפורסם: ראשון 05.04.09 5:47    נושא ההודעה: לראשונה: בת הזוג מחויבת בפסק דין לשאת בחובות שנוצרו ולא רק ליהנות מרווחים ומחלוקת רכוש

תשלם לגרוש חצי מההפסדים בעסק
מאת: עו"ד אבי גפן | avigeffen.com

> פרטי ההליך
לראשונה: בת הזוג מחויבת בפסק דין לשאת בחובות שנוצרו ולא רק ליהנות מרווחים ומחלוקת רכוש פסק הדין יוצר שיוויון ועושה צדק היסטורי ומשפטי עם גברים
▪ ▪ ▪
חובות שנוצרים בעסקי הבעל יחולו, בפועל, גם על האישה במקרה של גירושין. כך עולה מפסק דין שהתקבל בביהמ"ש לענייני משפחה במחוז תל אביב. בפסק הדין בתביעה בין בני זוג המצויים במשפט גירושין קבע כב' השופט פאול שטרק, כי על האישה לחלוק בחובו העסקי של הבעל משום שלבני זוג זכויות שוות בזכויות ובחובות שנוצרו בחיי הנישואין המשותפים. ההחלטה נעשתה כתוצאה מהסדר איזון משאבים.

בני הזוג חיו יחד 23 שנים במהלכן פתח הבעל מספר עסקים בארץ ובארה"ב, ובהם מסעדה שמהכנסותיה נהנו שניהם. לאחר שחל קרע בין הצדדים עברו הצדדים להתגורר בחדרים נפרדים באותו הבית. בבקשת הגירושין ביקש הבעל באמצעות עו"ד אבי גפן כי כשם שאשתו לשעבר נהנתה מפירות המסעדה עליה לשאת בחובות שהצטברו לאחר קריסת המסעדה בשל חובות רבים, מאורע שארע במהלך תקופת הנישואין. בתגובה, האישה טענה כי לאורך שנות הנישואין הבעל יצר הפרדה בינה לבין עסקיו ונמנע מלשתפה במהלכים עסקיים, וכי המסעדה לא קרסה אלא נמכרה למרבה במחיר והתמורה הוסתרה ממנה.

בית המשפט קבע כי לבני הזוג זכויות שוות הן בזכויות והן בחובות אשר נוצרו בחיי נישואיהם המשותפים, ובקיומה של חזקה בדבר אחריות משותפת בין הצדדים לחובות שנוצרו מהרכוש המשותף, בין מנכסים אישיים ובין מנכסים עסקיים שנעשו בדרך הרגילה על-ידי אחד מבני הזוג בתקופת קיומם של החיים המשותפים. לדברי ביהמ"ש, השיתוף בחובות משלים את השיתוף בזכויות ומשקף את התפיסה לפיה השיתוף המשפחתי מתקיים לא רק בשעת רווחה כי אם גם בשעת מחסור. ביהמ"ש הורה לבני הזוג למסור דין וחשבון בגין כל חוב שצברו מתחילת חייהם המשותפים ועד למועד הקרע, וקבע כי שניהם יהיו אחראים לחוב בחלקים שווים וללא זכות קיזוז.

לדברי עו"ד אבי גפן, בא-כח הבעל: "מדובר בפסק הדין תקדימי ומהפכני משום שהוא מכיר בחובות עסקיים של הבעל, שנוצרו במהלך הנישואין והחיים המשותפים, ממסעדה שניהל בבעלותו, כחובות משותפים. פסק הדין מטיל חצי מהחובות שנצברו במהלך הנישואים על האישה גם לאחר גירושיהם. בית המשפט קבע כי האישה נהנתה מרווחי המסעדה ולכן חוייבה לשלם גם את חובות המסעדה. פסק הדין יוצר שיוויון בין בעל לאישה לא רק בזכויות אלא גם בחובות, מטיל חובת תשלום על האישה בפועל, ולא רק בתאוריה ועושה צדק היסטורי ומשפטי עם גברים. לאור פסק הדין, על נשים לדעת כי החובות שנוצרים בעסקים של הבעל, יחולו גם עליהן".
פרטי ההליך

מס' תיק: תמש 39671/06
הכותב ממשרד עורכי דין מתמחה בדיני משפחה וירושה, משפט מסחרי, דיני עבודה ודיני נזיקין.
נוצר: 03/04/2009 | עודכן:



http://www.news1.co.il/Archive/005-D-36771-00.html?tag=06-45-23

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group