אורח |
פורסם: חמישי 12.10.06 21:27 נושא ההודעה: 3שנות מאסר לבכיר באפוטרופוס הכללי שנתן במתנה לילדיו רכבים ש |
|
שלוש שנות מאסר לבכיר באפוטרופוס הכללי שנתן במתנה לילדיו רכבים שחולטו מעבריינים
שלמה טוויל הודה ב-15 אישומים של מעשי מירמה והפרת אמונים וגניבה בידי עובד ציבור
נועם שרביט 13:56 12/10/06
בית המשפט המחוזי בת"א גזר שלוש שנות מאסר בפועל ו-18 חודשים על-תנאי, על שלמה טוויל, בכיר לשעבר באגף האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים, שהודה והורשע בכך ש"מכר" ולעיתים העניק במתנה לבני משפחתו ולמכריו רכבים שחולטו מעבריינים.
הפרשה הותרה כעת לפרסום, למרות התנגדותו של טוויל ואיומו להתאבד, וזאת "לצרכי הרתעה". השופט זכריה כספי הסביר, ש"בלא פרסום עניין משפטי ונסיבותיו, לא תהא כלל הרתעה".
במסגרת תפקידו, היה טוויל ממונה על ניהול הרכוש והכספים מודעה
שחולטו מנאשמים שהורשעו בעבירות סמים. בין היתר, היה עליו לדאוג לאחסן את הרכוש, כולל כלי רכב, לשמור על ערכו, לפעול למימושו ולהפקיד את הכספים בחשבון בנק מיוחד, כדי להעבירו לקרן לטיפול בנכסים שחולטו.
טוויל הודה ב-15 אישומים, שהיוו סדרה של מעשי מירמה והפרת אמונים, גניבה בידי עובד ציבור, שימוש לרעה בכוח המשרה ועבירות נוספות, שביצע במשך כמה שנים עד 2001.
כך למשל, הוא "מכר" בחינם רכבים מסוג סובארו, טויוטה ושברולט קוואליר, לבתו ושני בניו. זאת, תוך ביצוע רישומים כוזבים במסמכי האפוטרופוס, ומתלונן על שאחד הרכבים נגנב כביכול. הילדים, אגב, הורשעו אף הם בקבלת נכסים שהושגו בעוון. לקרוב משפחה אחר הוא מכר רכב BMW ב-50 אלף שקל, כשקרוב המשפחה מוכר אותו כעבור חודשיים ב-67 אלף שקל.
בחלק מהמקרים, טוויל לא קיים כלל מכרז כנדרש, ובחלק אחר הוא ביטל מכרזים פומביים והורה על קיום מכרז נוסף כדי לאפשר למכריו לזכות בו. אם לא די בכך, הוא גם שילשל לכיסו כספים רבים שהוחרמו מסוחרי סמים בפשיטות משטרתיות, במקום להעבירם לאפוטרופוס, ונטל לעצמו רכוש שחולט מעבריינים.
התובע, עו"ד צחי הבדלי, טען כי מדובר באחד המקרים החמורים ביותר שהתרחשו בשנים האחרונות, וכי זהו מקרה כה בוטה של אדם הפוגע ומועל באמון, מתוך מערכת אכיפת החוק עצמה. לדבריו, "הוא פגע לא רק בתדמית בית המשפט, שהחלטותיו בענייני חילוט לא קויימו, אלא גם במסגרת שנועדה למאבק בעברייני הסמים".
הסניגור, עו"ד יובל נחמני, ציין שטוויל התחרט על מעשיו ואף החזיר חלק מהרכוש שגנב. לדבריו, הרכבים שניתנו לבני המשפחה נתפסו והוחזרו, והנזק הממוני איננו בסדרי גודל של סכומים גבוהים.
השופט כספי ציין בגזר הדין, כי בכל הנוגע לעובדי ציבור, "כל אחד מאלה שסרח, ובמיוחד בכירים שבהם, שהשחיתו את המערכת הציבורית, נטלו עצמם, גזלו בעבור קרוביהם וחמסו בעבור מקורביהם ופגעו באמון הציבור, צריך למצוא את מקומו מאחורי סורג ובריח. לא כל שכן כך, מי שעשה את מעשיו המגונים במהלך של שנים, כולל להסתרתם באמצעים של רישומים כוזבים ושיבוש מהלכי חקירה ומשפט".
כספי גזר על טוויל גם קנס בסך 25 אלף שקל, מעבר ל-40 אלף שקל אותם החזיר למדינה, וציין כי "הנאשם פשע באופן חמור", וכי "שנים הרבה צריך היה לשהות מאחורי סורג ובריח, כדי למרק את עוונותיו", אולם הוא מתחשב בנסיבותיו השונות. (ת.פ. 40264/05).
http://www.globes.co.il/serve/globes/DocView.asp?did=1000141444&fid=16 04 |
|