מחבר הודעה
Haaretz
הודעהפורסם: ראשון 20.08.06 7:38    נושא ההודעה: פרץ ואולמרט יוצאים למסע הישרדות פוליטי

פרץ ואולמרט יוצאים למסע הישרדות פוליטי

יום ראשון, 20 באוגוסט 2006, 6:42 מאת: מזל מועלם, הארץ


עמיר פרץ. מסלול שיקום ארוך וסיזיפי מול הציבור ובתוך המפלגה (ערוץ 10)

איתן כבל. הביקורת - "נמיכות קומה" (בוצ`צ`ו)פרץ ערך השבוע סדרת פגישות עם בכירי העבודה וחזר לדבר על הנפת "הדגל החברתי". אולמרט יסייר עם ח"כים בצפון בשבוע הבא


עוד בכתבה:
"ממשיכים להאבק על הנפת הדגל החברתי" »
ימים קשים צפויים לאולמרט »


ביום שישי האחרון, פחות משבוע לאחר סיומה הרשמי של המלחמה, החל יו"ר מפלגת העבודה ושר הביטחון עמיר פרץ בקרב הפוליטי הקשה הצפוי לו בתוך מפלגת העבודה.


יריית הפתיחה נורתה בסדרת פגישות שקיים פרץ ביום שישי בלשכתו, בקריה בתל אביב. פרץ נפגש עם השרים יולי תמיר, בנימין בן אליעזר ואיתן כבל. הוא שוחח בטלפון עם שרים נוספים ובשבוע הבא צפויות לו פגישות פוליטיות נוספות. מקורביו במפלגה הדפו את הביקורת לפיה יש טעם לפגם בכך ששר הביטחון עוסק בפוליטיקה פנימית כאשר חיילי צה"ל פועלים עדיין בלבנון. נשמעו גם קולות שטענו כי מן הראוי שלוח הזמנים של שר הביטחון יוקדש לענייני המשרד בלבד, ולא למועד הפריימריס במפלגת העבודה.


השר כבל, מזכ"ל מפלגת העבודה, הנחשב לבן בריתו של פרץ במפלגה, מכנה את הביקורת "נמיכות קומה". לדבריו, "הבעיה הגדולה של מפלגת העבודה היא בסוג כזה של ביקורת. במקום להתקיף פנימה ולרסק את הבית של כולנו צריך קצת לויאליות. מפלגה זה לא עסק פרטי. החוכמה בימים אלה היא לחזק את השורות. שלא יהיה מצב שבמו ידינו נפרק ונפורר. גם ככה הכל שברירי".


עמיר פרץ וראש הממשלה אהוד אולמרט יצאו מהמלחמה חלשים מבחינה פוליטית וציבורית. שניהם מודעים לכך שידרש להם מסלול שיקום ארוך וסיזיפי מול הציבור ובתוך מפלגותיהם.


"ממשיכים להאבק על הנפת הדגל החברתי"


פרץ יצטרך להאבק על מנהיגותו מול חבורת המורדים שמובלת על ידי אבישי ברוורמן, דני יתום, מתן וילנאי ועמי איילון. זוהי חבורה שנעדרת בסיסי תמיכה גדולים בקרב המתפקדים, אך בכוחה למרר את חיי פרץ בסיעה. פרץ יצטרך להתמודד גם עם חברי הכנסת החברתיים במפלגה לקראת תקציב 2007. אמנם שניים מהם, יורם מרציאנו ושלי יחימוביץ`, נמנים על מקורביו, אך הם כבר הודיעו שלא יתמכו בתקציב שיהווה בגידה בדגל החברתי של המפלגה.


פרץ, המודע לביקורת הפנימית, שיגר בשבוע שעבר מכתב אישי לחברי מרכז מפלגת העבודה, ובו הבטיח להם שלמרות צרכי הביטחון התובעניים, "אנו ממשיכים להאבק על הנפת הדגל החברתי בתקציב 2007".


בעבודה מתרשמים שפרץ יעדיף לדחות את ההתמודדות על ראשות המפלגה, הצפויה להיערך בעוד כעשרה חודשים. זאת כדי לא לאפשר ליריביו, ביניהם גם אהוד ברק, להיערך. ברק מזהה את ההזדמנות, וסדר היום שלו בשבועיים האחרונים פוליטי מתמיד: הוא משוחח ונפגש עם שרים, חברי כנסת וחברי מפלגה.


זירה בעייתית נוספת מבחינת פרץ היא ההסתדרות. לאחר ששלט בה במשך עשור, איבד פרץ את השליטה לטובת יורשו עופר עיני. למרות שהיו מקורבים בעבר, יחסיהם התקלקלו בחודשים האחרונים. פרץ יצטרך לבצע עבודת שטח מקיפה בקרב מתפקדי המפלגה. הסיכוי לשיקום יחסיו עם תומכיו במגזר הערבי, עם מאוכזבי האג`נדה החברתית ועם השמאל המובהק, נמוך.


ימים קשים צפויים לאולמרט


אולמרט. מופז ושטרית מחכים לו מעבר לפינה (רויטרס)גם לאולמרט צפויים ימים קשים בבואו לשקם את מעמדו במפלגת קדימה ובציבור. שני השדות הללו משפיעים זה על זה, וירידה דרמטית בתמיכת הציבור מחלישה אותו גם פוליטית. בשבוע הבא צפוי אולמרט לקיים שני ביקורים ביישובי הצפון בחברת חברי כנסת, שרים וראשי רשויות. אלו ביקורים בעלי גוון פוליטי אשר ירמזו על האג`נדה החדשה שלו: שיקום הצפון והעורף בכלל.


פרסומתבניגוד לפרץ, לאולמרט יש מפלגה שצריך עוד לבנות ולבסס. אולמרט לא התפנה לכך עד כה, גם בשל המלחמה. הפעם אולמרט, שקיבל את קדימה על מגש של כסף, יצטרך גם להתמודד על ראשותה. בשלב זה עליו לטפל במפלגה שחלק לא מבוטל מבכיריה - שר המשפטים חיים רמון, ח"כ צחי הנגבי ויו"ר הסיעה ח"כ אביגדור יצחקי - מסובכים בחקירות ובכתבי אישום. בנוסף, הוא עצמו צפוי להיחקר על ידי מבקר המדינה בפרשת הדירה בירושלים.


מעבר לפינה מחכים לאולמרט השרים שאול מופז ומאיר שטרית, שעוד ינהלו נגדו מלחמה פוליטית. שניהם נפגעו כשחילק תיקים ושניהם עסוקים כעת בבניית תשתית שטח לקראת ההתמודדות מולו.

http://news.walla.co.il/?w=/9/960867


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group