Globes |
פורסם: ראשון 23.07.06 15:41 נושא ההודעה: פרשיית הלבנות כספים בין צרפת לישראל,6 רבנים זומנו |
|
פרשיית הלבנות כספים בין צרפת לישראל: שישה רבנים זומנו למתן עדות
בפרשה מעורבים חלפנים בישראל, שהלבינו כספים שהגיעו מבנקים בצרפת ואשר מקורם כנראה בפשע
שירות גלובס 14:02 23/7/06
שופט בצרפת הורה שלשום (ו`) לבכירים בארבעה בנקים במדינה, בהם "סוסייטה ג`נרל" ו"ברקליס צרפת", להתייצב בפניו למתן עדות בדבר מעורבותם של אותם בנקים בפרשיית הלבנות כספים בין צרפת לישראל בין השנים 1996-2001.
מדובר בפרשה שהתגלתה לפני מספר שנים, בה חשודים עשרות סוחרי בגדים ברובע תעשיית הבגדים בצרפת, רובע הסנטייה היהודי בפאריז, בהלבנת המחאות גנובות ומזויפות באמצעות בנקים בצרפת.
ככל הידוע, מעורבים בפרשה חלפנים בישראל, שהלבינו כספים שהגיעו מבנקים בצרפת ואשר מקורם כנראה בפשע.
הכספים מודעה
הגיעו בצורת המחאות משוכות על בנקים בצרפת והועברו לשורה של מוסדות, בעיקר מוסדות צדקה בישראל. החלפנים הסכימו להמיר את ההמחאות במזומנים והפקידו את ההמחאות בבנק לאומי, בבנק דיסקונט וכנראה גם בבנק הבינלאומי.
מכיוון שמדובר בהמחאות משוכות על בנקים בצרפת, העבירו הבנקים הישראליים את ההמחאות לגבייה באמצעות הבנקים הקורספונדנטים שלהם בצרפת.
החקירה בנושא נפתחה ב-1999, והבנקים אינם מואשמים כי פעלו מתוך מניע של גריפת רווח, אלא באי יישום החוקים למניעת הלבנות כספים.
בסך הכל הורה בית המשפט ל-138 בני אדם, בהם שישה רבנים, להעיד בפניו בפרשה.
בית המשפט לערעורים בצרפת דחה ביוני 2004 את הערעור שהגישה הפרקליטות בצרפת על ההחלטה שלא להעמיד לדין שמונה בנקים, ביניהם בנק לאומי צרפת, בפרשת הלבנת כספים - פרשת הסנטייה (Sentier II).
דוברת בנק לאומי מסרה בתגובה, כי מעורבותו של לאומי צרפת, לפי החשדות, היא טכנית בלבד, וכי לא היתה לבנק כל כוונה לבצע הלבנת הון.
כפי שנחשף ב"גלובס", הרשויות הצרפתיות פנו לשורה של בנקים ישראליים וביקשו מהם חומר בנושא. בכירים במערכת הבנקאית מסרו, כי החשדות המופנים כלפי הבנקים הישראליים נוגעים למעורבות טכנית בלבד של גביית ההמחאות.
"בנק לאומי צרפת" נוסד בשנת 1972, והוא פועל באמצעות סניף אחד בפריז.
הנהלת בנק לאומי בארץ העניקה בשעתו למנהל שלוחתו בצרפת גיבוי מלא. לדברי הבנק, מנהל השלוחה מילא תפקיד טכני בלבד במסגרת החוק, והוא אינו מעורב בפעולה בלתי חוקית כלשהי.
הבנק השני בגודלו בצרפת, סוסייטה ז`נרל, הישעה למשך חודשיים את ניכוי הצ`קים שנשלחו על-ידי הקורספונדנטים הישראלים שלו, כולל בנק לאומי ובנק דיסקונט.
העונש בצרפת על הלבנות כספים עומד על עשר שנות מאסר, לצד אפשרות להטלת קנס בגובה כפול מסכום הכספים שהולבן.
http://www.globes.co.il/serve/globes/docview.asp?did=1000115312&fid=82 9 |
|