מחבר הודעה
יוסיה
הודעהפורסם: שלישי 25.10.11 9:19    נושא ההודעה: מכירת קלנועית

מכירת קלנועית של חברת שופריידר דגם תבור 3 גלגלים כיסא זוגי חדשה בניילון
אחריות לשנה..בהיזדמנות
באתר
www.kal-shop.com
Globes מחריד
הודעהפורסם: שני 12.06.06 9:05    נושא ההודעה: Globes: שערוריה,ניסויים רפואיים במאות קשישים,כאן בישראל

שערוריה,ניסויים רפואיים במאות קשישים,כאן בישראל

זוכרים את אלפי ילדי הגזזת המזרחים שהוקרנו בקרני X והושמדו בהמוניהם כאן בישראל?, הנה ההמשך.

ועדת חקירה במשרד הבריאות: בשנים האחרונות נערכו עשרות ניסויים לא חוקיים במאות מאושפזים קשישים בקפלן
ועדת החקירה ביקרה בחריפות את הנהלות בתי החולים קפלן והרצפלד; בנוסף, נתגלו זיופים רבים בתיקי הניסויים והחולים ובמסמכים שהוגשו למשרד הבריאות

09:12 | 12.6.2006 רן רזניק

עשרות ניסויים ומחקרים בלתי חוקיים במאות מאושפזים, חלקם בשנות ה-90 וה-100 לחייהם, נערכו בשנים האחרונות בבית החולים קפלן ברחובות ובבית החולים הגריאטרי-שיקומי הרצפלד בגדרה. כמו כן נתגלו זיופים רבים בתיקי הניסויים והחולים ובמסמכים שהוגשו למשרד הבריאות. אלה הם רק חלק מממצאי ועדת החקירה, בראשותו של הפרופ` ז`ק מישל מבית החולים הדסה, אשר בדקה בשנה האחרונה את פרשת הניסויים האסורים בשני בתי החולים.


חקירת משרד הבריאות מסתמכת, בין היתר, על עדותו של הד"ר אבנר שחר, כיום גריאטר מחוז הדרום במשרד הבריאות, שעבד בהרצפלד בשנים 1996-2003. לדברי הד"ר שחר, עבודתו בבית החולים הופסקה, לאחר שהשמיע את מחאותיו החוזרות בפני הנהלת הרצפלד על הדברים שראה בבית החולים. עוד טען, כי הופעלה נגדו מערכת לחצים על פגיעה בהתקדמותו המקצועית, כדי למנוע ממנו להתלונן.

הוועדה גם גילתה מסכת מכוונת ושיטתית של טיוח הפרשה וניסיונות חמורים להסתרת האמת בבתי החולים הפועלים תחת הנהלה משותפת בראשותם של הד"ר יוסף בר-אל והד"ר שמואל לוי. חלק מהניסויים הבלתי חוקיים נערכו במימון של מאות אלפי שקלים מקופת בית החולים, וזאת בהסכמה שבשתיקה של כמה מבכירי בית החולים.

בדו"ח המלא ייכללו המלצות להעברת ממצאים לחקירה פלילית

ממצאי ועדת החקירה של משרד הבריאות, המתפרסמים כאן לראשונה, הם ממצאים לא סופיים ולא רשמיים כפי שנמסרו באחרונה לבכירי משרד הבריאות, ובכלל זה למנכ"ל המשרד הפרופ` אבי ישראלי. הדו"ח הסופי יימסר, ככל הנראה, בשבועיים הקרובים. בדו"ח ייכללו המלצות חד משמעיות להעביר את הממצאים לחקירה פלילית של המשטרה, לבדיקת היועץ המשפטי לממשלה וכן לחקירה נוספת של מבקר המדינה. הפרשה נחשפה במארס 2005 ב"הארץ" במקביל לחקירת מבקר המדינה אשר העלה (בדו"ח שפורסם במאי 2005) ממצאים חמורים ביותר על ניסויים לא חוקים בשני בתי החולים שהביאו למות מאושפזים.

הוועדה גילתה ליקויים וכשלים, חסרי תקדים בחומרתם, בתפקוד והתנהגות הנהלת בית החולים - הד"ר יוסף בר-אל, מנהל קפלן-הרצפלד, והד"ר שמואל לוי, סגן מנהל בית החולים קפלן האחראי על הרצפלד. ל"הארץ" נודע, כי לגבי שניהם תקבע הוועדה, ככל הנראה, שפעלו באופן שאינו הולם רופא ואינו הולם מנהל מוסד רפואי ותבקש לפעול נגדם.

בכיר המקורב לחקירה אמר, כי "אם הנהלת בית החולים היתה טורחת לבצע את תפקידה ולחקור כראוי את פרשת הניסויים - אפילו לאחר דו"ח מבקר המדינה מ-2005 - היא יכלה לגלות בעצמה, וביתר קלות, את הנורמות הנוראיות של ביצוע הניסויים בזקנים".

ליקויים חמורים בוועדה לאישור ניסויים בבני אדם

כמו כן נתגלו ליקויים חמורים ביותר בתפקוד הוועדה לאישור ניסויים בבני אדם בבתי החולים (ועדת הלסינקי) בראשותו של הפרופ` אברהם אלירז. על פי ממצאי החקירה, ועדת הלסינקי פעלה באופן "מביש", ואישרה לרופאים בכירים לבצע ניסויים אף שאסור היה לאשר אותם, והיה עליה לדרוש שינויים בעריכת הניסויים כדי למנוע או לצמצם פגיעה אפשרית בחולים. ועדת החקירה תמליץ באופן חסר תקדים לפזר את ועדת הלסינקי בקפלן-הרצפלד ולמנות חברים חדשים לוועדה שיעברו הדרכה מקיפה. עד למינוי הוועדה החדשה יומלץ להעביר את הפיקוח על הניסויים בשני בתי החולים לוועדה חיצונית.

בנוסף תעלה הוועדה ביקורת על רופאים נוספים הקשורים לפרשה ובכלל זה נגד הד"ר נדיה כגנסקי, רופאה בכירה בהרצפלד אשר היתה מעורבת בחלק מהניסויים. הוועדה תקבע כי כגנסקי פעלה באופן שאינו הולם רופא ותקרא שלא לאפשר לה לקבל מינוי אקדמי. הוועדה גילתה עוד כי רופאים ובכירים בהנהלה לקחו חלק בתיאומי עדויות וטיוח והיו שותפים, בפועל ובהסכמה שבשתיקה, לאיומים על כמה מהרופאים שביקשו לא לקחת חלק בניסויים הלא חוקיים או לומר את האמת בעת חקירת הפרשה.

"הוועדה עמדה מול שקרים עמוקים"

רופא בכיר המקורב לחקירת הפרשה אמר ל"הארץ" כי ממצאי החקירה הם מהחמורים שהתגלו אי פעם במערכת הבריאות הציבורית בישראל, וכי בשני בתי החולים התגלו נורמות של שקר וטיוח והתבררו "דברים איומים שאי אפשר לחיות איתם ואשר עומדים בסתירה מוחלטת למחויבות המוסרית של רופאים ומוסדות הבריאות".

"הוועדה עמדה מול שקרים עמוקים מאוד, נסיונות טיוח רבים, העלאת תירוצים שהדעת לא סובלת. חלק מעדויות הרופאים ובכירי הנהלת קפלן היו מתואמות, מגמתיות ושקריות, וניכר היה שהיו רופאים שפעלו תחת איומים על פרנסתם אם יאמרו אמת. בוועדה לא נשמעה כל סליחה או חרטה או הודאה באשמה כפי שהיה מצופה והיה ראוי", אמר הבכיר.

ביה"ח קפלן-הרצפלד מסונף אקדמית לבית הספר לרפואה באוניברסיטה העברית והדסה בירושלים, ונמצא בבעלות ובאחריות קופת חולים כללית. לדברי הבכיר המקורב לחקירת הפרשה, מהדו"ח עולות שאלות חמורות על הפיקוח והבקרה של הנהלת כללית על בתי החולים. בקופת חולים כללית חברים כ-3.8 מיליון אזרחים ובכלל זה רוב החולים הזקנים והחולים הכרונים הקשים (כ-75% מאוכלוסיית ישראל בני 75 ומעלה מבוטחים בכללית), כן בבעלותה כמחצית ממיטות האשפוז בארץ ובכלל זה חלק מבתי החולים הגריאטריים והשיקומיים הגדולים בישראל.

במאי 2005 פורסם דו"ח המבקר לפיו, בקפלן ובהרצפלד היתה שורת מחדלים חמורים בביצוע כמה ניסוים, שאושרו או בוצעו באופן בלתי חוקי בעשרות זקנים בשני בתי החולים. המבקר גילה ששתי נשים מתו לאחר שהשתתפו בניסוי בקפלן ולקו בזיהום קשה אך החוקר הראשי של הניסוי לא דיווח על מות אחת מהן לבית החולים ולמשרד הבריאות והמקרה לא נחקר כמתחייב בחוק. המבקר ציין שהוא רואה את המקרים בקפלן ובהרצפלד "בחומרה רבה מאוד".

לפני שבוע העלתה גם שופטת בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, ביקורת חריפה על התנהגות קופת חולים כללית והנהלות קפלן והרצפלד. זאת בתביעה של הד"ר אפרים רימון, רופא בכיר בהרצפלד, שטען כי הודח מניהול מחלקתו בתגובה להתעקשותו לומר את כל האמת על הניסויים הבלתי חוקיים שנעשו בבית החולים.

מביה"ח קפלן-הרצפלד נמסר אתמול רק כי "בית החולים עדיין לא קיבל את ממצאי ועדת הבדיקה עמה שיתף פעולה באופן מלא. כשיתקבלו ממצאי הוועדה - יילמדו על ידי הנהלת בית החולים ויופקו הלקחים". בית החולים לא מסר תגובה לגבי
טענות הד"ר אבנר שחר. הנהלת קופת חולים כללית לא מסרה את תגובתה.


http://www.globes.co.il/serve/globes/docview.asp?did=1000100962&fid=82 9

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group