מחבר הודעה
מחלקה ראשונה
הודעהפורסם: שבת 22.09.07 20:25    נושא ההודעה: ישראלים נעצרו בחשד לרצח המרגל המצרי אשרף מרוואן

ישראלים נעצרו בחשד לרצח המרגל המצרי


דיווח: משטרת בריטניה עצרה ישראלים בחשד למעורבות ברצח אשרף מרוואן - הפקיד המצרי הבכיר שהזהיר את ישראל לפני פרוץ מלחמת יום הכיפורים



מאת: עומר כרמון | | Nfc.co.il/blog/Omerc Nfc אנשים ישראלי-ערבי


העיתון "אל-אהראם" מדווח כי משטרת בריטניה עצרה לחקירה מספר אזרחים ישראלים בחשד למעורבות ברציחתו לפני שלושה חודשים של אשרף מרוואן, הפקיד המצרי הבכיר שהזהיר את ישראל לפני פרוץ מלחמת יום הכיפורים.

מצלמות האבטחה חדלו לפעול

גופתו של מרוואן, חתנו של נשיא מצרים לשעבר גמאל עבד אלנאצר, נמצאה ב-27 ביוני השנה מתחת למרפסת ביתו בקומה החמישית של בניין מגורים יוקרתי בלונדון.

תחילה סברה משטרת בריטניה כי מדובר בתאונה. אולם עד ראייה דיווח כי זמן קצר לפני מותו נראה מרוואן עומד על מרפסת ביתו כשלצדו שני גברים לבושים בחליפות ו"בעלי חזות מזרח-תיכונית".

יממה לאחר מותו של מרוואן נעלמו באופן מיסתורי הנעליים שנעל בשעת מותו. כמו כן התברר כי המנוח היה אמור לצאת באותו יום לארה"ב כדי להשלים את כתיבת הפרק האחרון בספר זיכרונותיו. העותק היחיד של הספר נעלם מהדירה. ואם זה לא די, דקות אחדות לפני "הנפילה" המסתורית מהמרפסת, חדלו לפעול מצלמות האבטחה בבניין.

"הקונספציה"

רבים במצרים מעריכים כי ישראל רצתה לחסל את אשרף מרוואן, לאחר שהתברר לה כי היה למעשה סוכן כפול והצליח לתעתע בה במשך שנים ארוכות.

המידע שהעביר מרוואן לפני מלחמת יום הכיפורים, סייע לבסס הערכה ישראלית שהתבררה כשגויה, לפיה מצרים לא תתקוף את ישראל לפני שתשיג עליונות אווירית וטילים ארוכי טווח.

כמו-כן, מרוואן התריע מפני פרוץ המלחמה פעמיים: בפעם הראשונה לקחה ישראל את אזהרתו ברצינות והדבר הביא לשיתוק של הכלכלה הישראלית. כשהזהיר שוב, כבר לא נלקחה האזהרה ברצינות ומצרים הפתיעה את ישראל ביום כיפור.

ויכוח במצרים ובישראל

בישראל ניטש ויכוח עז לגבי מניעיו האמיתיים של אשרף מרוואן. בראש מחנה המשוכנעים כי הוא היה סוכן כפול עומד האלוף במילואים אלי זעירא, שהיה ראש אמ"ן בעת מלחמת יום הכיפורים. לעומתו, משוכנע ראש "המוסד" בתקופת מלחמת יום הכיפורים, צבי זמיר, כי מרוואן היה המרגל הטוב ביותר שהיה לישראל מעולם.

גם במצרים מעוררת הפרשה ויכוח עז. הגנרל פואד עלאם, לשעבר סגן ראש מנגנוני הביטחון המצריים, אמר לעיתון "אל-אהראם", כי הנשיא חוסני מובארק חייב להקים ועדת חקירה שתבדוק את הנושא אחת ולתמיד.

לאחר מותו של אשרף מרוואן טען מובארק כי הוא היה "פטריוט מצרי שאת האמת על מעשיו לא ניתן עדיין לגלות". מרוואן נקבר בטקס ממלכתי בקהיר, בו השתתף גם בנו של הנשיא, גמאל.



רשימות נוספות: Nfc אנשים | ישראלי-ערבי
ישראלים בעד סוריה / עומר כרמון

גאידמק טס ורישיונו נשלל / עידן יוסף

מנכ"ל אור ירוק פורש / מחלקה ראשונה

הבטחה שלא התממשה / דניאל בלוך

להעיף את מארינה / עומר כרמון




+ כיתבו במערכת הפורומים של Nfc כותבים ב- Nfc בימה חופשית+ הדפסה שלח לחבר

נוצר: 21/09/2007 | עודכן: 21/09/2007 | רשימות נוספות: עומר כרמון


http://www.nfc.co.il/Archive/001-D-141064-00.html?tag=20-02-12

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group