מחבר הודעה
אורח
הודעהפורסם: חמישי 23.04.09 14:12    נושא ההודעה: בנק הפועלים=בנק המושחתים!

Evil or Very Mad בנק הפועלים! Evil or Very Mad בנק הפועלים! Evil or Very Mad בנק הפועלים!
בנק הפועלים=בנק של מנוולים,גנבים ומושחתים-לסגור את הבנק לאלתר!
החרפה במערכת היחסים בין בנק ישראל לבנק הפועלים: לאחר ההסתבכויות החוזרות ונשנות של הבנק עם המפקח על הבנקים רוני חזקיהו בשנתיים האחרונות, מצטרף לתמונה גם נגיד בנק ישראל סטנלי פישר.

בבוקר יום שני קיים פישר פגישה טעונה עם בעלת השליטה בבנק, שרי אריסון. בפגישה שהתקיימה במשרדו של הנגיד בתל אביב נכחו גם חזקיהו ועורך דינה של אריסון, עו"ד פיני רובין. במהלך הפגישה סקרו הנגיד והמפקח על הבנקים את סדרת האירועים הבעייתיים שהתרחשו בבנק בתקופה האחרונה, והביעו את מורת רוחם מהאופן שבו הבנק מתנהל.

הנגיד החליט להניף לאריסון דגל אדום - ולהעביר לה מסר לפיו בבנק המרכזי מייחסים ליו"ר דני דנקנר את האחריות לתקלות הרבות שהתרחשו בהפועלים בתקופה האחרונה.

"גם אם שמו של דנקנר לא עלה בפגישה באופן ישיר, זה ברור שכשיש תקלות בניהול הבנק - הכתובת היא היו"ר", אמר אתמול מקור מקורב לפרשה.

הפיצוץ האחרון בין המפקח על הבנקים לבעלת השליטה בהפועלים התרחש בחודש שעבר. זאת על רקע הודעת מנכ"ל הפועלים צבי זיו על התפטרותו, יום לפני פרסום הדו"חות לסיכום 2008. בפיקוח על הבנקים בבנק ישראל הביעו ביקורת חריפה על האופן שבו קיבל דירקטוריון הפועלים את ההתפטרות, ועל האופן שבו הוחלט על מינוי המנכ"ל החדש ציון קינן.

מיד לאחר התפוצצות הפרשה הודיע המפקח על הבנקים - בצעד חסר תקדים - כי הוא אינו מאשר את מינויו של קינן. בחודש האחרון בדק חזקיהו את התנהלותו של הדירקטוריון בפרשה, ובשבועות הקרובים הוא צפוי להעביר להפועלים דו"ח עם ממצאים חמורים.

בין השאר צפוי המפקח להבהיר לבנק ולבעלת השליטה בו, כי הוא מצפה למינוי ועדת איתור לתפקיד המנכ"ל; וכן שהדירקטוריון יקיים דיון מעמיק בנסיבות בגללן החליט מנכ"ל הבנק להתפטר. ככל הידוע, זיו התפטר לאור חילוקי דעות מקצועיים עם היו"ר דנקנר, וחזקיהו עשוי לדרוש מדירקטוריון הבנק לקיים דיון בעניין.

בפגישה שנערכה ביום שני הדגישו פישר וחזקיהו בפני אריסון, כי סיבת הזימון אינה קשורה בדו"ח הקשה שיועבר או בכל אירוע ספציפי אחר - אלא בשרשרת האירועים השליליים שהתרחשו בבנק מאז נכנס דנקנר לתפקידו במאי 2007.

"לכל אירוע נפרד אפשר למצוא תשובות. הנגיד לא רצה להתייחס בשיחה לאירוע מסוים, אלא להתריע בפני בעלת השליטה כי יש דפוס פעולה בעייתי בהתנהלות הכללית של הבנק", אמר אתמול המקור המקורב לפרשה.

מניית הפועלים צנחה אתמול ב-6.5%, עקב חשיפה הפגישה. הבנק נסחר כעת לפי שווי של 10.8 מיליארד שקל - כ-20 מיליארד שקל מתחת לשוויו בשיא.

אריסון מגבה את דנקנר - ומוטרדת

מיד לאחר הפרסומים על פגישתה עם פישר מיהרה אריסון לפרסם תמיכה פומבית וגורפת בדנקנר. "אני נותנת אמון מלא ביו"ר דירקטוריון בנק הפועלים דני דנקנר ובאופן הובלתו את הבנק", אמרה אתמול אריסון.

ואולם דברים ברוח זו אמרה אריסון חודש לפני שהדיחה את היו"ר הקודם והדומיננטי, שלמה נחמה, במארס 2007. במקביל למלים החמות כלפי דנקנר, נראה שאריסון והפועלים נערכים למאבק בהחלטותיו של בנק ישראל.בנק הפועלים הצטייד באחרונה בחוות דעת משפטית של פרופ' אריה בבצ'וק, שלפיה לא קיימים כשלים בהתנהלותו של דירקטוריון הבנק בפרשת הפיטורים של זיו ומינויו של קינן (ראו ידיעה בעמוד זה).

בסביבתה של אריסון יודעים שלבנק המרכזי יש מגוון של כלים שבאמצעותם הוא יכול להשפיע על ניהול הבנק. ניהול שוטף של בנק דורש אישורים רבים של הפיקוח, וכל הנושאים הקשורים בדרישות ההון מהבנק נמצאים תחת סמכותו של המפקח. לפיכך, עימות חזיתי בין הפיקוח בבנק המרכזי לבעלת השליטה בהפועלים עשוי להביא לכך שאריסון תאולץ להדיח את היו"ר. עם זאת, יש להדגיש כי בבנק ישראל, ככל הידוע, רואים בתרחיש כזה מצב קיצון בעל סבירות נמוכה.

השקעות כושלות,משבר ניהולי-וקריסה של מנית בנק הפועלים ב-65% בתקופה של שנתיים(בין ה-3.2007 ל-4.2009)

הסתבכויות חוזרות ונשנות

מבחינת בנק ישראל, פרשת התפטרותו של זיו הוא אירוע שיא במחלוקות עם הפועלים. ואולם קדמו לה שורה של הסתבכויות שהצריכו את התערבותו של המפקח על הבנקים.

ב-2007 התערב המפקח על הבנקים בראשונה בהחלטותיה של בעלת השליטה בבנק, כשמנע את מינויה של אירית איזקסון לתפקיד סגנית יו"ר הבנק. בתחילת 2008 הכריח חזקיהו את הפועלים למכור את תיק השקעות האג"ח הזרות ההפסדי של בנק הפועלים.

בהמשך 2008, רשות ני"ע אף אילצה את הבנק לפרסם דיווח פומבי, שבו נחשף הדיון הסוער שהתקיים בדירקטוריון בנוגע למכירת תיק ההשקעות. כמו כן, בשנה שעברה, חזקיהו התערב בניהול הבנק כאשר ביטל היתר שהעניק להפועלים לרכוש בנק באוקראינה, ולכן בוטלה גם עסקה לרכישת בנק ברוסיה.

לפני כחודש וחצי הסתבך הבנק שוב, כאשר ניר ברונשטיין - מנכ"ל זרוע ההשקעות של הבנק, פועלים שוקי הון, ומי שנחשב מקורב לדנקנר - נעצר על ידי רשות ני"ע בחשד לביצוע עבירות מידע פנים.

את כל הפרשות האלה ליווה חוסר שקט כללי בהנהלת הבנק ובדירקטוריון שלו. הנהלת הפועלים - אשר נחשבה בעבר אחת ההנהלות המוערכות במשק - סבלה מנטישה המונית.

מאז נכנס דנקנר לתפקיד, פרשו מהנהלה דמויות ותיקות, ובהם: שי טלמון, יעקב רוזן, שלמה בראון, בארי בן-זאב, ובאחרונה גם המנכ"ל זיו. לעזיבתם קדמה הדחתו של היו"ר הקודם שלמה נחמה, ופיטוריו של הדירקטור החיצוני אמיר ברנע ב-2007.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group