מחבר הודעה
אנחנו בעד שמחה ניר
הודעהפורסם: שישי 26.09.08 19:09    נושא ההודעה: שמחה יעשה שינויים גדולים

אנא תבחרו בעו'ד שמחה ניר לתפקיד שר-המשפטים
אורח
הודעהפורסם: שישי 26.09.08 16:35    נושא ההודעה: אני בעד

ואם אפשר
קבוצת אזרחים
הודעהפורסם: חמישי 25.09.08 21:05    נושא ההודעה: יוזמה מנומקת למינוי שר משפטים (עצומה)

יוזמה מנומקת כדבעי, למינוי שר משפטים (עצומה) אם חלילה

השר פרידמן יפוטר או לא ישולב בממשלה החדשה, אם תקום

מכתב גלוי

המקור: http://rotter.net/forum/scoops1/19538.shtml

לכבוד

חברת הכנסת/שרת החוץ הגב' ציפי לבני

הכנסת

ירושלים


נכבדתי,

הנדון: הצגת מועמדות לתפקיד שר המשפטים בממשלה שאת מרכיבה

בראשית הדברים, נרשה לעצמינו לברכך על הזכות שנפלה בחלקך לנסות ולהרכיב ממשלה בישראל ולאחל לך הצלחה.

אנו מתכבדים להציע לך משפטן רב-פעלים לתפקיד שר המשפטים בממשלה הבאה. משפטן שיש לו כל היתרונות של שר המשפטים הנוכחי הפרופ' דניאל פרידמן, וכנראה אף לא אחד מהחסרונות שיש לשר פרידמן.

להלן "כרטיס הביקור" שלנו:

· המועמד שלנו לא מזוהה-פוליטית ואין לו שום קשר עם שום גוף פוליטי. כל ההצבעות שלו כחבר הממשלה תהיינה לגופם של דברים, ועל פי מצפונו בלבד.

· בניגוד לרושם שמנסים גורמים שונים ואינטרנסטיים ליצור, המועמד שלנו בעד חיזוקה של מערכת המשפט והגברת עצמאותה – יותר ממה שהיא-עצמה מסוגלת או מוכנה לדרוש.

· המועמד שלנו תומך בהעברת סמכויות משר המשפטים לנשיא ביהמ"ש העליון למשל הסמכות לקבוע את מספר השופטים בבתיהמ"ש המחוזיים ובבתימ"ש השלום תהיה סמכות בלעדית של הנשיא/ה.

· המועמד שלנו בעד מתן עצמאות תקציבית ומנהלית למערכת המשפט.

· המועמד שלנו סבור בעניין הפיקוח השיפוטי על חוקי הכנסת שלא כפי שסבור הפרופ' פרידמן, הוא בעד השארה על כנו של המצב הנוכחי, לפיו כל בימ"ש – מביהמ"ש העליון ועד לבימ"ש השלום – רשאי לקבוע כי חוק קרי הסמכות השיפוטית לבטל חקיקה של הכנסת תהיה כאשר החוק עומד בסתירה לחוק-יסוד (הכל בכפוף לעקרונות המקובלים בדבר התקדים המחייב והתקדים המנחה).

· באופן כללי, המועמד שלנו בעד הרחבת הפיקוח של בתי המשפט על המינהל הציבורי והסרת כל המכשולים העומדים בפני האזרח בפנייתו לערכאות.

· המועמד שלנו בעד הרחבת הנגישות של הציבור לבתי המשפט ולכן:

המועמד שלנו יעניק לנציבות תלונות הציבור (נת"צ) במשרד מבקר המדינה מעמד של בית משפט מחוזי למינהל, עם אפשרות לערער בזכות לביהמ"ש העליון.

לכן גם, המועמד שלנו יפטור את האזרח, מכל תשלומי אגרה ובעיקר יבטל את עניין חיוב ההוצאות שהפך למכשיר "עונשי" והברחת "צד צודק" מביהמ"ש או כלי לאיים על האזרח שימשוך עתירתו שאם לא כן יחוייב בהוצאות ממש כפי שאין אפשרות לחייב אזרח באגרות והוצאות כאשר הוא פונה אל הנציב/ה לתלונות על שופטים.

פטורים מאגרה יחולו כמובן על הגשת ערעור לביהמ"ש העליון.

· המועמד שלנו ישים קץ לטרטורי-הנאשמים בבתיהמ"ש לתעבורה, ויוציא לפועל את המלצתו החוזרת-ונשנית של ביהמ"ש העליון לאפשר כפירות בכתב במשפטי התעבורה.

· המועמד שלנו יפעל בדרך הגיונית והיא שבמקום "להוריד כיתה" את כל מערכת המשפט, כל אימת שגובר העומס על ביהמ"ש העליון, הוא יעלה כיתה את כל המערכת כולה.

המועמד שלנו ירחיב את ביהמ"ש העליון ל-40 – 50 שופטים, ויהפוך אותו לערכאה ארצית לערעורים-בזכות (הדגשה על המילה בזכות), ויקים ערכאה גבוהה יותר לערעורים-ברשות, לפי המתכונת הקיימת, אבל "כיתה אחת למעלה" – חלופה משופרת למוסד הדיון הנוסף, במתכונתו הנוכחית.

בשלב הראשון המועמד שלנו יקבע כי מאגר המועמדים לערכאה הרמה הזאת יהיה מבין שופטי ביהמ"ש העליון דהיום, לפי שיטת הסניוריטי, זאת כדי שאף אחד לא ייפגע, וכאשר המאגר הזה ימוצה, הכל ייפתח למועמדים הטובים ביותר, מכל המאגרים האפשריים.

· בעיקר המועמד שלנו רואה חובה לעצמו להסדיר בחקיקה כי שופט יידון בעניין שהוא רואה עצמו מומחה-לדבר, ורק בכמות בה הוא, אישית, יכול לעמוד.

כדי להבטיח את אי-תלותו של כל שופט שופט, המועמד שלנו ינהל מעקב סטטיסטי על פעילותם ו"תפוקתם" של השופטים.

· על מנת לרענן את מערכת המשפט הוא יקבע תנאים מועדפים לפרישה מוקדמת, כדי לעודד שופטים שהתעייפו לפרוש מרצונם (ולא לדחוף את הצדדים להסתדר או לאיים בהוצאות) .

· המועמד יסמיך יעודד ואולי אף יחייב, את מערכת המשפט לנפות, מדי שנה בשנה, את 5 האחוזונים הפחות טובים של השופטים.

· המועמד שלנו יעודד את ההתמקצעות של השופטים. שופט המבקש להתמקצע בתחום מסויים יוכל לעבור השתלמות מתאימה, על חשבון המדינה, ויקבל תוספת-שכר מתאימה.

· כמו כן יעניק לשופטים את חופש-הביטוי השמור לכל אדם (אולי עם סייגים מסויימים, ואולי אף בלעדיהם).

· בעידן התקשורת הפתוחה ואוטוסטרדת המידע סבור המועמד כי יש ליצור ערוצי-הידברות (אמיתיים) בין מערכת המשפט לבין הציבור, מעבר למנה שנאמר בפסקי הדין.

· כמובן שחובת המציאות היא להקים ומיד מגמות-שפיטה בפקולטות למשפטים, כך שבעוד 30 – 40 שנה לא היה נשאר במערכת שופט אשר לא הוכשר לכך מנעוריו.

כנגד ההטבות שהוצעו לעיל ידרוש המועמד שלנו שני דברים בלבד:


· ייקבעו, בחקיקה ראשית, כללי אתיקה לשופטים, בנוסף לאלה שנשיא ביהמ"ש העליון הוסמך להתקין.

· העקרונות בדבר התייחסות ביהמ"ש לטענות המתדיינים, כפי שנקבעו בשעתו ע"י נשיא ביהמ"ש העליון (מאיר שמגר) בפרשת בקר נ' שטרן, יעוגנו גם הם בחקיקה ראשית.

כך שיותר לא יהיה המנהג הנלוז של התעלמות מעובדות בפסקי הדין , מגמה נלוזה ומאוסה שתפסה לה מקום אצלינו (יכול ואולי כתוצאה מעצלנות)

· כמו כן תיערך בחינה מעמיקה ומקיפה של דרכי הביקורת הציבורית על התנהגותם ויכולותיהם המקצועיות של השופטים.

המועמד שלנו יביא איתו את כל הדברים הטובים של הפרופ' דניאל פרידמן ללא החסרונות שהוגדרו בתקשורת "פיל בחנות חרסינה" ולמרות מעלותיו של הפרופ' פרידמן, איש לא יודע כמה פעמים הוא ראה בית משפט מבפנים, המועמד שלנו היה שם אלפי פעמים.

המועמד שלנו, כאן

www.quimka.net

www.quimka.com

quimka@quimka.com


היכנסו וראו עד כמה הוא מכיר את מערכת המשפט וכיצד תחזיות שלו מלפני עשרות בשנים התממשו אחת לאחת

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group