הסנדק |
פורסם: רביעי 06.06.07 19:33 נושא ההודעה: כרמי גילון-כרמי גילון האחראי על רצח רבין וטיוח החקירה קודם לג'וב נוסף על ידי חברי הכנופיה |
|
כרמי גילון האחראי על רצח רבין וטיוח החקירה קודם לג`וב נוסף על ידי חבריו מהכנופיה
עדכון אחרון - 19:42 06/06/07
סערה באוני` העברית עקב מינוי כרמי גילון לסגן הנשיא
מאת תמרה טראובמן
מינויו של ראש השב"כ לשעבר אושר ברוב גדול בחבר הנאמנים; לטענת מרצים בכירים, עברו הביטחוני סותר הערכים ההומניסטיים שהאוניברסיטה מקדמת
גילון. מינוי ראוי לקהילה האקדמית מבחינת אופיו, אישיותו ועמדותיו
תצלום ארכיון: ליאור מזרחי / באובאו
סערה באוניברסיטה העברית בירושלים ערב בחירתו של ראש השב"כ לשעבר, כרמי גילון, לסגן נשיא האוניברסיטה. לטענת חברי סגל באוניברסיטה שניסו למנוע את הבחירה בגילון, הבחירה בו אינה ראויה ותגרום לאוניברסיטה "נזק ודאי". כמה פרופסורים בכירים הביעו תחושת אכזבה קשה מהנהלת האוניברסיטה.
גילון נבחר לתפקיד על ידי נשיא האוניברסיטה, הפרופ` מנחם מגידור, ואתמול (שלישי) אושר מינויו על ידי חבר הנאמנים של האוניברסיטה המורכב מהתורמים הגדולים של האוניברסיטה, אישי ציבור ונציגים של הסגל האקדמי. יותר ממאה איש הצביעו בעד ואדם אחד בלבד התנגד. בתפקידו החדש יהיה אחראי גילון על קשרי החוץ של האוניברסיטה העברית עם תורמים וגורמים רשמיים שונים.
מהנהלת האוניברסיטה נמסר כי היא רואה בגילון "מינוי ראוי לקהילה האקדמית מבחינת אופיו, אישיותו ועמדותיו."
מתנגדים למינוי בתקוםה בה מתכוונים להטיל חרם
במכתב שנשלח למגידור, הפצירו בו 27 חברי סגל בכירים לחזור בו מכוונתו למנות את גילון. על המכתב חתמו חוקרים בולטים, בינהם מדען המוח, הפרופ` עידן שגב, איש מדעי הרוח, הפרופ` דוד שולמן והפרופ` ירון אזרחי. לדבריהם, המינוי מנוגד לערכים ההומניסטיים שעל האוניברסיטה לקדם. "אנו מבקשים להיות מיוצגים על ידי אדם שכישוריו והישגיו מבוססים על קריירה אזרחית ארוכת שנים בשירות מטרות הומניסטיות", הם כתבו.
חברי חבר הנאמנים קיבלו מכתב נוסף, עליו חתמו 40 חברי סגל שקראו להם לא לאשר את המינוי. המרצים ציינו כי בתקופה זו נעשים באירופה מאמצים לקידום חרם אקדמי על ישראל, בטענה שהאקדמיה בישראל משרתת את מדיניות הביטחון של ישראל ושמינויים באקדמיה נתונים להשפעת מערכת הביטחון. "נחוץ דמיון מועט כדי לחזות כיצד יתפש מינוי ראש השב"כ לשעבר לסגן נשיא האוניברסיטה העברית", נכתב בפניה, "וכיצד הוא ינוצל כעדות לשיתוף הפעולה ההדוק שלנו עם הממשלה בידי אלה הרוצים לערער את האמון בנו".
לדבריהם, שמו של גילון "קשור לשב"כ באופן בלתי ניתן לניתוק, וככזה, בנסיבות הנוכחיות, קישורו עם האוניברסיטה בתפקיד כזה יכול להיות רק חסרון". לטענתם, גם אם יתברר גילון כמוכשר בגיוס כספים, "בלתי מתקבל על הדעת (שיכולתו) תגבר על הנזק הוודאי שיגרום קישורו לדימוי הציבורי של האוניברסיטה".
ב-2001 מונה גילון לשגריר ישראל בדנמרק נתקל במחאה ועורר ביקורת חריפה. חברי פרלמנט, ארגונים למען זכויות אדם ואישי ציבור קראו להעמידו לדין באשמת פשעי מלחמה. מאוחר יותר, בסקר שנערך בדנמרק לאחר הפיגוע במגדלי התאומים, התברר גילון כדמות פופולרית.
ב-2004, בהיותו ראש המועצה מבשרת ציון, עורר גילון שערוריה נוספת, כאשר האשים את ילדי העולים האתיופים במרכז הקליטה במבשרת ב"ונדילזם" וטען כי הם נוהגים "לחרבן בחצרות, להרוס, לשבור, לחטט בפחי האשפה". גילון טען גם שהם מורידים את ערך הדירות במבשרת.
בתשובה לשאלה מה היו הנימוקים לבחירה בגילון, השיבה דוברת האוניברסיטה כי הנהלת האוניברסיטה רואה בגילון "מינוי ראוי לקהילה האקדמית מבחינת אופיו, אישיותו ועמדותיו". עוד היא ציינה כי בתהליך בחירתו שובחו "אישיותו והצלחתו בכהונתו כשגריר ישראל בדנמרק וכמנכ"ל מרכז פרס לשלום".
עוד נמסר מההנהלה, כי היא "רואה בחומרה ומוקיעה בתוקף את הניסיון לפסול אדם למלא תפקיד ציבורי על סמך שירותו הביטחוני (...) אבוי למדינת ישראל אם שירות ביטחוני יהווה עילה לפסול מועמדים לעבודה בגוף ציבורי, אקדמי או כל גוף אחר
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=867883&contra ssID=1&subContrassID=0&sbSubContrassID=0 |
|