ערוץ שבע |
פורסם: שני 21.05.07 16:06 נושא ההודעה: חוק החברות (חברה לתועלת הציבור),התשס"ה עבר פה אחד בועדת |
|
ד` סיון תשס"ז, 21 מאי 07
פרסום ראשון: 21/05/07, 15:11
חוק החברות עבר פה אחד בועדת חוקה
ועדת החוקה, חוק ומשפט אישרה היום פה אחד לקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק החברות
בן שאול
ועדת החוקה, חוק ומשפט אישרה היום פה אחד לקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק החברות (תיקון מס` 4) (חברה לתועלת הציבור), התשס"ה – 2005, מטעם הממשלה.
החוק שאושר מסדיר את פעולתה של חברה שהתאגדה לפי חוק החברות ופועלת למטרות ציבוריות, ממומנת מכספי ציבור ופועלת שלא למטרת צבירת רווחים וחלוקתם לבעלי המניות. בחברה זו יש להבטיח שההכנסות יוצאו למטרות הציבוריות שנקבעו בלבד ולא יחולקו להנהלה או לבעלי המניות.
כיום קיים הסדר חלקי לגבי חברות לתועלת הציבור במסגרת חוק הנאמנות כאשר הפיקוח המהותי על חברות שכאלה נעשה באמצעות רשם ההקדשות, בהתאם לקבוע בחוק הנאמנות. בצד ההתאגדות כחברה, קיימת הסדרה מפורטת בהרבה לעמותה, בחוק העמותות. העדרה של הסדרה מפורשת בחוק החברות איפשרה למעשה לחברות שהתאגדו לפיו, לפעול ללא פיקוח של רשם ההקדשות או רשם העמותות. החוק שאושר מכפיף חברות לתועלת הציבור שהתאגדו לפי חוק החברות לפיקוח של רשם ההקדשות.
ועדת החוקה קבעה בתיקון את רשימת המטרות הציבוריות לפיהן רשאית חברה לתועלת הציבור להרשם, וכן הסדרים מפורטים לעניין אופי פעולתה של חברה לתועלת הציבור - בכלל זה מגבלות לעניין שינוי מטרות, איסור חלוקת רווחי החברה, איסור על העברת מניות בתמורה, הסדרה של עסקאות חריגות, הגבלות לעניין שכר וגמול נושאי משרה בחברה והחובה להזדהות כחברה לתועלת הציבור. כן, קובע החוק חובות דיווח על חברה לתועלת הציבור והוראות מיוחדות לעניין פירוק החברה. כל זאת, במטרה להבטיח את הפעילות למטרות ציבוריות ומניעת האפשרות לחלוקת הכספים לבעלי המניות בחברה, או למטרות אחרות השונות מהמטרות שהצהירה עליהן כלפי הציבור.
במקביל לחובות שנקבעו על חברות לתועלת הציבור, קובע התיקון שורה של הפרות בגינן יוטלו עיצומים כספיים על חברה. ובמקרים מסויימים גם על נושא משרה בחברה. העיצום הכספי יעמוד על כ-6,000 שקלים ובמקרים רבים על כ-12,000 שקלים. העיצום הכספי יגדל כל עוד ההפרה נמשכת.
במסגרת החוק נעשו, בהתאמה, תיקונים לחוק העמותות וזאת בכדי למנוע ולצמצם את האפשרות לבחור בין סוגי ההתאגדויות ("חברה לתועלת הציבור" או "עמותה") רק בשל השוני בין עוצמת הפיקוח וחובות הדיווח. כך, נקבעו גם על עמותות חובות דיווח רחבות יותר, הגבלות לעניין שכר וגמול, הוראות נוספות לעניין פירוק עמותה וכיוצא באלו.
חה"כ יצחק לוי אשר ניהל את ישיבות הוועדה בנושא זה, אמר שעם חקיקת ההסדר המיוחד לחברות לתועלת הציבור, הושלם פרק נוסף בהסדרת פעילותם החשובה של תאגידים הפועלים למטרות ציבוריות ובפיקוח עליהם, במטרה להגביר את אמון הציבור בפעולתן של חברות אלו.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/162733 |
|