מחבר הודעה
יוסי אגמון
הודעהפורסם: ראשון 29.04.07 6:15    נושא ההודעה: פרידמן איננו פועל גם נגד כנופית מישפטנים במערכת המישפט...!

פרידמן חשוד כמגן על אולמרט ממניעים זרים, אך גם הוכיח חד משמעית בתקופת כהונתו הקצרה כשר המישפטים במדינת היהודים, כתומך שופטים ועורכי דין החשודים עם עובדות בפעילות והפעלת מערכת המשפט כפשע מאורגן, כדי להתעשר מאד מאד על ידי אירגון מראש של תוצאות כינוס נכסים בבתי-המשפט עם חבריהם המישפטנים ולקנות בזול בתים רבים...: מירמה, עושק ועוד...!

לאחר שניתפסו, מתחמקים המישפטנים הנ`ל ממשפט ועונש על פי החוק, תוך שימוש נואל בחוק 8-ב` לדיני מישפחה המאפשר להם לרמות ולשקר להשגת טובת הילד, גם על ידי אילוץ שופטים אחרים, עורכי דין, קציני מישטרה, מנהלות רווחה ועובדי ציבור נוספים, לרמות לפי המניעים הזרים והאישיים שלהם...!

פרידמן דרש הוכחות מתוך בתי המשפט וקיבלן בעזרת עוזרו - מר מרדכי כהן, אך למרות ההוכחות החד-משמעיות, דניאל פרידמן איננו פועל נגד חבריו המישפטנים העבריינים ו/או החשודים...:
באי-פעילותו מוכיח שר המישפטים כי הוא והממשלה תומכים במקור לשחיתות במדינת ישראל - הנמצא במערכת במשפט!

אולמרט באמצעות פרידמן, מצפה ממערכת המשפט לחלצו ממשפט ועונש, בתמורה לאי-פעילותו נגד השופטים ועורכי הדין הנ`ל שנתפסו בקלקלתם...: כולל
אהרון ברק + 17 בתים + עוד..., המוביל כנופית שופטים ועורכי דין !
ערוץ שבע
הודעהפורסם: ראשון 29.04.07 0:16    נושא ההודעה: פינס: שר המשפטים דניאל פרידמן נוהג כאחרון הפוליטיקאים

י"א אייר תשס"ז, 29 אפריל 07


פרסום ראשון: 28/04/07, 20:55
פינס: פרידמן נוהג כאחרון הפוליטיקאים
ח"כ פינס: פרופ` פרידמן נוהג כאחרון הפוליטיקאים ומשמש כשכיר חרב של רה"מ במסגרת מלחמתו נגד מבקר המדינה ושלטון החוק בישראל.


ח"כ אופיר פינס, המועמד לראשות מפלגת העבודה, התייחס בביקור בישובי המגזר הערבי לדבריו של שר המשפטים פרידמן כנגד מבקר המדינה ובית המשפט העליון.

"פרופ` פרידמן נוהג כאחרון הפוליטיקאים ומשמש כשכיר חרב של ראש הממשלה במסגרת מלחמתו נגד מבקר המדינה ושלטון החוק במדינת ישראל. נוכחותו של פרידמן במשרד המשפטים הולכת ומוכיחה את עצמה כמפגע משפטי, כאשר פרידמן עושה כל שביכולתו בכדי לפגוע במערכת המשפט והביקורת במדינת ישראל".

שר המשפטים, דניאל פרידמן, דיבר בסוף השבוע בכנס של המכללה האקדמית בנתניה ואמר כי על מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס לבחון סוגיות של מנהל תקין ולא נושאים פליליים.

לדבריו, אם במהלך עבודתו נתקל המבקר במצבים שמעוררים תהיות וחשדות לפלילים, עליו להביא את הדברים לידיעת היועץ המשפטי לממשלה. "אם הוא מתנהל אחרת, הוא פוגע ביחסים בין הרשויות השונות", אמר פרידמן.

שר המשפטים הדגיש כי חומר שהמבקר אוסף ומוצא לא אמור לשמש ראייה בנושאים הפליליים, למעט עדות שקר.


http://www.inn.co.il/News/News.aspx/161867
ידיעות אחרונו
הודעהפורסם: שבת 28.04.07 23:53    נושא ההודעה: פרופ` פרידמן: אין בסיס לדרישה שאולמרט יתפטר

פרידמן: אין בסיס לדרישה שאולמרט יתפטר


בראיון מיוחד ל-ynet מעריך שר המשפטים שלא החקירות נגד ראש הממשלה ולא דו"ח וינוגרד יוכלו לחייב את אהוד אולמרט להתפטר; טוען שמבקר המדינה חותר במאבקו באולמרט לתחום החקירה הפלילית, שאיננו מסמכותו; ומשוכנע שיחסיו כעת עם נשיאת בית המשפט העליון דורית בייניש הם "ענייניים", למרות כוונתו למנות עורכי דין לכס המשפט הבכיר

ורד לוביץ` פורסם: 27.04.07, 11:15

מעולם, נדמה, לא כיהן שר משפטים שראש הממשלה שבחר בו "מככב" בכל כך הרבה חקירות. פרופסור דניאל פרידמן מודע לרגישות שאופפת כמו ענן כבד ומחניק את האיש שמינה אותו לתפקיד, אהוד אולמרט. אבל הוא טוען שהחוק, לפי שעה, נותן לאולמרט גב.

פרידמן מתקשה להבין את הקריאות להתפטרותו של אולמרט. לדבריו, יש קלות דעת בלתי נסבלת במחשבה שניתן להדיח נבחר ציבור כלאחר יד. גם בנושא מלחמתו של מבקר המדינה באולמרט זוכה האחרון לגיבוי מרומז, כאשר פרידמן תוקף בראיון ל-ynet את "זליגתו" המכוונת של המבקר לתחום הפלילי. ומה לגבי הכוונה לפגוע במעמדו של בג"ץ? אין כוונה כזו, להיפך, הוא אומר – ובאותה נשימה מדגיש את חשיבות מינויים של עורכי דין מהשוק הפרטי לעליון, במקומם של שופטים החולקים את אותה השקפת עולם.


אדוני שר המשפטים, אתה לא מרגיש אי נוחות בעקבות כל החקירות שמתנהלות נגד ראש הממשלה אולמרט? האם אתה לא חושב שבעקבות ריבוי החשדות, כפי שהתבטאו למשל בדו"ח האחרון של מבקר המדינה , הוא צריך להשעות עצמו - או להתפטר?

"כאזרח, אני מרגיש אי נוחות מחקירות. השאלה עד כמה יש בחקירות האלה תוכן, עד כמה הן משמעותיות - וצריך להבין את הצד השני של המטבע: ראש הממשלה נבחר על ידי הציבור בבחירות דמוקרטיות. וזה לא דבר פשוט, שגוף מינהלי, שבעצמו לא נבחר בבחירות דמוקרטיות, ייצור מצב שראש הממשלה יידרש לפרוש. לכן צריך להיות ברור שרק דברים חמורים באמת מצדיקים פנייה כזו לראש הממשלה, שזה דבר מאוד מאוד מרחיק לכת. בשלב זה, לא שמעתי שום דבר כזה ולא שמעתי שיש מישהו שבחקירות או אצל היועץ המשפטי לממשלה טוען שיש בסיס לדרישה כזו".


ביממות האחרונות אנחנו עדים למלחמה בתקשורת בין ראש הממשלה לבין מבקר המדינה לינדנשטראוס, בעקבות הדו"ח החמור אודות מרכז ההשקעות. איך אתה רואה את הדברים?


"אני לא רוצה להתייחס לתוכן הדברים, אבל צריך לזכור שבעיקרו של דבר זה לא תפקידו של מבקר המדינה לעסוק בחקירות פליליות, או בחקירות, או בחשדות פליליות, או בהליכים פליליים. זה פשוט לא עניינו. ברור שאם אגב בדיקה בנושא שקשור בתפקידו עולה חשד, הוא צריך להעביר את זה ליועץ המשפטי לממשלה, אבל לא מעבר לזה. זה לא תפקידו לחוות דעה בנושאים פליליים, זה לא תפקידו לחקור נושאים פליליים, וכדאי שכל רשות תשמור על מקומה ועל תפקידה".



בלשכת ראש הממשלה טוענים שהמבקר פועל מתוך תאוות פרסום ורייטינג.



"אינני יודע מה הטעמים לפעולתו. כל מה שאני יודע זה מהו תפקידו, ושתפקידו לא כולל לחקור חשדות פליליים או עבירות פליליות. זהו אינו תפקידו, אלה לא האמצעים העומדים לרשותו - זה לא מועיל ולא דרוש".



מה הוא אמור לעשות כאשר מגיע אליו מידע חמור אודות פעילותו של ראש הממשלה?



"אם מגיע אליו מידע - הוא צריך מייד להעבירו ליועץ המשפטי".



נעבור לנושא אחר, שגם הוא בעייתי עבור ראש הממשלה: דו"ח הביניים של ועדת וינוגרד יתפרסם ביום שני. האם מבחינה משפטית, דו"ח חמור של הוועדה יכול לחייב את ראש הממשלה ללכת הביתה?



"למיטב הבנתי - לא".



יש ניסוח כלשהו שיכול להופיע בדו"ח הזה שיכול לחייב התפטרות של ראש הממשלה אולמרט?



"אני לא עוסק בספקולציות לגבי תוכנו של הדו"ח. ברור שתצטרכו לקרוא את הדו"ח ולראות מה כתוב".



נשמעה לא אחת ביקורת חריפה על כך שוועדת וינוגרד איננה ועדת חקירה ממלכתית, בעלת סמכויות נשכניות יותר. אז מהי בעצם חשיבותה?



"החשיבות העיקרית היא לחשוף איזה שהם כשלים או תהליכים שהיו בעבר ושטעונים תיקון, ולסייע לצבא ולממשלה לתקן את מה שטעון תיקון".



טענו בעקבות המינוי שלך שהוא נועד לפגוע בכוחו של בית המשפט העליון. יחסיך עם נשיאת בית המשפט , דורית בייניש, השתפרו מאז?



"היחסים הם ענייניים. אני חושב ששנינו שותפים לרצון לקדם את המערכת ולשפר את תפקודה. אני מאמין שבנושאים העיקריים נגיע להסכמות ובתוך פרק זמן לא גדול יורגש שיפור במערכת...עובדה היא גם, שמונו שופטים רבים לערכאות השונות ואני מאמין שהשופטים מרגישים כבר היום שיש התעניינות רבה בפעילותם, בתנאי עבודתם ובמידת האפשר בשיפור התנאים, לפחות בהקלת העומס על ידי מינוי שופטים נוספים".



אז אין מערכת יחסים עכורה? אין שום אג`נדה נסתרת להחליש את בג"ץ?



"אני מאמין שהמינוי שלי יחזק את המערכת ויחזק את בית המשפט העליון. זו כוונתי, לחזק את בית המשפט העליון".



אחת מנקודות המחלוקת בינך לבין השופטים נוגעת למינויים. אתה חושב שמינוי עורכי דין מהסקטור הפרטי, במקום שופטים שבאים מאותו מיליה - יחולל שינוי כלשהו?



"שום מרכיב בודד לא יוכל לעשות את הכל, אבל אחד הגורמים שיוכל להערכתי לשפר את תפקודו של בית המשפט העליון הוא מינוי עורכי דין בעלי מעמד. כמובן תלוי את מי ממנים, אבל אם ממנים עורכי דין מן השורה הראשונה, עם ידע בתחומים שדרושים לבית המשפט העליון, זה ודאי יחזק אותו וישפר אותו. גידול מספר השופטים בעליון יקצר תהליכים שם ויקצר את משך הזמן שמחכים לפסק דין".



"יש צורך באנשים שמכירים את השוק ולא רק את המסגרת הממשלתית. אני רוצה אנשים שחיו מחוץ למסגרת, אבל זה לא כלל בל יעבור. הכלל מספר אחת הוא אנשים טובים".



לפני כחודש התבטא פרידמן ואמר שיש להחמיר את העונשים בגין עבירות רכוש, דבר שהקפיץ את הארגונים העוסקים בזכויות קורבנות ונפגעי עבירה. בתגובה לדבריו אמר ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה לשלום הילד, כי חבל ששר המשפטים לא קורא להחמיר את הענישה בעבירות נגד ילדים. היום מכה פרידמן על חטא ואומר כי אין ספק שעבירות אלימות כלפי ילדים הן חמורות ביותר. "ברור שפדופיליה חמורה יותר מעבירות רכוש ואני מקווה שכאשר נקבע עונשי מינימום, עונש המוצא על עבירות אלו יהיה גבוה".



רעה חולה נוספת במערכת המשפט היא הסדרי הטיעון. אתה מודע לכך שהם הופכים מקרי פשע רבים לבדיחה – ומערערים את האמון של הציבור במערכת הצדק?



"הסדרי טיעון יוצרים קושי גדול וצריך לוודא שלא יגררו עונשים לא סבירים. חלק מהסדרי הטיעון הם פרי העומס על בתי המשפט. הפרקליטים מוצאים את עצמם במצב שבו התיקים מתנהלים באיטיות רבה - ויש להם קושי לסיים את התיק. המצב הזה יוצר נסיבות שמכבידות על הפרקליטות".


http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3392603,00.html

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group