מחבר הודעה
נענע
הודעהפורסם: שישי 16.03.07 10:23    נושא ההודעה: מסמכי צה``ל מאשרים: מכירת נשק מישראל לגרמניה ב-55 הוסתרה

מסמכי צה"ל מאשרים: מכירת נשק לגרמניה ב-55` הוסתרה
מערכת הביטחון הסתירה במשך שנים את עסקת מכירת הנשק לגרמניה, לאחר הסערה הציבורית שעורר הסכם השילומים עם גרמניה שנחתם בשנת 1952. השבוע הותרו לפרסום כל המסמכים בנושא מארכיון צה"ל
שי חזקני, חדשות 10 22:1813.03.2007


(5:57 דק`)

לנענע TV


שנים ארוכות הוסתר שעשר שנים אחרי השואה, ישראל מכרה בחשאי רובי עוזי לגרמניה. השבוע נחשפו מסמכי צה"ל המספרים על הדילמה והפרשה.

בניסיון לשפר את המצב הכלכלי בשנת 1952, חתמה ישראל עם גרמניה על הסכם השילומים. הציבור הגיב בתגובות נזעמות, ואבנים הושלכו לתוך אולם מליאת הכנסת. מכירת הנשק לגרמניה בשנת 1954 הפכה סוד שמור, על מנת למנוע תגובה דומה. מסמכים סודיים מעידים כי ניתנה הוראה שהצנזור יפעל כל זמן שזה ניתן.

העסקה נפתחה כאשר ראש משרד ההגנה של מערב, יצר קשר עם נציגי מעק הביטחון של ישראל, כדי לקבל מודיעין של ישראל ממבצע סיני. מנכ"ל משרד הביטחון דאז, שמעון פרס, נתן לשטראוס נשק מסוג עוזי לנציג הגרמני, וזה ביצע בו בדיקה. לדברי פרס, המטרה הייתה שהעוזי יהיה הנשק הרשמי של נאט"ו. שטראוס הורה לרכוש 35 אלף יחידות, ומערכת הביטחון המתינה להזמנה של 15 אלף רובים נוספים.

5 שנים אחרי תחילת המגעים, הציבור בישראל שמע על העסקה לראשונה, ולא ידע שהמגעים מתנהלים שנים ארוכות. בן גוריון חטף את עיקר הביקורות ונתפס כמי שעמד מאחורי העסקה.
עוד כתבות ב מגזין


http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=440264&TypeID=1&sid=126

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group