ואללה |
פורסם: חמישי 18.01.07 9:50 נושא ההודעה: לבקשת מזוז: שנדר ימונה לממלא מקומו |
|
לבקשת מזוז: שנדר ימונה לממלא מקומו
יום חמישי, 18 בינואר 2007, 4:09 מאת: יובל יועז ורוני זינגר-חרותי, הארץ
(ערוץ 10)לאחר התייעצות חשאית אישרה שרת המשפטים את המינוי, למשך שלושה חודשים. אולמרט ייחקר רק בשלב האחרון
היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז נאלץ לבקש את אישורה של שרת המשפטים ציפי לבני, כדי להעביר לפרקליט המדינה ערן שנדר את הסמכות לפתוח בחקירה פלילית נגד ראש הממשלה אהוד אולמרט בפרשת הפרטת בנק לאומי. היועץ קיים דיונים סודיים בעניין זה, בהשתתפות המשנים ליועץ המשפטי, עוזריו ופרקליט המדינה. בסופם הוחלט לבקש את אישורה של לבני למנות את שנדר ל"ממלא מקומו של היועץ המשפטי" לעניין פתיחת חקירה נגד ראש הממשלה, למשך שלושה חודשים.
מזוז נדרש לפסול את עצמו בשל מעורבותה בפרשה של אחותו, עו"ד ימימה מזוז, שכיהנה בזמן הליכי ההפרטה כיועצת המשפטית של משרד האוצר. ימימה מזוז עשויה להתבקש להעיד במשטרה, ואולם לפי הידוע כעת - היחיד המוגדר חשוד בעניין, והיחיד שייחקר לפיכך באזהרה הוא אולמרט.
לבני חתמה על מינויו של שנדר לממלא מקומו של מזוז למשך שלושה חודשים, ופירוש הדבר הוא שאם החקירה פלילית תארך זמן רב יותר, יצטרכו במשרד המשפטים לשקול אם לבקש משרת המשפטים - או ממי שיחליף אותה - להאריך את מינויו של שנדר או להחזיר את הסמכות לידי מזוז.
איש העסקים האוסטרלי פרנק לואי, שאולמרט נחשד בניסיון להטות לטובתו את מכרז ההפרטה, הודיע אתמול כי הוא מברך על ההחלטה לפתוח בחקירה פלילית. "קבוצת משפחת לואי הוזמנה להצטרף לקבוצה בינלאומית ולקחת חלק במכרז למכירת הבנק", נמסר בהודעה שפורסמה מטעמו באוסטרליה, "הקבוצה הבינלאומית בחנה את מסמכי המכרז וביצעה בדיקת נאותות אך החליטה לא להמשיך במכרז, ולא היה לה חלק בהמשכו. לואי דוחה באופן מוחלט כל רמז שלפיו הוא או מישהו מטעמו נהג באופן לא תקין, והוא סמוך ובטוח שהחקירה תוכיח זאת". עוד נמסר כי "לואי מכיר את אולמרט שנים רבות, אך בניגוד לפרסומים מעולם לא תרם לאולמרט או לכל קמפיין פוליטי הקשור אליו".
חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה החלו אתמול בצעדים ראשונים בחקירה. במשך היום גובש צוות החקירה ביחידה. בראשו יעמוד אחד מראשי המפלגים, סנ"צ ערן קמין, ועמו יעבדו עוד שלושה חוקרים. את החקירה ינהל באופן צמוד ראש היחידה, תנ"צ שלומי איילון שיהיה גם מי שיחקור בעצמו את אולמרט.
בשבועות האחרונים גבו החוקרים את עדותו הראשונית של נגיד בנק ישראל סטנלי פישר וככל הידוע נגבתה גם עדותו של החשב הכללי באוצר ירון זליכה. על בסיס עדויות אלה ואחרות ביססו החוקרים את מסקנתם שלפיה ישנם חשדות לפלילים. חקירתו של אולמרט תתקיים בשלב האחרון של החקירה.
פרסומתבימים הקרובים יחלו החוקרים בהוצאתם של צווי חיפוש בבתי המשפט וכן יחלו בביצועם של חיפושים והחרמת מסמכים. בהמשך, יחל שלב זימונם של הנחקרים. אם יהיה צורך, יזומנו בקרוב מעורבים בפרשה גם מחו"ל.
עו"ד יוסי פוקס דרש אתמול ממזוז שיורה לאולמרט להשעות את עצמו מכהונתו בעת החקירה, באמצעות הודעה על "נבצרות זמנית". "אין זה סביר שראש ממשלה שעננה כה כבדה מרחפת מעל לראשו ימשיך למלא את תפקידו", כתב פוקס למזוז, "ברור שמעתה ואילך יהיה ראש הממשלה עסוק כל כולו בהגנה על עצמו ועל שמו הטוב ולא יוכל לנהל את ענייני המדינה באופן בלתי תלוי".
http://news.walla.co.il/?w=/9/1042837 |
|