מעריב |
פורסם: רביעי 17.01.07 18:18 נושא ההודעה: חכ ישראל חסון החליט להגיש את חוק הטוקבקים כהצעת חוק ממשלתית |
|
נקמת חסון
עורכי האתרים הבריזו – וח"כ ישראל חסון החליט להגיש את חוק הטוקבקים כהצעת חוק ממשלתית
דפדף בהרשת
עידו קינן ודורה קישינבסקי
עדכון אחרון : 17/1/2007 12:31
עורכי אתרי החדשות הבריזו הבוקר מדיון בכנסת על הסדרה עצמית
של טוקבקים כתחליף לחקיקה. בעקבות היעדרותם, החליט ח"כ ישראל חסון (ישראל ביתנו), מגיש הצעת חוק הטוקבקים, לחזור ולהגישה, הפעם כהצעת חוק ממשלתית.
בעקבות הצעת החוק של חסון, שדרשה לחייב מגיבים באתרים להזדהות, התקיים בחודש שעבר בכנסת כנס הטוקבקיסטים ולאסור על טוקבקים אנונימיים. בכנס החליט חסון להקפיא את הצעת החוק, ולהקים ועדה בשיתוף אנשי אקדמיה ותקשורת בנסיון להגיע להסכמה על הסדרה עצמית שתחליף את החוק. "כרגע ניקח פסק זמן של שלושה שבועות מהליך החקיקה, ובמידה ולא נגיע להסכמה, אנו נמשיך בקידום הליך החקיקה שהתחלנו בו", אמר אז ח"כ חסון, ויועץ התקשורת שלו, משה קלוגהפט, הוסיף: "אני מאוד מקווה שלא נגיע לזה [לחקיקה]".
על חברי הוועדה נמנים מנהל מכון נטוויז`ן לחקר האינטרנט אלי הכהן, ד"ר יובל קרניאל, מ"מ עורך nrg אורי רפאל-באום ועורך ynet יון פדר. לכינוס הוועדה, שתוכנן להיערך הבוקר, הגיעו הכהן, קרניאל, עו"ד דן אור-חוף ממשרד רביה ושות`, עו"ד יהונתן קלינגר, קלוגהופט ועו"ד עמוס חריף. הזמנות נשלחו גם ל-14 עורכי אתרים, אולם איש מהם לא הגיע.
חסון הודה למשתתפים על זמנם והודיע כי בכוונתו להחזיר את הצעת החוק לחיים, ולהגישה באמצעות משרד התקשורת כהצעת חוק ממשלתית. אם משרד התקשורת יסכים לקבלה, גדולים סיכוייה של הצעה כזאת לעבור ולהפוך לחוק.
עו"ד קלינגר אמר ל-nrg: "לצערנו, לא הגיע אף אחד מעורכי האתרים, והדבר גרר תגובה שנראית לי פזיזה מדי מצד ח"כ חסון, שהולך להעביר את זה בצורה של חקיקה ממשלתית במקום לפתוח את העניין לדיון ציבורי ולדון בהשלכות האמיתיות, כפי שנכתבו במחקר של רועי גולדשמידט ממרכז המחקר והמידע של הכנסת
תגובות
אורי רודריגז-גרסיא, עורך אייס, אמר כי לא היה יכול להגיע מכיוון שהוא בחופשת לידה, והודעה על כך נמסרה מראש לח"כ חסון.
מ"מ עורך nrg, אורי רפאל-באום , אמר: "חבל שמכלול הדעות שהושמעו בכנס המתוקשר של ח"כ חסון רק לפני כחודש נפלו על אזניים ערלות. אני סמוך ובטוח שמרבית חברי הכנסת לא יתנו את ידם לחוק אורוולי שכזה. עמדתי היא שמעבר לעובדה שישראל אינה יכולה להפוך לדמוקרטיה הראשונה שמשיתה הגבלות חמורות כל כך על חופש הביטוי – הרי שהחוק במתכונתו, אינו ישים".
את תגובת עורך ynet, יון פדר, לא ניתן היה לקבל בשלב זה.
פרסום ראשון : 17/1/2007 12:06
http://www.nrg.co.il/online/10/ART1/531/808.html |
|