מחבר הודעה
וואלה
הודעהפורסם: שני 15.01.07 8:34    נושא ההודעה: הצעת חוק:לא תחול התיישנות על רצח ראש ממשלה.

הצעה: לא תחול התיישנות על רצח ראש ממשלה
יום ראשון, 14 בינואר 2007, 21:03 מאת: יובל יועז, הארץ


הנדל. רוצח ראש ממשלה לא יימלט לעולם (בוצ`צ`ו)
הצעת החוק הפרטית של ח"כ הנדל, שעברה בקריאה טרומית, נועדה לתקן את המצב לפיו חלה התיישנות על עבירות רצח אחרי 20 שנה

על עבירת רצח, כשהנרצח הוא ראש ממשלת ישראל, לא תחול לעולם התיישנות, וגם אחרי עשרות שנים יהיה אפשר להעמיד את הרוצח לדין. כך קובעת הצעת חוק פרטית של ח"כ צבי הנדל (האיחוד הלאומי) שאושרה היום בידי ועדת השרים לענייני חקיקה. בעקבות האישור תובא הצעת החוק בימים הקרובים להצבעה בקריאה טרומית במליאת הכנסת.

הצעת החוק משנה את המצב המשפטי הקיים, לפיו על עבירות רצח חלה התיישנות אחרי 20 שנה. חוק העונשין קובע את תקופת ההתיישנות לפי חומרת העבירה, ובסוגים מסוימים של עבירות, כמו עבירות לפי החוק לעשיית דין בנאצים ובעוזריהם, לא חלה התיישנות לעולם.

"לכל הפחות", טען הנדל, "לעניין תקופת ההתיישנות, מוצע לקבוע שבמקרה שבו נרצח ראש הממשלה, לא יימלט אדם מהדין רק בגלל חלוף זמן רב ממועד ביצוע העבירה".


http://news.walla.co.il/?w=/1/1040816

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group