מחלקה ראשונה |
פורסם: ראשון 19.11.06 23:30 נושא ההודעה: המדינה עומדת מאחורי עד המדינה במשפט בניזרי |
|
המדינה עומדת מאחורי עד המדינה במשפט בניזרי
בכתב התגובה של המדינה, בעתירה של בניזרי נגד היועץ המשפטי ונגד פרקליטות מחוז ירושלים, טוענת המדינה כי ההסכם שעשתה עם סלע תרם לחקירה נגד חבר כנסת בישראל ולהגשת כתב האישום הפלילי נגדו, ועל כן דינה של העתירה נגד העדתו של סלע להידחות
מאת: יעל רוטשילד | | www.Nfc.co.il
ח"כ שלמה בניזרי [צילום: אתר הכנסת]
---------------------------------------------------------------------- ----------
נגד חבר הכנסת שלמה בניזרי (שס) עומד כתב אישום פלילי בגין קשירת קשר לביצוע פשע, לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים, שיבוש מהלכי משפט, וניסיון להדיח בעדות. לפי כתב האישום, בניזרי, משה סלע והרב ראובן אלבז קשרו ביחד להשאת רווחים בלתי חוקיים. סלע מואשם כי פועלו להבאת פועלים זרים אינו חוקי בשל העלמות מס מהמדינה.
כעולה מהחקירה, בניזרי, בהיותו שר, פעל תוך שימוש בכוחו הפוליטי, לקידום עסקיו של סלע, תוך שהוא מקבל ממנו טובות הנאה חודשיים. ב-2001 אף הועבר לשר לשעבר סכום של כ- 200 אלף דולר מסלע.
המדינה טוענת כי בניזרי ניצל את השפעתו וסמכויותיו בשירות הציבורי לטובת סלע, כאשר ככל שתרומתו של סלע לרווחתו של בניזרי גדלה, כך התעצם ניצול המעמד הציבורי. בנוסף, נטען בכתב האישום, כי חבר הכנסת, בתיאום עם סלע, מינה את חבריו של האחרון למשרות אמון במשרדו כשר העבודה והרווחה.
בניזרי עתר לבית המשט העליון בבקשה לבטל את הסכם עד המדינה שחתמה הפרקליטות עם סלע, מאחר והיה בלתי חוקי, והינו אך ורק למראית עין.
בכתב תגובה לעתירה זו נטען כי דינה של העתירה להידחות ולו מן הטעם שהאינטרס הציבורי בהרשעתו של חבר כנסת ושר בישראל, גבוה מהבאתו לדין של סלע.
בהסכם שנעשה עם סלע, שאושר על-ידי היועץ המשפטי, הוסכם כי לא יוגש כתב אישום פלילי נגדו, נגד רעייתו ואחיו על מרמה והפרת אמונים, ובאישום הפלילי על העלמות המס בעניין הבאת עובדים זרים יודה סלע ועונשו יהא חצי שנת עבודות שירות, מאסר על התנאי על אורכו יחליט בית המשפט, ותשלום מס כמחויב ממנו בסך של כ- 700 אלף ש"ח. בתמורה לכל אלה, סלע ישתף פעולה עם חוקרי המקרה נגד בניזרי, ובמידה ויפר התחייבויותיו, יתבטל ההסכם לאלתר.
הפרקליטות טוענת כי ללא עזרתו של סלע היה התיק נשאר תקוע, ועל כן היה זהו "רע הכרחי" לחתום עימו על הסכם. לגבי טענותיו של בניזרי כי ההסכם הינו אך ורק למראית עין, עונה הפרקליטות כי כיום קיימת תוכנית לתמיכה בעדי מדינה. לכן, עקב מצבו הכלכלי הקשה של סלע, ניתן לו סיוע כלכלי, שהוגבל עד למועד מתן עדותו בבית המשפט, של דמי מחיה וקיום בסיסי וכן סיוע כספי להוצאות מיוחדות הקשורות לבני משפחתו. בנוסף, לאחר התייעצות שהתקיימה בפרקליטות ירושלים הוחלט להאריך בשנה את מועדי תשלומי המס אשר היה על סלע לשם לרשויות המס על-פי הסכם עד מדינה.
בניזרי טען כי ההסכם בטל כיוון שאינו חוקי מאחר ונכרת בחריגה מסמכות, ומאחר והוא נגוע באי-חוקיות בכריתתו, בתוכנו ובמטרתו. על כך טענה המדינה כי ההסכם נכרת לאחר אישורה של פרקליטת המדינה דאז, עדנה ארבל (כיום שופטת בבית המשפט העליון- י.ר.), כאשר הסכמי עד מדינה הכוללים טובות הנאה לעד, מובאים בפני בית המשפט כדבר שבשגרה, ועל כן נהיר כי לא היתה כאן חריגה מסמכות, לדידה.
על הטענה כי ההסכם אינו חוקי כיוון שגרם להפללתו של העותר, טוענת המדינה כי היא טענה אבסורדית, וכי גביית עדותו של סלע נעשתה כדין במהלך החקירה, בעיקר והלה מסר את גרסתו מיוזמתו, עוד בטרם נחתם עימו הסכם עד המדינה.
הסיבה העיקרית לטענת המדינה כי יש לדחות את העתירה על הסף הינה שיהוי, דהיינו עבר זמן רב, כשנה, מאז ידע העותר על הסכם עד המדינה ללא מעשה כנגדו. מה גם שהעתירה הוגשה ביום בו החלו מתן העדויות בהליך הפלילי של בניזרי.
נוצר: 19/11/2006 | עודכן: 19/11/2006 | רשימות נוספות: יעל רוטשילד
---------------------------------------------------------------------- ----------
http://www.nfc.co.il/Archive/001-D-115570-00.html?tag=23-12-33 |
|