עמוד ראשי
עדכונים
חיפוש
RSS
מי אנחנו
בלוגים
אינדקס
הצטרפות
בקרה על החדשות
התחבר
חדשות הבלוגים
משחקים - Games
תרומות
מי אנחנו
שו''ת
אינדקס הפורומים
->
מדור חדשות, כתבות דעות ומאמרים בנושא חדשות פוליטיקה ושחיתות
פרסם תגובה
שם משתמש
נושא
גוף ההודעה
סמיילים
ראה עוד סמיילים
Font Color:
ברירת מחדל
אדום כהה
אדום
כתום
חום
צהוב
ירוק
זית
תכלת
כחול
כחול כהה
סגול כהה
סגול
לבן
שחור
Font Size:
Font Size
קטנטן
קטן
רגיל
גדול
ענק
Align:
Align
Left
Center
Right
סגור תגים
Options
HTML
דולק
BBCode
דולק
סמיילים
דולקים
כבה HTML בהודעה זו
כבה BBCode בהודעה זו
כבה סמיילים בהודעה זו
כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
קפוץ אל:
בחר פורום
שחיתות ומערכת השלטון בישראל
----------------
הודעות של נקים
שאלות ותשובות ל-נקים
קורונה-קוביד19
אנשי ציבור שתמכו בחיסונים הסתרת מידע ופגיעה בחופש הפרט במעשים או בשתיקה בקורונה
נפגעים מחיסון הקורונה
פורום חופשי בעניין שחיתות ציבורית
התנהלות הסוכנות היהודית ומפא'י בשואה
מדור חדשות, כתבות דעות ומאמרים בנושא חדשות פוליטיקה ושחיתות
פורום נפגעי שחיתות מערכת המשפט
אינדקס השופטים
גירושין,משמורת ילדים והתנהלות שרותי הרווחה בישראל-כי ילדים נולדים לשני הורים
ביקורת על העיתונות בישראל
ביקורת על השב''כ שרות הביטחון הכללי
נפגעי הטרור
בוגדים בשרות המדינה
פורומים ייעודים על פרשיות שחיתות
----------------
פרשת סיריל קרן/מרטין שלאף
פרשת חיים רמון ומינוי בייניש לעליון
הנשיא משה קצב ופרשת ההטרדה המינית
פרשת חטיפת ילדי תימן וקבוצת הרב עוזי משולם
רצח רבין,המחדלים המשפטיים בפרשת חקירת רצח יצחק רבין
הקיבוץ `בהתהוות` הר עמשא
פרשת אלוף משנה אלחנן טננבוים (טננבאום)
פרשת טלנסקי ופרשיות שחיתות של אהוד אולמרט
פרשת ילדי הגזזת
פרשת היעלמותו של איש המוסד בן אלון זייגר
פורומים חופשים לכל נושא ועניין
----------------
פורום חופש הביטוי לנושאים שונים
סרטונים וסרטים Youtube-יוטיוב ואחרים
Israel Reality
----------------
Eish-Eretz Israel Shelanu
Corruption - The Israeli Connection
La Réalité israélienne
סיקור נושא
מחבר
הודעה
ידיעות אחרונו
פורסם: שישי 23.02.07 12:10
נושא ההודעה: פוטנציאל ההתלקחות השנה - בגזרה הדרומית
"פוטנציאל ההתלקחות השנה - בגזרה הדרומית"
ביום ראשון תשמע הממשלה במסגרת סקירת המודיעין השנתית כי לא צפויה מלחמה עם סוריה. במקביל, מדגישים בכירים במערכת הביטחון כי על אף הפסקת האש, ממשיכים ארגוני הטרור בפעילותם ומעצימים את כוחם
חנן גרינברג פורסם: 23.02.07, 09:52
מדרום תיפתח הרעה? גופי המודיעין של צה"ל, השב"כ והמוסד יניחו ביום ראשון את סקירת המודיעין השנתית בפני הממשלה. בראש הסקירה תופיע ההערכה - שנשמעה מספר פעמים מפי גורמים במערכת הביטחון - כי בשנה הקרובה לא צפויה להיפתח חזית מול הסורים, כפי שעלה החשש במהלך הקיץ האחרון. ההערכה היא כי דווקא הגזרה הדרומית היא שעלולה להתחמם.
מזה מספר חודשים חוזרים גורמים במערכת הביטחון, בצה"ל ובמודיעין על כך שהסורים אינם נוקטים צעדים כדי לפתח מלחמה. בחודש יולי - בעת המלחמה מול לבנון - הייתה מתיחות מסוימת בגזרה הצפון-מזרחית, אולם היא התפוגגה תוך הבהרות מדיניות משני הצדדים.
שר הביטחון מרגיע
"אין היערכות למלחמה בקיץ" / אטילה שומפלבי
שר הביטחון שולל את ההתבטאויות על היערכות בצה"ל לקראת סיבוב לחימה נוסף כבר בשנה הקרובה: "אין שום נתון שמצביע על כך. אני קורא לכולם להיות זהירים". עוד הוסיף על הפערים בתקציב: "במצב הקיים אי אפשר לקצץ בתקציב הביטחון. כל השאלות ימצאו את פתרונן בתוכנית העבודה לצה"ל בשנת 2007"
לכתבה המלאה
שנת 2007 הוגדרה בצה"ל כ"שנת מוכנות" והיערכות מחדש, ובמערכת הצבאית נערכים להשלמת יעדים אלו מתוך הנחה שלא צפוי עימות נרחב בטווח הזמן הקרוב. במהלך השנה יבצע צה"ל סדרת אימונים יסודית וישלים את מלאי החוסרים במחסני החירום, בעיקר נוכח לקחי המלחמה האחרונה.
בנוסף ייערכו אימונים מקיפים ליחידות המילואים וליחידות הצעירות, כפי שעשתה השבוע חטיבת הצנחנים שקיימה לראשונה מזה שש שנים אימון חטיבתי מלא באש, תוך יישום לקחי מלחמת לבנון השנייה.
הגזרה עליה פוקחים עין היא כאמור הגזרה הדרומית - רצועת עזה - שם, אומרים בכירים במערכת הביטחון, על אף הפסקת האש, אינם קופאים ארגוני הטרור על שמריהם ונערכים היטב בכל הקשור לבניין הכוח והתעצמות. כל אירוע חריג, אומרים אותם בכירים, עשוי להביא להסלמת הפעילות של ארגוני הטרור והתלקחות האזור.
הצנחנים בתרגיל (צילום: אביר סולטן, דו"צ)
בנוגע לרצועת עזה מצביעים במערכת הביטחון על שני תהליכים: האחד, כאמור, התעצמות ארגוני הטרור מבחינת אמצעי הלחימה, והשני - ניסיון של ארגון החמאס לעבוד על פי שיטות החיזבאללה. על פי התסריטים הקיימים עשויים ארגוני הטרור לפעול נגד ישראל במספר דרכים, לרבות פיגועים באמצעות מנהרות שנחפרות מהרצועה לכיוון ישראל. במקרה כזה, כך אומרים, לא תוכל ישראל לשבת בחיבוק ידיים ולשמור על הפסקת האש, אלא תיאלץ להגיב גם במחיר כניסה חלקית לרצועת עזה.
גורמים במערכת הביטחון מציינים כי ארגוני הטרור אינם צוברים נשק וידע לחינם, ויש להניח כי בשלב מסוים יופעלו אמצעי הלחימה נגד ישראל ויש לתת על כך את הדעת.
משאירים עין פקוחה גם לכיוון צפון
בהיבט הסורי לא צופים במערכת הביטחון עימות בשלב זה בין ישראל לסורים. עם זאת החשש הוא שהאיראנים, שממשיכים במאמצים מוגברים להגיע ליכולת גרעיני מלאה, ינסו לחמם את הגזרה בעיקר באמצעות חיזבאללה וארגוני טרור פלסטינים שפועלים בתוך ישראל. במקביל נמשך המעקב אחר הנעשה בדרום-לבנון.
על אף שהשנה לא צפוי עימות, לפחות לא מהסוג שראינו בקיץ החולף, מגדירים במערכת הביטחון את 2007 כשנה קריטית ומשמעותית בכל הקשור להתפתחויות האזוריות - לרבות הקהילה הבינלאומית ופעילותה נגד האיראנים והציר הרדיקאלי שהיא מובילה, שעשוי להשפיע על האזור כולו כבר ב-2008.
כבר בחודש שעבר התייחס בשלילה הרמטכ"ל היוצא, רב-אלוף דן חלוץ, לסוגיית עימות אפשרי צבאי עם הסורים בשנה הקרובה, והשיב:
"לא מיני ולא מקצתי, אך אנו תמיד נערכים. גם הסורים שמעו את ההתבטאויות הללו (דיווחים מפי מקורות שונים על מלחמה קרבה). לעיתים ספקולציה עלולה להוביל לתוצאה שאף אחד לא רוצה בה".
גם שר הביטחון, עמיר פרץ, דחה בתוקף את ההתבטאויות על היערכות למלחמה שתפרוץ כביכול בקיץ הקרוב. "אין שום הערכה שישראל נערכת למלחמה בקיץ הבא", אמר בהתייחסו לדברים שנשמעו לפני כחודש מצד גורמים שונים על היערכות בצה"ל לקראת חידוש הלחימה בצפון כבר השנה. "אין שום נתון שמצביע על כך. אני קורא לכולם להיות זהירים בהתבטאויות".
בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3368715,00.html
WANT TO KNOW WHO REALLY RULES THE STATE OF ISRAEL? GO TO
THE SCHLAFF AFFAIR
Powered by Nakim Israeli Citizens © People of Israel 2005, 2021
מועצה אזורית תמר
הר עמשא
הר עמשא
אורי מילשטיין
הר עמשא
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group